Mama Maai

Mijn nieuwe missie!

De afgelopen maanden ging mijn site Mamamaai op een laag pitje. Dat had alles te maken met de keus nu echt te gaan voor het opstarten van mijn eigen bedrijf projectleukerleven. Wow! kanonnen wat is dat ontzettend spannend Een ontzettende nieuwe grote wereld waar ik niks van af wist en helemaal groen in dook. Maar met een missie.

Op MamaMaai heb je de afgelopen jaren met me mee kunnen leven in mijn, ons leventje. Je zag mij heel eerlijk zijn over het moederschap. Je zag me hoogtepunten delen en je zag me net zo goed regelmatig worstelen. Want jongens, lieve mensen, ik heb periodes gehad die ik nooit op papier heb durven delen. Maar kleine stukjes daarvan liet ik het doorschemeren.

Waarom, omdat ik me veel te hard schaamde voor hoe het echt met mij ging destijds, maar tegelijkertijd zo graag herkenbare verhalen de wereld inslingerde van hoe het moederschap echt ook kon zijn. Ik vond destijds dat er veel te veel schone schijn werd opgehouden en dat handje vol mensen dat rauw en eerlijk over het moederschap durfden te praten die koesterde ik maar die waren schaars.

Ik besef me nu, achteraf dat mijn pogingen maar klein waren. Desondanks heb ik een inkijkje gegeven, ook al niet helemaal zoals het echt voor mij voelde. Ik heb een stukje ‘donker’ moederschap proberen te laten zien. Zielsveel hield en hou ik van mijn kinderen, uiteraard. Maar dat het moederschap, of eigenlijk mijn eigen perfectionisme rondom het moederschap en mijn leven, me zo kon breken, had ik vooraf nooit bedacht.

mama van vier

Nu, een aantal jaren verder, en inmiddels moeder van 4! heel mooie veel te snel groot wordende mensjes, voel ik me beter dan ooit. Is de situatie veranderd dan? Nee, weinig. Ook deze vierde keer kampen we met slapeloze nachten. Nachten waar ik op momenten zwaar hopeloos, machteloos, frustrerend en verdrietig van wordt. We hebben inmiddels ook een kleuter, een tiener en een bijna tiener in huis met gedrag wat steeds uitdagender wordt. Past bij de leeftijd hoor en hartstikke leuk en grappig, maar wel uitdagend.

Wat maakt het dan dat ik me nu zo goed voel? Er is een essentieel ding wat ik heb veranderd. Ik ben me keihard gaan verdiepen in het veranderen van je mindset. Het veranderen van mijn gedrag, mijn gedachtes en de gevoelens die daaruit voortvloeien. Ik maakte heel bewust de keus dat ik niet meer de moeder wilde zijn die ik op dat moment voor mijn kinderen was. Ik wilde een moeder zijn waarvan ik droomde die te zijn. Vol energie, genoeg zin om leuke dingen met de kinderen te ondernemen. Geduld om naar hun verhalen te luisteren, veel minder snel geïrriteerd te raken doordat er teveel lawaai in huis was bijvoorbeeld. Ik koos immers zelf voor mijn viertal, het is mijn taak er iets leuks van te maken.

Kinderen gaan namelijk jouw voorbeeld volgen, dus beter zorg je dat dat het voorbeeld is wat je ze wil meegeven toch?

Langzaam werd ik een zelfhulpjunkie. Het werd mijn passie en ik begon mijn nieuwe projectleukerleven. De beste versie van mezelf worden en delen met anderen wat ik deed en hoe. Ik bleef me verdiepen, lees ongeveer 1 boek per 1-2 weken, volg cursussen die me meer inzicht in mezelf geven en me helpen een betere versie van mezelf te worden. Ik probeer van alles uit, zoek continue naar manieren die voor mij (en mijn gezin) werken waardoor ik lekkerder in mijn vel zit. Hoe meer ik me er in verdiep, hoe meer ik er achter kom hoe ontzettend veel er nog te leren valt.

Inmiddels ben ik toe aan veel grotere stappen. In januari ga ik er helemaal voor. Dan start mijn opleiding NLP waarin ik nog dieper in ga op hoe het menselijke gedrag werkt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Bij jezelf en bij anderen.

Ik schreef mijn eerste minicursus Happy mama mindset, waarin ik 10 belangrijke stappen deel om een sterkere, blijere moeder te zijn.

nb. deze cursus is niet meer te koop. Inmiddels ben ik 2 jaar verder en coach en begeleid ik moeders oa met familieopstellingen in een groep of 1 op 1. Merk je dat je vast loopt, of dat je steeds in dezelfde valkuilen loopt. Of vind je eigenlijk dat je gelukkig zou moeten zijn lukt het je niet, voel je toch een knagend gevoel van binnen of loop je op een andere manier vast en zou je eens willen kijken of ik wat voor je kan betekenen? Voel je vrij >>> een inzichtsessie aan te vragen of neem even een kijkje op >>>projectleukerleven

Super trots ben ik op het resultaat. Ik heb inmiddels al 35 mama’s mogen helpen, en ontving super mooie reviews terug.

Ik schreef me in bij de KVK, Woehoe!!! Om mijn lessen, ervaring, trainingen samen te brengen en over te dragen aan andere moeders die klaar zijn meer voor zich zelf te kiezen omdat ze vinden dat ze dat waard zijn maar dat nog niet helemaal voelen EN dit voorbeeld ook aan hun kinderen willen meegeven. Vind je dat interessant? Hier vind je het Mind Yourself coachingtraject

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  26 oktober, 2020 at 11:11

  Wat fijn dat je je zo lekker voelt op dit pad ♡

  Mag ik je een klein verzoekje meegeven?

  Sommige moeders (jij weet dat 🙂 ) kampen ongemerkt met serieuze gezondheidsproblemen. Voor ons is een positieve mindset of je gedrag veranderen meestal NIET genoeg om er bovenop te komen. Lezen over de aanpak hoe je als moeder “zomaar” energieker zou kunnen worden is dan verdrietig en pijnlijk. 🙁

  Misschien zou je dit soms in je teksten kunnen noemen.

  Bijvoorbeeld zoiets: “Als het NIET lukt om je beter te voelen, als je je misschien ziek voelt van vermoeidheid, zou het natuurlijk zijn dat je óók werk te doen hebt aan je gezondheid. Zoek hier professionele hulp bij en voel je geen mislukking. Ook jij doet je uiterste best, en óók met beperkte energie kun je liefde geven.” (En daar heb jij dan misschien óók nog tips voor…? Vanuit je zwartste tijden. )

  Veel succes, hoor! 😊

  • Reply
   MultiVroon
   26 oktober, 2020 at 11:12

   Of je verwijst naar andere bronnen, ik ken ze niet zomaar, trouwens.

 • Reply
  Margaret
  26 oktober, 2020 at 20:39

  Zo groei je stap voor stap toe naar een spannende, maar o zo leuke nieuwe stap in je leven. Dan komt al je ervaring in jouw gezin goed van pas. Met een eigen bedrijf kan het soms ook even anders gaan dan je vooraf had gedacht, maar met jouw mindset ga je daar goede oplossingen voor vinden.

  Heel veel succes, Margaret

  • Reply
   MamaMaai
   27 oktober, 2020 at 10:56

   Ahh dank je wel voor je ontzettende lieve reactie! Super fijn om te horen!

  Leave a Reply