De kinderen

Met zonder jas

Zo fijn dat het weer wat warmer is buiten. Alleen al om het feit dat de deur gewoon lekker open kan. Dat de poezen met kou-vrees (je echt ongelofelijk maar allebei) weer lekker hun pootjes kunnen strekken en niet direct zielig voor het raam gaan zitten kleumen als baas ze weer naar buiten heeft geschopt. Oke, baas ben ik, en dat kleumen doen ze nog steeds wel zodra de deur achter hun gatten dicht getrokken wordt, het zijn gewoon vreemde beesten. Dat de zandbak weer lekker vaak open kan en ik ongestoord met een kopje koffie en kopje zand even in het zonnetje kan zitten. Genieten man. Dat mijn winter depressie langzaam lijkt te verdwijnen. Dat ineens alle buren weer wakker lijken te worden, mensen waar waren jullie de hele winter?

Maar buiten dat heeft het warme weer nog een groot voordeel. Eindelijk eindelijk breekt weer die tijd van het jaar aan waarin mensen niet per definitie denken dat ik mijn kinderen verwaarloos. Of in ieder geval wat minder. Eindelijk is het wat normaler om zonder jas naar buiten te gaan. He he. Eindelijk hoef ik me niet meer bij elke moeder te verantwoorden dat mijn kind überhaupt liever geen, luchtige of zeer weinig kleren draagt. Waarom überhaupt moet ik me daar eigenlijk voor verantwoorden. Oke, heel even dit tussendoor, een lesje van zuster Maai.

Punt 1: Van kou wordt je niet ziek! Dat is een fabeltje mensen. Van kou krijg je het koud. Als je stil staat. En dat is onprettig.
Punt 2: Er is nog ergens altijd een virus of bacterie voor nodig. (lees deze even)
Punt 3: Als kinderen rennen en spelen dan hebben ze het niet koud, jij misschien? Sta jij toevallig stil?
Punt 4: Het is al de hele week 17 tot 20 graden buiten.

met zonder jas

Je hoeft bij ons niet vreemd op te kijken als dochter in haar ondergoed (echt geloof mij, zelfs dat ieniemini stukje stof is al een hele strijd zo vroeg op de ochtend) papa in de deur opening staat uit te zwaaien. Ook niet als ze in haar ondergoed naar oma of haar allerliefste vriendjes door de straat heen rent. Ja net zo ongelofelijk misschien, daar hebben mijn beide kinderen last van. Ook een raar stel. Koud? Ja misschien. Zij liever dan ik. Al moet ik toegeven…..  ‘Het is geen zomer hoor…’ Dat soort opmerkingen probeer ik altijd te negeren. Nee klopt, het is geen zomer maar het is wel lekker buiten (al kan dat mijn kinderen echt geen worst schelen, ze vertonen deze afwijking ook bij vorst). Eerlijk? Ik vind het zieliger dat mijn lekker luchtige schaars geklede dochter altijd loopt naast oververhitte kindjes in hun winterjas. Nu nog? Ja eerlijk, nu nog. Ik zie ze hier zelfs nog met muts de straat door schuifelen. Het is echt geen gezicht. Mijn lekker zomerse meisje naast een winters speelkameraadje. En dan heel hard rennen. Maar ieder zijn ding natuurlijk.

Waarom dragen ze eigenlijk kleding? Nou ja, eigenlijk alleen maar omdat mama daar elke dag zo’n helse strijd van maakt. Omdat dat nou eenmaal maatschappelijk gewenst is.

Of schoenen. Dat is ook zo’n dingetje. Schoenen hebben ze wel hoor. Voor wie het niet geloofd, kom maar kijken. Echt afgetrapt zullen ze niet snel raken, ze lopen er simpel weg niet op. Bloten voeten it issss… En geef ze eens ongelijk. Lekker met de blote pootjes in het gras. Of op de straat met kiezels, heerlijk.

En als ze het koud hebben dan komen ze heus wel. Dan krijgen ze van mij een behoorlijke trui. Pijn in de pootjes? Dan zullen we eens naar schoeisel kijken.

Dus.

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Maris
  10 april, 2014 at 16:10

  Haha ja hebben we het al eens over gehad. Hier net zo hoor. Zonder jas. Zonder schoenen. Liefst altijd in ondergoed. Prima hoor.

 • Reply
  Tuttebollekakkie
  10 april, 2014 at 19:55

  En zo is het maar net!

 • Reply
  Sanderijn
  10 april, 2014 at 21:20

  Ons dametje trekt ook altijd alles uit, maar in tegenstelling tot die van jou heeft die van mij het altijd koud…. trek dan wat aan! roep ik dan maar ‘nee, niet leuk’ is dan het antwoord 😉

  • Reply
   Sanderijn
   10 april, 2014 at 21:22

   Pfffff, dan dan dan… lekker literair verantwoord.

 • Reply
  Sas
  11 april, 2014 at 09:23

  Oh helemaal met je eens hoor!

 • Reply
  saskia
  11 april, 2014 at 12:34

  ‘groot gelijk’ zei oma koukleum! ik snap niet dat ze het niet koud hebben als ze buiten in de wind in hun nikste lopen. En dan wrijf ik over dat zachte koude kindervelletje en vraag ‘ heb je het niet koud?” en dan kijkt ze me aan alsof ze het in Keulen hoort donderen.
  Laat ze maar lekker genieten, nu kan het nog op deze manier.

 • Reply
  Nicole
  13 april, 2014 at 20:53

  Oeps zie ik dat ik gewoon dezelfde lay out als jij heb.. Was niet de bedoeling!

  Maar groot gelijk dat je gewoon doet wat jou t beste en fijnste lijkt! Ik vind t heerlijk buiten maar loop inderdaad wel nog in dikke jas rond.. anders heb ik het koud! Was dan ook maar 12 graden hier dit weekend sowieso..

  • Reply
   MamaMaai
   14 april, 2014 at 08:20

   Ja tuurlijk, ik heb ook een jas aan hoor als ik het koud heb en het was de afgelopen dagen inderdaad weer wat frisser. Maar dan nog, als de kinderen dat niet willen…. ze gaan er niet dood aan en zij staan niet stil bij de speeltuin.

 • Reply
  Janneke
  14 april, 2014 at 09:53

  Misschien hebben die oververhitte kindjes wel een dikke winrerjas aan, omdat ze dat zelf per se wilden? Dat heb ik altijd. De heel winter krijg ik ze niet zover om een muts en sjaal te dragen, en als het dan warm is, weigeren ze om zonder must en sjaal het huis uit te gaan.

  En dit weekend wilde mijn zoontje een onderbroek van zijn zus op zijn hoofd. Nou, prima hoor. Komt er in de supermarkt een mevrouw mij even vertellen dat mijn zoontje een onderbroek op zijn hoofd heeft…

  • Reply
   MamaMaai
   14 april, 2014 at 12:18

   Daar heb je helemaal gelijk in. Mijn kinderen zetten ook vaak voor de grap een muts op en hebben gewoon hele rare kleding gewoontes. Warm als het koud is en andersom inderdaad. Maar ik doel op de kindjes die wel hun jas uit willen doen maar het niet mogen van mama en de mama’s die mij aankijken omdat mijn kindjes hun jas uittrekken en hun kindjes dat dan ook willen. Die onderbroek op het hoofd is trouwens hilarisch. En herkenbaar. Het zou hier zomaar ook kunnen gebeuren. Hahaha

 • Reply
  Eline
  24 april, 2014 at 09:11

  mijn vriend zijn ex is ook zo verschrikkelijk! Ze wilt dat zijn zoontje ALTIJD een jas EN een MUTS aandoet als hij naar buiten gaat… Jezus! Zelfs bij 20 graden of meer!
  Wij doen dit natuurlijk niet!

 • Leave a Reply