
Toegegeven het is een dingetje, dat melkvrij eten rondom een koemelkallergie. Ook al wordt je er natuurlijk vrij snel handig in. Een melkvrije kwarktaart in elkaar zetten, of รผberhaupt een taart zonder melk had ik nog nooit gedaan dus zag ik als behoorlijk ingewikkelde uitdaging. Maar alles rondom melkvrij eten was eerst een uitdaging waar we ook prima mee bleken om te kunnen gaan.
Kwarktaart zonder koemelk
Het is dus geen kwarktaart he, want er zit geen kwark in natuurlijk. Gewoon eentje die er heel erg op lijkt maar dan zonder (koe)melkproducten voor lekkerbekjes die om wat voor reden dan ook geen melk eten. Als je het niet zou zeggen zou niemand er achter komen want geloof me, dit is echt een overheerlijk kwarktaart exemplaar en kan makkelijk als kwarktaart door.


Melkvrije kwarktaart
Ik kan er lang en kort over babbelen, als je geen melk eet, probeer deze. Ik zei niks over gezond, he? Gek genoeg ging hier de familie er direct vanuit dat melkvrij gebak ook suikervrij betekent ofzo. Uhm nee, niet direct. Ik heb weinig kaas gegeten van kcal maar geloof mij dat daarvan best wat te vinden zijn in deze taart. Maar he, je dochter wordt niet elke dag zes jaar nietwaar? Deze verjaardagstaart was echt een topper, echt super lekker. De volgende keer wil ik deze koemelkvrije monchou taart proberen.

Benodigdheden kwarktaart zonder melk
Note: Ik heb geen rekening gehouden met sporen van melk die mogelijk in producten te vinden zijn, mijn zoontje kon dat prima aan. Bekijk dus alsnog even de verpakking als je daar heftig op kan reageren of het risico niet wil lopen.
- 1 pak bastogne koeken
- 6 plakjes gelatine
- 500 ml soja yoghurt mild & creamy
- 250 ml soja alpro room om te kloppen
- 80 gr plantaardige boter (wajang kan ook)
- evt. honing
- 2 el poedersuiker
- 250 gr diepvries zomerfruit
- 500 gr aardbeien
- Taartblik van 24cm doorsnee
- Bakpapier
Aan de slag, het melkvrije kwarktaartrecept
Taartbodem:
- Leg het bakpapier in de onderkant van het taartblik.
- Leg de blaadjes gelatine vast te week in een bakje met koud water.
- Verkruimel de bastogne koeken heel klein. Dit gaat prima door de koeken in een theedoek te doen en er met een deegroller overheen te rollen. Maar hakken met een bolle lepen kan ook.
- Smelt de boter. Als deze helemaal gesmolten is, giet je deze door de koekkruimels. Goed er doorheen roeren.
- Giet het koekmengsel in het taartblik, even goed verdelen en aanduwen en zet even in de koelkast.
Taartvulling:
- Pureer het zomerfruit met een handje aardbeien en evt. een scheut honing in een blender.
- Kook het fruitmengsel met de gelatine tot de gelatine helemaal is opgelost. Blijf roeren!
- Giet terwijl je blijft roeren langzaam de yoghurt erbij, voorkom klontjes en laat dan het mengsel even wat afkoelen.
- Klop ondertussen de koude room met het poedersuiker op. Als deze dik is schep je deze voorzichtig door je mengsel heen.
- Hoeft niet maar staat wel feestelijk: snij een aantal aardbeien door midden en plak ze tegen de zijkant van het taartblik voor je het mengsel er in giet.
- Giet het mengsel bovenop de koekbodem en laat voor zeker twee uur afkoelen in de koelkast (bij mij duurde het tot twee keer toe langer, deze maakte ik de dag van te voren).
TaartTopping:
Als de taart goed is opgestijfd kan je aan de topping beginnen.
- Houdt wat aardbeien apart en pureer de rest in de blender met evt. een scheutje honing
- Giet over de taart en verdeel met een lepel.
- Maak de taart feestelijk af met de overgebleven aardbeien.
- Je melkvrije kwarktaart is klaar, eetsmakelijk!
Echt lekker, een enorm Succes
Hij was echt een enorm succes hier. De taart ging binnen no time helemaal op. Je zou het niet verwachten dat een melkprijs taart het wint van een gewone maar ik denk eerlijk dat dit de lekkerste taart was die ik heb gemaakt. En dat zijn er al heel veel.
Er zit wat werk in maar dan heb je dus ook wat. Al het fruit is natuurlijk ook te vervangen voor ander fruit. De eerste versie die ik maakte was alleen met aardbeien en versierde ik met blauwe bessen. Maar ik kan me helemaal indenken dat een variant met ananas of mango bijvoorbeeld ook zeer goed te eten is.
Maar voor nu moest dit uiteraard een roze zijn voor mijn zesjarig meisje. Fa jij deze melkprijs taart ook maken, laat je even weten wat je er van vond dan? En uiteraard mag je me dood spammen met fotootjes ๐ Vind ik super leuk!
De leuke flamingstekers haalde ik bij de flying tiger maar daar hebben ze ze helaas niet meer. Ik probeerde laatst van die zelfde lange leukerds te vinden maar nergens in het centrum kon ik ze krijgen. Gelukkig hebben ze –> hier <– heel veel leuke keus.
Wil je MamaMaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina, via instagram en ik ben ook te vinden op pinterest. Leuk!
Deze post bevat affiliate link, koop je iets via deze link krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Daarvoor betaal je niks extra’s. Wil je er meer over lezen, dat kan in mijn disclaimer.

