Geen categorie

Marktplaats my love

In het stukje wat ik schreef over rondkomen op één salaris, vertelde ik al dat marktplaats en ik goede vrienden zijn. Ik kan best een aantal redenen opsommen waarom ik daar zo graag shop. Als je het een beetje goed doet, heb je mooie spulletjes en ben je een stuk voordeliger uit. Zo shopte wij voor 150 euro een complete kinderkamer toen peuter zich aankondigde. Ik had er weinig trek in weer minimaal 1000 euries neer te tellen, die besteedde ik liever aan leuke herinneringen. En ik ben van mening dat een babytje nog in een kartonnen doos zou kunnen slapen als het maar genoeg liefde krijgt. Hoe mooi of duur het kamertje is zal het kindje uiteindelijk een worst wezen.

Toen Fenne nog heel klein was, ontdekte ik de wondere wereld van kinderkleertjes. Er zijn zo veel meer leuke merken te krijgen die ze hier in de stad helemaal niet verkopen. Toen de tweede een jongetje bleek, vond ik het teleurstellend wat er voor jongetjes bij de regulieren winkels in het centrum te krijgen was. Nog steeds trouwens. Ik zocht op marktplaats naar gekleurde kleertjes zonder Disney figuren of schreeuwende teksten. Over het algemeen shoppen mensen graag voor baby’s en dragen de schatjes het soms maar 1 keer. Beter voor mij 😉

Ik vind het jammer dat we tegenwoordig heel erg snel ons spulletjes afdanken die prima nog een zoveelste ronde mee kunnen. Ik shop regelmatig kleertjes weg waarvan je zou kunnen denken dat het kindje voor ons er helemaal niet in gelopen heeft. Super zonde als dat dan weer bij het afval zou belanden.

Bij mij gaat het met vlagen. Soms heb ik er geen zin in, al dat speur werk terwijl ik andere keren juist als een bezetene het net afspeur naar een nieuwe garderobe voor de kinderen. Er zit af en toe best wat tijd in, maar ik hoef in ieder geval niet met de hele aanhang het centrum in. Wat dat betreft heb ik niet echt heel vrouwelijke genen. Shoppen houd ik dus niet zo van. Laat mij maar lekker rond surfen met een kopje thee naast man op de bank en mijn wagentje vol klikken. En dan de hele week pakketjes thuis gestuurd krijgen. Jeejj voor dat.

Waar let ik op bij marktplaats shoppen:

 • Van te voren bepaal ik wat ik wil hebben. Zoek ik jurkjes voor Fenne? Toen ik nog niet zo bekend was in de kinderkleertjes vroeg ik aan mijn vriendinnen wat leuke, vrolijke merken zijn voor meisjes kleren. Inmiddels heb ik een vast rijtje waar ik op zoek. Bij de meeste ‘merk’ kleertjes moet je mazzel hebben iets leuks te vinden wat ook nog betaalbaar is. Ik ben over het algemeen niet de enige die weet welke merken leuk zijn. In het begin was mijn valkuil dat ik zoveel leuks zag, dat ik van alles kocht. Uiteindelijk vond ik het lastig kleertjes te combineren omdat ik geen rekening had gehouden met wat bij elkaar te combineren viel, dat zie je als je in een winkel gaat shoppen toch wat sneller.
 • Liefst kijk ik eerst of ik iets kan vinden hier in de buurt zodat ik het kan ophalen. Als ik andere dingen dan kleertjes shop, doe ik dat sowieso, dat bespaart alweer een hoop verzendkosten.
 • Als ik iets leuks heb gevonden, kijk ik bij dezelfde verkoper altijd even of ze meer dingen aanbieden die ik leuk vind. Desnoods nog even in de maat van Melle of Siem. Uiteindelijk gaan hier de meeste kleertjes niet meer door de brievenbus en moet je rekening houden met pakketkosten van 6,95 die er bij komen. Dan kan je maar beter wat meer tegelijk bij dezelfde persoon weghalen. Soms vraag ik als ik bijvoorbeeld 2 jurkjes oid koop of ze er twee pakketjes van kunnen maken. Als die dan wel door de brievenbus passen betaal je maar 2×2 euro inplaats van 6,95.
 • Het is even wat ervaring opdoen maar veel merk kleertjes vallen niet in de maat die er op staat. Regelmatig staat dat er wel bij. Goed opletten dus.
 • Zijn kleertjes gestreken? Nee, dan klik ik direct weg.
 • Onrustige of onscherpe foto? Klik direct weg.
 • Komt het verhaaltje eerlijk over. Zijn mensen eerlijk over vlekjes, gaatjes, missende kopen ed. Heel fijn.
 • De prijs. Vorig jaar wilde ik graag een winterjas voor Fenne perse hebben. Deze was best duur vond ik. Ik heb hem eerst gegoocheld om te kijken wat de prijs in de winkel was en of de vraagprijs redelijk was. Dat was trouwens onze beste mp koop ooit.
 • Sommige merkkleertjes zijn erg gewild. Dan wordt er zo enthousiast geboden dat de prijs de bijna nieuw waarde haalt. Dat vind ik dan ook wel weer zonde. Even checken van te voren wat het überhaupt waard is en wat je er zelf voor wil uitgeven. laat je niet gek maken, er komt echt wel weer wat anders leuks voorbij.

En als ik dan iets heb gevonden?

