Mama Maai

Mijn tas. En de inhoud.

bag
Mijn tas. Ooit was het best een fijne tas. Ergens in het begin. Toen ik hem net had gekregen. Vrij snel bleek hij te klein en kon mij en mijn inhoud niet aan. Sorry zus. Ergens een half jaar geleden overleed hij. De rits sluit niet meer. En dat shopt niet prettig, want ook al zal er geen mens op deze aard zijn die een poging doet dat wat hij graag wil hebben te gaan zoeken in mijn tas, ik ben ergens toch wel wat panisch aangelegd en zie mensen er al van alles in stoppen. Of misschien toch eruit halen. Ik denk namelijk altijd dat mensen bij de kassa heel goed kijken aan welke kant van mijn tas ik mijn portemonnee of telefoon stop.

Het overzicht:
tas maya1
Oké, dit was vandaag de inhoud. Ik heb even staan nadenken of ik misschien het een en ander zou weghalen. Misschien wat troepjes hier en daar, Een soort gekuiste versie, wat moet je inmiddels voor indruk van mij hebben? Ik deed het toch maar niet. Eerlijk is eerlijk toch?

De eerste foto:
tas maya2♥ Portomonnee: inhoud laten we even voor wat het is. Vergelijkbaar met wat er in mijn tas zit.
♥ 4 pennen. Ik kocht toevallig net nieuwe. Pennen horen gewoon in je tas.
♥ Zonnebril. Die was ik kwijt. Ik kocht een goedkope nieuwe. En raakte die ook kwijt. Ik vond hem dus net. In deze toestand.
♥ Nagelvijl. Heel handig. Zeker als je net als ik eigenlijk nooit je nagels vijlt. Dat stukje las je even niet, dat past niet bij mijn imago als stijlvolle vrouw.
♥ Autopapieren.
♥ Elastiekjes. Die van mij gaan altijd stuk. En zonder elastiekje kom ik een dag niet door. Kinderen en lange losse haren gaan gewoon niet samen. Hier niet.
♥ 3 Soorten Labello. Hoef ik niet uit te leggen toch? Al zijn dit de laatste. Ik maak ze op maar koop nooit meer nieuwe.
♥ Proefmonstertjes. Er ooit in beland maar er gewoon nooit uitgehaald.
♥ Kauwgom. Gewoon daarom.
♥ Dextro. Overblijfsel uit mijn zwangerschap.
♥ Allerlei visite kaartjes en kortingsbonnen. Meestal gooi ik die na verloop van tijd weg omdat ze verlopen zijn.

De tweede foto: 
tas maya3♥ 2 Strips paracetamol en kontraketten voor de kinderen. Wie heeft er nou geen paracetamol bij zich. Lijkt me logisch.
♥ 1 pleister. Ik kan me niet heugen dat één van mijn kinderen ooit om legale reden een pleister heeft gehad, deze is waarschijnlijk na lang aandringen van Fenne in mijn tas beland. En ach, een zuster heeft pleisters bij zich nietwaar? Voor als.
♥ Neusspray. Voor de kinderen. Eigenlijk alleen voor als ze verkouden zijn en echt niet kunnen slapen. Handig als je gaat shoppen dus. Mja.
♥ Pakje crackers en een zakje half aangevreten zeer verantwoorde koekjes. Om te zorgen dat de kinderen niet in slaap vallen in de auto.
♥ Bellenblaas van een trouwerij. Zo vind je nog eens wat.

De derde foto:
tas maya4
♥ Speen. Nog uit de periode dat ik koste wat het koste Melle aan de speen wilde hebben. Een jaar geleden. Nooit gelukt.
♥ Bonnetjes, briefjes, geurstaafjes. Gewoon vergeten weg te gooien.
♥ Tampons. Ik kon er echt maar twee vinden. Misschien zitten er nog een paar in de voering. Snap het ook niet. Moet nodig aangevuld, je zal toch zonder zitten.
♥ Maandverband. Ja uhh…
♥ Plakband. Echt, al sla je me dood. Geen idee waarom dat in mijn tas zit. Ik ben trouwens niet in mijn eentje verantwoordelijk voor de inhoud. Ik zeg het maar even.
♥ Nog meer proefmonsters maar deze zijn van de Bodyshop en stop ik er bewust in. Zijn fijn.

De vierde foto:
tas♥ Stapel kleren. Schone rompers, schone broeken, schone onderbroeken, schoon vest, schoon pak. Ja hallo, kind is zindelijk maar soms… En andere kind poept er nog wel eens naast.
♥ Snoetendoeken. Need I say more?
♥ Stapel luiers.
♥ Stapel servetten. Meegenomen uit allerlei lunchrooms. Leek me gewoon handig.

Niet op de foto:
♥ Bergen en bergen met koekkruimels, uitgedroogde rozijntjes en ander ondefinieerbaar spul.

En wat zit er normaal ook nog in:
♥ Agenda
Notitie boekje. Je zal toch ineens een idee hebben. Maar tja, deze moest zo nodig naast mijn bed.
♥ Telefoon
♥ Luierdoekjes
♥ Verschoningsmatje
♥ Sleutels
♥ Stoffentas voor boodschappen

Valt best mee toch? Ik moet een grotere tas dus. Eentje die wel dicht kan ook. En nu ga ik hem weer inruimen. Man, wat een overzicht ineens. Wat fijn!

