Uitjes

Wat gaan we doen; Midgetgolfen op de Lage Vuursche

midgetgolfen op de lage vuurscheDe geschiedenis zich laten herhalen. Ik vind dat heel speciaal. Vandaag besloten we de kinderen eens te laten kennis maken met midgetgolf. Wow, of er iets lang geleden is. Ik kan me nog vaag herinneren dat we dat vroeger thuis wel eens deden. Wel eens op vakantie denk ik. Maar meer heb ik een beeld van de louche baan die zo’n beetje achter onze tuin lag. Waar we langs liepen als ik samen met mijn moeder de hond uit liet en waar we door het hek het verwaarloosde terrein op konden kijken. Over een paadje wat vooral heel erg begroeid was waardoor het een beetje spannend werd. Die baan ligt er al tijden niet meer.

Midgetgolfen op de Lage Vuursche

Voor Merijn is dat anders. Die heeft goede herinneringen aan de midgetgolfbaan in de Lage Vuursche. Menig kinderfeestje bracht hij daar door. Als ik hem mag geloven is er sinds die tijd weinig veranderd, nog net zo mooi.

midgetgolfen op de lage vuursche midgetgolfen op de Lage Vuursche

Nou is het natuurlijk geen straf om de Lage Vuursche te bezoeken, überhaupt, ga daar heen. Ik moet toegeven dat ik niet direct stond te juichen bij het idee midgetgolf. Ik zag mijn vurige bloedjes van kinderen elkaar tijdens een meningsverschil al knockout slaan met die stok. Stok, mag ik dat zo noemen? In de auto onderweg waarschuwde ik vast dat mocht iemand niet luisteren, ik per direct die stok uit hun knuisten zou trekken. Dat begrepen ze.

Nah goed. Conclusie, Merijn had gelijk. Het is echt een leuke baan. Heel mooi aangelegd. Ter informatie, er is keuze tussen drie verschillende banen. Wij bezochten de biljartbaan omdat we klein enthousiast schorem mee op sleeptouw namen.

midgetgolfen op de lage vuursche midgetgolfen op de Lage Vuursche

Fenne en Melle hebben zich uitstekend vermaakt en zeer waarschijnlijk een jeugdherinnering erbij. Precies dezelfde als hun papa. Ze deden erg hun best deze toestand er een beetje als midgetgolf te laten uitzien maar ontwikkelden na hole 1 al een vrij unieke vorm van slaan en stonden weinig open voor de uitleg van papa. Ik keur het goed. Ze hadden plezier, de bal kwam uiteindelijk waar hij moest zijn en iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Er komen vast en zeker nog meer momenten waarop de slagtechniek wat kan worden aangescherpt.

Vertel, jullie hebben vast ook goede jeugd midgetgolf herinneringen?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Birgit
  5 augustus, 2016 at 15:46

  Zolang ze maar plezier hebben, dan komt de slagtechniek later nog wel :p

 • Reply
  Kleine Prinses
  5 augustus, 2016 at 20:55

  mooi hoor daar!

 • Leave a Reply