 • Het liefste mail ik. Waarom? Dan heb ik 1 op 1 contact. Ik kan in het mailtje nog eventuele vragen kwijt. Ik kan aangeven dat ik bijvoorbeeld kleertjes alleen wil als alle kleertjes waar ik op geboden heb krijg. En, andere geinteresseerden zien niet dat en wat ik heb geboden dus kunnen moeilijker een tegenbod doen.
 • Soms heb ik het gevoel dat mensen op mijn bod zelf een tegenbod doen. Ik had bijvoorbeeld laatst een bod gedaan op een loopfietsje wat al twee weekjes op mp stond en waar nog 0 biedingen op waren. Nadat ik mijn bod had gedaan, kwam er binnen een paar uur een bod overheen. Niet een beetje maar best veel omhoog. Dat kan natuurijk maar het voelde toch raar en ik heb mijn bod verwijderd.
 • Soms bieden mensen (met name bij kleertjes) met 0,01 cent over je heen. Heel flauw. Als verkopende partij zou ik deze biedingen verwijderen. Het is niet leuk voor de kopers, ik persoonlijk haak dan helemaal af. Als verkoper lijkt het me dat je daar ook niks mee op schiet.

Voor man was het in het begin even wennen. Ik roep bij alles namelijk, eerst kijken of ik het kan vinden op marktplaats. Het is voor mij een sport geworden. Maar hij is al heel ver om 🙂

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Linda
  16 augustus, 2015 at 07:13

  Hier ook fan van markplaats aankopen. Ik ga vooral graag op zoek naar paketten. Dan koop je voor weinig geld heel veel, er zit altijd wel iets bij waar je niets aan hebt maar meeste is prima. Zo was ik voor vijftig euro klaar voor twee dozen nette (waaronder merk)kleding voor onze zoon in maat 50 tot en met 74. Heb er nauwelijks iets bij hoeven halen. Werd nog thuisgebracht ook omdat die man ‘in de buurt’ bleek te werken. Helemaal fantastisch.

  • Reply
   MamaMaai
   16 augustus, 2015 at 10:30

   Jaaa dat heb ik bij Melle gedaan. Alles als nieuw en nu draagt Siem het net zo fijn.

 • Reply
  Sanderijn
  16 augustus, 2015 at 07:32

  Herkenbaar verhaal. Kleertjes haal ik niet op Mp, tot nu toe zoveel via vrienden gekregen 😉 Maar veel andere dingen wel: buitenspeelgoed voor de kinderen, fietsjes etc. En inderdaad die biedingen ineens nadat ik geboden heb,,,,, gelijk weg wezen dan.

 • Reply
  Daniëlle
  16 augustus, 2015 at 07:34

  Zoals je weet ben ik het helemaal met je eens. Wij kopen trouwens ook veel meubels via marktplaats. Je bespaart er vaak zoveel mee!!

 • Reply
  Marijke I easydailyfood
  16 augustus, 2015 at 09:08

  ik heb zelf niet zoveel goede ervaringen met marktplaats. Ik heb wel eens iets leuks gevonden maar de ergernis zit vooral in het verkopen. Mensen die mailen dat ze interesse hebben en dan laten ze niks meer hore . Of je spreekt af dat ze het komen afhalen en dan komen ze niet opdagen. Erg vervelend.

  • Reply
   MamaMaai
   16 augustus, 2015 at 10:29

   Verkopen lijkt me inderdaad om dezelfde reden ook niks. Al heb ik nu een paar dingetjes die ik toch ga proberen. Maar over het algemeen geef ik het liever gewoon weg. Iemand anders blij en ik ook dat het nog wordt gebruikt. En scheelt heel veel moeite.

 • Reply
  Puck
  16 augustus, 2015 at 10:13

  Ik vind het altijd zo’n gedoe dat zoeken op mp, en daarnaast ben ik ook al geen shopper in het echt. Moet van goede huize komen wil je mijn geld krijgen! Maar ik moet het toch eens gaan proberen, want het scheelt veel geld en alles is tegenwoordig duur.

 • Reply
  anouk
  16 augustus, 2015 at 11:08

  Jelle lijkt ook weer eens te groeien dus zal wel weer wat aankomen voor melle. Eenmaal thuis ga ik weer uitzoeken

  • Reply
   MamaMaai
   16 augustus, 2015 at 13:43

   Jeeejj altijd leuk!

 • Reply
  Dina
  16 augustus, 2015 at 12:54

  Leuk om te lezen hoe jij spullen op Marktplaats zoekt en vindt. Ik verkoop graag spullen via Marktplaats, dat gaat echt snel en kost maar weinig moeite.

  • Reply
   MamaMaai
   16 augustus, 2015 at 13:42

   Meen je dat? Ik heb juist het idee dat het heel veel moeite en energie kost. Maar heb stapeltje liggen dus ga het zien 🙂 hoop het.

 • Reply
  Thea
  16 augustus, 2015 at 14:15

  🙂

 • Reply
  Dineke
  16 augustus, 2015 at 15:20

  Wat een handige tips! Je hebt me op een idee gebracht haha

 • Reply
  Sabine
  16 augustus, 2015 at 23:43

  Toen ik mijn hele inboedel ging verkopen heb ik naast Marktplaats ook Facebook-pagina’s ontdekt voor de aan- en verkoop van spullen in een bepaalde regio. Zo is het altijd in de buurt en er zijn echt mooie dingen die voor heel weinig worden weggedaan. En naar mijn ervaring fijner dan Marktplaats. Maar ik kan me eigenlijk sowieso wel voorstellen dat aankopen via Marktplaats prettiger werkt dan verkopen..

  • Reply
   MamaMaai
   17 augustus, 2015 at 20:39

   Ja daar zou ik ook eens moeten kijken. Dank voor de tip.

  Leave a Reply