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Syl
  11 januari, 2014 at 14:31

  🙂 vooral die plakband viel me op ja…. maar dat kán natuurlijk onwijs handig zijn.
  De inhoud lijkt toch best wat op mijn tas hoor, behalve die luiers dan….

 • Reply
  Carlijn
  11 januari, 2014 at 16:21

  Zei je op het begin niet dat je tas te klein was? Als ik zie wat er allemaal in zit/kan, kun je maar beter een koffer op wieltjes met een handig hengsel aanschaffen 🙂

  Ik heb pas ook mijn tas uitgeruimd. Wat een meuk kan een vrouw in haar tas hebben. En mannen die er niks van begrijpen, maar jou mooi de tas vol zooi mee laten slepen…

 • Reply
  Petra
  11 januari, 2014 at 17:14

  Wow… en dat állemaal in één tas? Zonder jezelf een hernia te tillen? Ik sleep ook altijd veel zooi mee, maar jij spant de kroon 😉

  Overigens heb ik vaak drie tassen tegelijk in gebruik en zit ik regelmatig op de fiets of in de auto paniekerig naar mijn portemonnee te zoeken, die dan weer nét in die ándere tas zat. (En ik dus weer terug naar huis kan.)

  Show je je nieuwe tas ook nog?

 • Reply
  merula
  11 januari, 2014 at 20:04

  misschien gewoon zo’n trolley kopen ofzo voor al je spulletjes. Super handig kunnen kids misschien ook nog wel bovenop zitten ofzo 😉
  Jeetje wat een boel spullen!
  Lang lang geleden toen ik nog op de kunstacademie zat heb ik ook een keer zo’n leeg je tas projectje gedaan. Wel van m’n klasgenoten dan (zonder luiers enzo scheelt een hele hoop). Maar dat was ook grappig om te zien bij iedereen.

 • Reply
  Sanderijn
  11 januari, 2014 at 20:48

  Hmmmm, als ik jouw tas zie voel ik me een ernstig tekortschietende moeder. Ik heb een veel kleinere tas, die uitpuilt, dat wel. Voornamelijk met make-upspullen (die ik zelden gebruik). En zo’n onhandige dikke portemonnee, ik ben nog steeds op zoek naar een echte moeder versie maar dan leuk (de jouwe zag ik direct, erg leuk!). Maar dus geen luiers, kontraketten, koekjes en ander nuttig kinderspul….. Ik heb nog wel ergens een grotere tas, misschien moet ik die maar eens gaan inruimen 😉

  • Reply
   MamaMaai
   12 januari, 2014 at 20:51

   Nou dat zit nu niet meer allemaal in mijn tas hoor. Ik stop er altijd vanalles in en vergeet het eruit te halen, dus na deze foto’s alle sprays en paracetamol er weer uit.

 • Reply
  Anouk
  12 januari, 2014 at 08:48

  Vooral niet aan beginnen.die grotere tas, past namelijk nog meer in……..is net als met huizen hoe ruimte hoe meer troep en aangezien ik.gisteren weer eens op zolder ah de slag ben gegaan, kan ik het weten!!

 • Reply
  Maris
  12 januari, 2014 at 09:49

  Whahaha jezus wat een troep Maya. Ruim het eens op 😉 Hier in mijn tas zit veel te weinig. Ik neem altijd 2 pakjes drinken mee en 2 doosjes rozijntjes, voor het geval dat, 1 luier en een pak billendoekjes, een portemonnee en sleutels. Dat was het. Ik heb ook al niet eens meer een luiertas, gewoon mijn eigen tas waar ik het erbij in doe als ik wegga.

 • Reply
  Bee
  12 januari, 2014 at 11:37

  Waar zijn de papieren zakdoeken??????????Haha zoooo herkenbaar….vooral de aangebroken koeken en bijbehorende kruimels…

 • Reply
  Gwen
  12 januari, 2014 at 20:30

  Serieus … wtf … wat voor afmetingen heeft jouw tas?! En hoe vind je iets in je tas? 😉 Ik ben echt veel te georganiseerd voor zulk soort dingen (soms best irritant want ik vind het superleuk om dit te zien en baal dan van mijn eigen halflege tas haha). In mijn tas zit een portemonnee, agenda, sleutels, lippenbalm en een toilettasje met tampons, een spiegeltje en een pincet (?). Geloof ik. Heel veel meer is het niet volgens mij. Ik ruim hem in per keer en ruim alle dingen die ik erbij gestopt heb uit per keer. Saai he 😉

  • Reply
   MamaMaai
   12 januari, 2014 at 20:52

   Jaaaa saaaaai 🙂 maar heb jij een aparte luiertas dan?

   • Reply
    Gwen
    14 januari, 2014 at 11:52

    Ja, nog steeds. Maar neem hem alleen mee als we ergens een hele of halve dag naartoe gaan. En dan laat ik mijn eigen tas thuis 🙂

 • Reply
  Roos
  16 januari, 2014 at 10:40

  Een grote tas, betekend alleen maar meer zooi mee slepen! Ik heb ruim een jaar lang een klein mini tasje gehad omdat ik maar geen leuke tas kon vinden. Nu sinds kort een nieuwe grote tas, en opeens moet er vanalles in wat ik een jaar lang nooit gebruikt heb.. Slaat helemaal nergens op natuurlijk haha!
  Wel leuk om te zien dat ik niet de enige ben die onwijs veel ‘zooi’ in een kleine tas kwijt kan. Eerlijk het is een talent!

 • Leave a Reply