Gelezen

Nachtmerries

nachtmerriesNee, ik heb geen nachtmerries, gelukkig niet. Die had ik niet in ieder geval. Nu misschien… Maar jemig, echt, dit boek, Nachtmerries van Sharon Bolton, krijg ik dus gewoon niet meer uit mijn hoofd. Misschien ligt het aan het feit dat ik tegenwoordig niet meer zo veel lees? Nee, ik denk het niet. Deze is gewoon goed. En zoooo spannend!!!

Angsthaas:
Ik zei al eerder dat ik een angsthaas ben. Een bange poeperd. Ik ben niet graag ’s avonds en ’s nacht alleen thuis. Nou gebeurd dat niet vaak maar het komt een paar keer per jaar voor. Niet te geloven toch dat ik voor ik Merijn ontmoette eerst nog vier jaar op mezelf heb gewoond? Niet in een flatje maar gewoon in een huis. Een rijtjes huis in een ‘aggenebis’ (hoe schrijf je dat?) buurtje. Maar sinds ik het samen wonen gewend ben, ben ik bang alleen. Nog banger. Ik kijk liever geen enge films die zich afspelen in een huis. Of bos. Merijn wil ooit met ons wel een huis in het bos. No way. Ik wil dat mijn buren me kunnen horen schreeuwen mocht het nodig zijn. En na dit boek helemaal.

Toch moeten mijn boeken het liefst zo eng en spannend mogelijk zijn. Nachtmerries dus. Ik ben bang dat ik nu dus helemaal nooit meer alleen ga slapen.

Samenvatting:
Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt? In Cambridge vinden steeds meer zelfmoorden onder studenten plaats. Er klopt iets niet. Lacey Flint gaat undercover  als psychologie student Laura het studentenleven op de universiteit in. De enige die weet wie zij echt is, is psycholoog Evi. Wat is er voor verschrikkelijks gaande op de universiteit en wat gebeurd er als ook Laura te maken krijgt met de verschrikkelijke nachtmerries die alle slachtoffers voorafgaande aan hun zelfmoord (poging) ook hadden? Is zij de volgende?

Ik kon niet meer stoppen. Ik moest en zou het uitlezen. Zo ontzettend spannend. Dit wil je echt niet overkomen. Oh, laat het me nooit overkomen. Gadsie. Bij deze is dit ook mijn nachtmerrie.

Tip tip tip:
Als je een goede thriller wil lezen, moet je absoluut deze nemen. Ik las hem op de app ‘lees dit boek’. Ik gaf hem een dikke 5 sterren. Daar is hij nog tot 31 Januari gratis te vinden en te lezen. Maar echt, ook niet gratis, het is een dikke aanrader. Als je van lezen houdt, moet deze op je lijstje.

Volg je me al? Bloglovin * Facebook

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Nicky
  22 januari, 2014 at 17:06

  Hahahaha. Dat heb ik dus ook. Overdag alleen thuis vind ik zo fijn maar in de nacht, nee liever niet. Enge films sla ik ook gewoon over wanneer ik alleen thuis ben. En films waar geesten in voorkomen kijk ik sowieso niet, vind dat veel te eng. Ik woon ook liever ergens waar buren zijn, misschien is dit toch wel de reden dat ik zo van Amsterdam houd 🙂

 • Reply
  Trui
  22 januari, 2014 at 23:30

  Bedankt voor de tip. Komt vast en zeker op mijn lijstje. Als je nog graag een héle spannende leest, dan heb ik er nog eentje voor je: Waarheen je ook vlucht van Elisabeth Haynes, héééél spannend maar supergoed!

  • Reply
   MamaMaai
   23 januari, 2014 at 08:21

   Hmm jij ook bedankt, ken ik nog niet. Ga ik lezen!

 • Reply
  Bee
  23 januari, 2014 at 11:34

  Goede tip! Ik ben benieuwd! Soms kan ik ook niet tegen te spannend.. Wel een voordeel voor jou nu dat je weinig slaapt….minder kans op nachtmerries dus….

  • Reply
   Bee
   23 januari, 2014 at 13:02

   Nou dat is raar, de helft van m’n reactie ontbreekt…
   Ik had vervolgd met…grapje….ik hoop van harte dat het al wat beter gaat met slapen!!

   • Reply
    MamaMaai
    23 januari, 2014 at 18:36

    Hahaha, dat snapte ik al hoor ;-). Het gaat wisselend… Dank je.

 • Reply
  Sas
  24 januari, 2014 at 17:29

  Bedankt voor de tip!

 • Leave a Reply