Geen categorie

Nieuwe buren gezocht

bron: loesje.nl

bron: loesje.nl

Sinds twee dagen staat er een bord te koop in de tuin bij onze buren. Dat hadden we natuurlijk wel een zien aankomen. Er gaan geruchten rond in de wijk. En man en ik speculeren ook al een tijdje over wat er gaande zou kunnen zijn… we hadden het een en ander gezien. En daar maken we graag, zeer graag, ons eigen verhaal bij. Ik wel in ieder geval. Met een beetje fantasie zo hier en daar. Beetje aandikken… Oh spannend, er gebeurd hier ook eens wat. We zouden er een of ander hippe serie van kunnen schrijven. Van onze speculaties bedoel ik. En later werd dat (een deel van onze speculaties, namelijk het begin) bevestigd door andere buren uit de wijk. Niet leuk. Nee… verhuizen om bepaalden redenen is gewoon but.

Hmmm, ik geef nu wel een raar beeld van onze wijk (of misschien eerder van mij als nette buuf) maar deze is echt heel netjes. Nette mensen, lieve mensen, gezellig… Maar bij gezellig hoort gewoon af en toe ook het een en ander bespreken. Niet kwaad bedoeld.

Nieuwe buren:
Maar nu. Oh, ik zie het al helemaal zitten. Nieuwe buurtjes. Ik heb al bedacht, het moeten jonge mensen worden. Gezellig en sociaal. Beetje net als wij. Ja wij zijn jong namelijk en zeer gezellig en sociaal ook al zeg ik soms van niet. Met leuke kindjes. Een meisje liefst net zo oud als kleine meid en dan ook nog een jongetje in de leeftijd van kleine man. Oh en lieve lord, laat ze Nederlands spreken. Ik heb echt, maar dan ook echt niks tegen een gemengde buurt, echt elk geloof of kleurtje is welkom, lijkt me gezellig juist, maar ik ben zo slecht in talen. Trouwens, ik denk dat een baby hier ook wel in de smaak zou vallen….

Dus nu heb ik bedacht, ik ben toch thuis, dat ik dat huis maar eens in de gaten ga houden. Ik bekijk elk paar met wagen en kinderen dat geïnteresseerd langs loopt en wat mij zint. Ik zou misschien naar buiten kunnen hollen en ze koffie aan kunnen bieden. Bij elk paar wat ik niet versta knijp ik dan de kinderen of zet ik de ramen wagenwijd open en laat ik de meest asociale versie van mijzelf horen. Ja, zo gaan we het doen. Kom maar op met die leuke nieuwe buren.

Dus als je misschien iemand voor ons weet? Of als je zelf heel graag naast mij en mijn lieve man en prachtige kindjes zou willen wonen???

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  merula
  17 februari, 2014 at 08:48

  o das altijd spannend nieuwe buren. Hopelijk voldoen ze aan al je wensen 😉

 • Reply
  Syl
  17 februari, 2014 at 09:18

  Mijn kinderen zijn te oud voor die van jou, hoewel Laura later wél iets met kinderen wil doen. Ze kan bijvoorbeeld al heel goed oppassen enzo. Ik zal er eens over denken 🙂

 • Reply
  Gwen
  17 februari, 2014 at 09:41

  Oehh spannend, want je weet echt nooit wat je ervoor terug krijgt. Ook al waren jullie buren blijkbaar niet top de laatste tijd 😉 Ik weet niemand en wij wonen hier heerlijk (oh en Olivia is jonger dan F en M, klein detail), maar mochten de buren niet bevallen, dan hebben wij hier in Vleuten in een autoluwe straat nog een mooi huis te koop staan voor jullie 😉

  • Reply
   MamaMaai
   17 februari, 2014 at 10:01

   We hadden er niet echt contact mee maar ook geen problemen. Maar leuke kindjes voor onze kindjes en leuke papa en mama voor ons zou wel heel gezellig zijn. Dus….

 • Reply
  MamaJo
  17 februari, 2014 at 10:57

  Haha, herkenbaar. Ik heb ook maanden zitten gluren naar iedereen die interesse toonde in ons buurhuis. En van heel veel kijkers gehoopt dat ze het niet zouden nemen. Godzijdank nu een jong, net getrouwd stel, netjes, beschaafd en rustig. Het kan namelijk helaas, kan ik je uit ervaring melden, ook volledig anders. Denk: andere cultuur, heel veel herrie, heel veel ander soortige overlast. Dat hebben wij vijf jaar naast ons gehad en dat trok ik bijna niet meer, totdat ze gingen verhuizen. De vlag ging hier uit 🙂
  Anyways, hopen dat jullie leuke, goede buren krijgen!!

 • Reply
  Anne
  17 februari, 2014 at 12:12

  Buren… Die kunnen je buurt maken of kraken 🙂 Gelukkig had je niet echt ‘last’ van ze, ik hoop dat dat met je nieuwe buren ook het geval zal zijn. Of nog positiever, dat het leuke mensen met leuke kinderen zijn!

 • Reply
  Bee
  17 februari, 2014 at 13:35

  Spannend!! Ik knipte m’n koffiefilter in zessen zodat ik steeds wat weg te gooien had als er kijkers kwamen…

 • Reply
  mamoesjka
  17 februari, 2014 at 13:38

  hahaha, heb stiekem gelachen om je blogje. Hoop dat je leuke buurtjes krijgt, ennuhh je kunt anders altijd nog een doorstart maken met het maken van een nieuw tv-programma, idee?? All you need is goede buurtje, buren gezocht! , goede buren slechte buren, help mijn man zoekt een buurman, wie is de buurman?, maai zoekt buurvrouw….

 • Reply
  Manon
  17 februari, 2014 at 16:31

  Och, dat zou toch ideaal zijn als je zelf je buren kon kiezen! Wij hebben het gelukkig getroffen met onze buren. Hele aardige, normale, sociale mensen!

 • Reply
  Roos
  17 februari, 2014 at 20:23

  Jaaa, altijd leuk en spannend, nieuwe buren op komst! Wij hebben superleuke buren, altijd tijd voor een kopje koffie of een biertje, en we mogen altijd de babyfoon droppen bij ze. Ik zou bijna nooit meer weg willen vanwege de buren, haha!

 • Reply
  Nicky
  17 februari, 2014 at 23:23

  HAhaha, dat is altijd wel spannen. Binnenkort zitten we ook in hetzelfde situatie, onze buren gaan verhuizen, hebben groter woning gevonden, en dus houd ik me hart vast wat voor soort buren we voor in de plek krijgen. Net als jij hoop ik tegen die tijd ook op leuke buren. Houd ons op de hoogte 🙂

 • Leave a Reply