Maai eet

Recept: Mueslirepen met chocola en noten voor in de broodtrommel

mamamaai - Mueslirepen met noten en chocola maken zonder oven

Mueslirepen maken met chocola en noten is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Snel klaar en zonder oven. En hartstikke leuk om mee te variëren. Bovendien is het een heerlijk tussendoortje, gezond en geeft het je een boost aan energie. Perfect voor in de broodtrommels van de kinderen voor de pauze of als vieruurtje tijdens de lekkere trek.

Gezonde tussendoortjes voor in de broodtrommel

Ik ben op zoek naar gezonde makkelijke kleine receptjes om de kinderen mee naar school te geven of als tussendoortje in de broodtrommel. Deze mueslirepen met chocola zijn een uitkomst.

Zelgemaakte mueslirepen voor in de broodbakjes van de kinderen

Ik ben niet geschikt als moeder die ’s ochtends extra vroeg opstaat om de brooddozen van de kinderen extra feestelijk in te richten, elke dag weer nieuwe variaties te bedenken en ik zie mezelf ook s avonds niet uren bakken om groente te verstoppen. Ik heb er het geduld niet voor en stiekem vind ik het ook niet nodig. Mijn kinderen zijn geen problematische eters, ze vinden een boterham gewoon dubbel en in tweeën gesneden in hun bakjes prima en ik ook.

Ik vul het wel elke dag aan met rauwkost. De ene keer zijn dat tomaatjes, komkommer of wortels, het is net wat ik in huis haal. Ze vinden het heerlijk en als ze op die manier extra groente binnen krijgen, ik zie alleen voordelen. Kost geen extra tijd, is niet ingewikkeld en ook nog gezond.

DIY Mueslirepen met noten en chocola zonder oven

Maar goed, zo af en toe vind ik het leuk ze een beetje te verwennen. Ze vragen zich regelmatig af wanneer het hun tijd is dat er eens chips in het bakje tevoorschijn komt, of een koek, of lekkere worstjes. Nee patatjes, zo’n moeder ben ik dan ook weer niet. Snoepen doen we op traktaties na gewoon lekker thuis.

Hier vond ik het recept voor mueslirepen en dat paste ik een beetje aan met ingrediënten die we in huis hadden. Zelf gemaakte mueslirepen zijn lekker en redelijk gezond en heel makkelijk om te maken, ook voor kinderhandjes. Bakken is nog altijd een hobby van de kinderen, laten we dat uitbuiten nietwaar?

mueslireep maken met noten chipzaad en chocola

Recept: Mueslirepen met chocola en noten

Hoe maak je mueslirepen met chocola en noten zonder oven? Echt waar, het is zo klaar als je alle ingrediënten in huis hebt.

 • kopje noten (wat je lekker vindt, combineren kan natuurlijk ook)
 • kopje havermout
 • rozijnen
 • 2 eetlepels chiazaad (om te binden)
 • 2 eetlepels honing
 • 3 eetlepels 100% pindakaas
 • gedroogd fruit
 • reep pure chocolade
 1. Hak de noten in stukjes met een groot mes of op pulseerstand in de blender.
 2. meng de havermout, noten, rozijnen, gedroogd fruit en chiazaad door elkaar
 3. Als dat goed gemengd is, voeg je de pindakaas en de honing toe met een scheutje water. Niet te veel. Goed door elkaar kneden. Er ontstaat een stevige massa. Als het te droog is en niet goed aan elkaar plakt, doe je er nog een beetje water bij. Het moet niet te nat of plakkerig worden.
 4. Druk je deeg in een ovenschaal of plat op een bord en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
 5. Verwarm de chocolade au bain marie tot het helemaal gesmolten is en strijk dit over de bovenkant van je deeg.
 6. Nog even terug in de koelkast. Snijd in stukken en je mueslirepen met noten en chocola zijn klaar om te serveren!
 7. Bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Zelf mueslirepen maken met kinderen van noten en chocola zonder oven

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply