Mama Maai

Nieuwe doelen

21 oktober 2013 21 oktober 20132 21 oktober 20135 Collages6
De dagen zijn nog heerlijk. Echt herfst maar zeker niet koud. En omdat ik de afgelopen week weinig toekwam aan intensieve beweging, tenminste, ik vind zelf eigenlijk dat uren door de duinen, het bos en over het strand struinen met een peuter of dreumes op mijn nek ook door kan gaan voor een heuse work-out, je krijgt er in ieder geval spierpijn van, vond ik toch dat het weer eens tijd werd nieuwe doelen te stellen. Behalve dat had ik een hoop ups de afgelopen weken maar ook een aantal downs.

‘Volgens mijn BMI ben ik te kort’. Ik zag hem op internet van de week. Ik like-te hem. Het werd de aanleiding van een hoop heen en weer ge-app tussen mij en mijn vriendinnen. We vinden onszelf namelijk allemaal te kort. Of te lang. Tis wat zeg. En dat ondanks al dat gesport. Klagen we steen aan been dat we hele dagen honger hebben. Snakken naar zoet. Maar tja, sporten he, zo stellen wij elkaar gerust.

Word me nog wel eens gevraagd of ik ben afgevallen. Gewoon om mij een veer in mijn poep te steken? Mijn zelfvertrouwen te doen laten stijgen? De weegschaal zegt inmiddels anders. Maar spieren zijn zwaar mensen. Zwaarder dan vet. Ja. Echt. Heb trouwens ook op vreemde plekken zware spieren. Hmhm.

Dus. Maar waar we zeuren moeten we natuurlijk gewoon wat veranderen. Nieuwe doelen dus. De 5 ging vervelen, ik train inmiddels voor de 10! Km. Is voor mij de grootste uitdaging de koude dagen door te komen maar nu nog zo fijn zacht buiten. Werd ik vanochtend begeleid door mijn grootste fans. Ze sleepten me door het laatste stuk en terwijl mijn laatste hoopje energie al ergens bij de eendjes was blijven liggen kreeg ik nog een beetje van die trotse smoeltjes van mijn kroost. Heerlijk hoe kleine kindjes nog zo oprecht trots op hun mama kunnen zijn.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Syl
  21 oktober, 2013 at 15:22

  Goed bezig !! Ik ben net lang genoeg voor m’n BMI (ik neem nog een borrelnootje). Fiets me 3 slagen in de rondte (maar daarna neem ik weer een koekje)…. ow ik heb een chronisch gebrek aan discipline geloof ik. Rennen vind ik niks, ooit geprobeerd, bluuuuuuh. Maar ik heb ook niet van die schatjes die met me meerennen! Dwz ik heb wel een paar schatjes maar die zien dat niet zitten. Okee okee morgen ga ik heeeeeeeeeel lang lopen in Utrecht, dat is ook beweging toch?

  • Reply
   MamaMaai
   21 oktober, 2013 at 16:08

   Mijn bmi is gelukkig prima hoor maar vond hem toch leuk. En altijd wat te klagen, niet 😉

 • Reply
  Jess
  21 oktober, 2013 at 15:26

  Oh heerlijk “ik ben te kort voor mijn bmi” 😉 Daar heb ik ook last van. Maar je bent goed bezig dame! Ik moet mezelf ook altijd een schop onder mijn kont geven om te gaan hardlopen.

  • Reply
   MamaMaai
   21 oktober, 2013 at 16:09

   Nou hier dan *schop*;-)

 • Reply
  Petra
  21 oktober, 2013 at 19:21

  Goed bezig! Ik zou het ook weer eens moeten oppakken….

 • Reply
  Doortje Dartel
  22 oktober, 2013 at 09:29

  Mooi doel!
  Je hebt zelfs supporters mee.

 • Reply
  Dinaz ♥
  22 oktober, 2013 at 09:49

  Hé…waarom heb jij geen rood hoofd?? :o)

  Goed werk! Ik fietste zondag mijn rondje op de racefiets…pfff…ben volgens mij mijn conditie verloren onderweg…man o man.

  Doe je best meid! *applaus*

  X Dinaz ♥

  • Reply
   MamaMaai
   22 oktober, 2013 at 12:51

   Hahaha, je had me moeten zien toen ik thuis kwam 😉

  Leave a Reply