Bloggen/ schrijven

Me time: DIY met Viking

DIY met Viking, #DIYmetViking, bloggersevent, bloggersmeeting, Viking workshopHet was hoogtijd ook weer eens dat ik eens iets zou ondernemen zonder mijn kids aan mijn jurk. Niet een uurtje maar gewoon een hele volle dag bezig zijn met zaken die niks met opvoeden en zorgen te maken hebben. Dus zei ik ‘Ja!!!’ tegen het creatieve bloggersevent van DIY met Viking in Amsterdam Oost waar ik voor werd uitgenodigd. Ik blog dus al eeuwen maar bezocht nog nooit een event en ik heb zelden bloggers in real life ontmoet, tikken achter een schermpje is toch net weer even een ander ding, wie weet zijn het verschrikkelijke mensen, die bloggers.

Het moest er eens van komen, soms moet je eens doen want je eigenlijk niet graag doet en gewoon maar eens zien waar het schip strandt.

DIY met Viking, #DIYmetViking, bloggersevent, workshop

Fotograaf: Ruud Jonkers

Want het doen wat ik niet graag doe, namelijk een grote groep onbekenden binnen stappen, werd gecombineerd met iets wat ik wel graag doe, creatief bezig zijn en leuke nieuwe mensen leren kennen. Jawel, ik ken al een heleboel mensen maar mensen die net als ik het interessant vinden om de hele dag door een echte camera lens te loeren, stukjes te tikken en het net op te slingeren en vervolgens een dansje doen bij een leuke reactie, mailtje of een doodgewone like… die ken ik niet zoveel. Het is best lekker eens niet heel apart te worden aangekeken als iemand met je praat en je trekt je camera tevoorschijn. Gek volk hoor.

Bloggersevent, bloggersmeeting, #DIYmetViking, DIY met Viking, workshop Amsterdam

Het bloggersevent #DIY met Viking

Viking. Die van de kantoorartikelen.

Zet een boel bloggers bij elkaar, organiseer 3 leuke creatieve workshops, zorg voor een mooie locatie, bijvoorbeeld Studio Zeeburg en lekker eten en het kan niet anders dan een geslaagd event worden. Toch? Precies.

Workshop 1: Handletteren

bloggersevent, DIY met Viking, #DIYmetViking, handletteren

Fotograaf: Ruud Jonkers

handlettering, handletteren, diy met Viking, workshop, cretatiefGegeven door: Mirjam

Maanden geleden sloeg ik al een boek in om mezelf handletteren aan te leren maar verder dan wat natekenen van Pinterest kwam ik niet. Fijn dus, soms is het gewoon makkelijker om de instructies aan te horen dan zelf uit te pluizen waar je gaat beginnen. Het blijkt allemaal niet zo ingewikkeld als je de juiste trucjes kent, ja duhh. En die ken ik nu. Dus er wordt vanaf nu wat af gehandletterd.

Tip van Mirjam, elke dag je boodschappenlijstje handletteren. Yes, ga ik doen. Whaha, hahaha. Best een tijdrovend klusje, vergeet niet, ik ben een beginner. Beter doe ik gewoon elke dag mijn huishouden en wie weet, als ik tijd over heb… Maar handletteren ga ik goed in worden, sowieso, let op mijn woorden 😉

handletteren, handlettering, diy met Viking, creatief, workshop, bloggersevent

Workshop 2: Stempels maken

Gegeven door: Stefanie

DIY met Viking, #DIYmetViking, bloggersevent, stampels, hand carved stampsYes yes, leuk leuk. Niets nieuws voor mij, ik maakte bij vlagen al bergen stempels en schreef zelfs al eens een DIY stempels maken maar ach, hartstikke vervelend natuurlijk om iets te doen wat je graag doet en bovendien, er zaten toch nog wat tips bij waar ik wat aan had.

Tip van Stefanie: Met het stempelkussen de stempel deppen in plaats van andersom. Slim want zo kan je met verschillende kleuren werken zoals ik deed bij de cactus, bovendien krijg je veel minder vieze gekleurde vingers waar de inkt weer vanaf moet slijten.

stempels maken, diy met viking, workshop, bloggersevent, #DIYmetVIKING

Workshop 3: Sjabloneren

sjabloneren, workshop, diy met Viking, creatief, bloggerseventGegeven door: Sandra

Ik zie vaak de meest mooie gekleurde pagina’s voorbij komen die worden gebruikt als ondergrond voor bijvoorbeeld scrapbooken en werkelijk, ik dacht altijd dat die werden gemaakt met ecoline of waterverf. Dat kan vast ook maar duh.. het kan ook veel simpeler. Stempelen met inkt en sjablonen en je krijgt een resultaat waar je u tegen zal zeggen. Modder wat aan en er komt al iets tofs uit, laat staan als je ook nog eens weet wat je doet.

Oh pfff, ik wil weer ineens vanalles gaan lopen aanschaffen, oh maar wacht… het een met het ander combineren natuurlijk.

En Hierbij zat mijn eerste bloggersevent er dus weer op. Valt best mee allemaal, zo verschrikkelijk zijn die bloggers niet. Best leuk volk mensen 🙂

DIY met Viking, #DIYmetViking, bloggersevent, workshop

Fotograaf: Ruud Jonkers

diy met Viking, sjabloneren, creatief, knutselen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Kliefje
    19 mei, 2017 at 10:02

    Knap hoor! Allebei. Wat je gemaakt heb én die hele bups in één keer. Niks voor mij 😉

  • Leave a Reply