Maai eet

Mie met venkel en geitenkaas

Ik stond van de week in de supermarkt met iemand te kletsen die tegelijkertijd op zoek was naar venkel, toen ik me bedacht dat ik dat a. nooit in deze supermarkt zou verwachten, ik bedoel, vergeten groente toch? In ieder geval niet iets wat ik dagelijks in recepten tegen kom. Dat kan heel goed aan mij liggen hoor. En b. ik dit nog nooit had gegeten maar al heel lang eens wil proberen.
vegetarisch recept mie venkel geitenkaas
Maar dan. Hoe. Eet. Je. Dat? Na speuren in mijn kookboeken (he vervelend) kwam ik een recept tegen. Maar uhm… Dat geklooi met koemelk. Ik veranderde dus wat ingredienten en tijdens het koken bleek ik nog wat (meer) vergeten (gebeurd verder echt nooit), en voegde ik dus maar wat anders toe. Een mens moet experimenteren niet waar? Ik geloof dat uiteindelijk alleen de knoflook en de venkel in het originele recept voor kwamen. Oeps. Toch vond ik het bijzonder smakelijk.

Anyway, komtie.

Ingrediënten voor 4 personen:

♦ mie nestjes, ik deed 2 per volwassenen en 1 per kind
♦ venkelknol
♦ half bakje champignons
♦ 2 teentjes knoflook
♦ 125 ml soja alpro cuisine
♦ (biologische) geitenkaas bollen
♦ (koolzaad) olie
♦ zout/peper/bouillon blokje

Bereiding:

1. Snij de vingers en het kontje van de venkel en verwijder de buitenste schil. Snij de venkel en champignons in kleine stukjes.

2. Doe de olie in de pan doen. Bak de venkel blokjes met de knoflook ongeveer tien minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de champignons toe.

3. Breng de mienestjes aan de kook in water met een bouillonblokje.

4. Snij de geitenkaas bolletjes in kwartjes en voeg ze toe aan het bakmengsel. Even doorroeren tot het is gesmolten en goed verdeeld is. Voeg dan de sojaroom toe. En breng wat op smaak met peper en zout.

5. Als de mie beetgaar is, giet je deze af en roer je deze door de saus. Goed verdelen.

Man vroeg daarstraks aan mij wat we gingen eten. Pasta met venkel zei ik. ‘Ja, en wat gaan we eten,’ was zijn antwoord. Grappig he, die mannen? Voel je je meteen zo gewaardeerd. Ongewild pakte ik hem terug door hem naar de supermarkt te sturen voor de vergeten ingrediënten en deze vervolgens helemaal niet te gebruiken, ssst. Terwijl hij weg was sneed ik snel de geitenkaas en vertelde pas dat dat er in zat toen kleuter er naar vroeg en man zijn oordeel ‘lekker’ al had uigesproken. Ghegheghe…. Vals he?

Maar zo zie je maar. Wat de boer niet kent… Voor herhaling vatbaar. Ja anders zou ik het heus niet delen.

Eetsmakelijk. Oh en wel laten weten wat je ervan vindt he?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    MultiVroon
    16 juni, 2015 at 22:20

    Jaaa venkel. Toch niet vergeten? Wij eten dat wel wekelijks denk ik, ergens door. Risotto (met worst, champignons, …) of door pastasaus meestal. Maar heel dun en geblancheerd ook heel lekker als of door salade!
    Maar je hebt me wel geïnspireerd vandaag, idd pasta met spekjes, venkel, champignons, wat blauwe kaas en melk 🙂

  • Leave a Reply