15 Comments
Kleine Prinses
4 september, 2016 at 13:19oh, ze ziet er heerlijk uit!
MamaMaai
4 september, 2016 at 13:45Dank je, hij was ook echt lekker ๐
Britt Dreesen
3 april, 2018 at 18:47De taart was heel lekker! Ik had hem dit weekend gemaakt voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje Lauren. Ze heeft er van gesmuld! ?
Dankjewel voor het receptje.
MamaMaai
4 april, 2018 at 08:20Wat enorm leuk om te horen, dank je wel. En nog gefeliciteerd natuurlijk ๐
Margowooldrik
9 juni, 2018 at 20:16Wat een geweldig recept, simpel om te maken en super lekker.
Mijn dochter is 24 en heeft een koemelk allergie dus ieder recept is welkom om haar nog eens te kunnen verrassen.
Dankjewel!
MamaMaai
9 juni, 2018 at 20:40Wat super leuk om te horen, bedankt voor de moeite om te reageren ๐
Tineke
6 juli, 2019 at 14:56Gisteren gemaakt! Heerlijk!
Bedankt voor het recept, inmiddels al veel gedeeld!
MamaMaai
7 juli, 2019 at 09:54Oh wat leuk! Lief dat je dat laat weten ๐
Sanne
7 oktober, 2020 at 12:55Ga deze taart voor de tweede x maken, was erg lekker!
Heb nog wel een vraag, hoe lang is dit houdbaar? Hoeveel dagen kun je dit bewaren?
MamaMaai
10 oktober, 2020 at 11:12Hoi Sanne, Oei dat vind ik altijd een lastige vraag. Ik hou zelf 2 tot max 3 dagen aan. In verband met de producten die er in zitten. Maar heel eerlijk ben ik daar geen expert in. Maar is ook veel te lekker om lang te laten staan toch?
Suzanne
25 december, 2020 at 21:54Was heerlijk.
Had niet genoeg gelatine 2 blaadjes maar. Dus 2 zakjes klop klop gebruikt.
Smaakte goed. De jongens vonden het lekker en leuk om te maken.
Bedankt
MamaMaai
4 januari, 2021 at 16:08ahh wat leuk om te horen. Klop klop ken ik niet, is dat een aanrader dus?
Anneleen
16 mei, 2021 at 18:18Hartelijk bedankt om je recept te delen. Ik ben sinds kort plusmama van een meisje met een koemelkeiwitallergie. Moeilijk opgave.. vrijdag was het mijn verjaardag en maakte ik deze taart. Wat was mijn plusdochter blij! En lekker dat het was!! Mmmm. Heb je nog receptjes?
Groetjes
Anneleen
Lieve Henau
1 november, 2021 at 07:45Heb de gelatine vervangen door 2,5gr agar agar. Zo is de taart volledig veggie.
Was zeer lekker, gesmaakt door iedereen ook de niet veggie.
Bedankt voor het delen van het recept.
MamaMaai
4 november, 2021 at 09:24Ohh dank je wel voor deze toevoeging. Inmiddels maak ik ook liever vegan en ga het proberen ๐