Gemaakt door mij Winactie/ product review

Nieuwe hype; Stickeren voor volwassenen

sticker jezelf kalm, sticker jezelf blij, rage, hype, creatief, calm down, take it easy, stikkeren voor volwassenen

Nadat inmiddels de kleurboeken voor volwassenen in alle vormen en maten om je oren vliegen als je een rondje centrum doet, is er nu iets nieuws. Stickeren voor volwassenen. Stickers op nummer plakken alsof je een kleurplaat inkleurt.

Ik mag een stickerboek voor volwassenen testen. Nu vind ik het persoonlijk heerlijk om met de kinderen al die plaatjes verzamelboeken in te plakken, dus leek het me wel wat dit te proberen. Sticker jezelf kalm. Of blij natuurlijk.

Stickeren voor volwassenen

Nou heb ik een hoop hobby’s en veel te weinig tijd. Of laat ik toegeven dat ik mezelf achter een hobby zetten gewoon niet altijd direct als prioriteit zie. Want er zijn inmiddels zat dingen hier in huis die me blij en kalm weten te maken als ik er maar eens voor zou gaan zitten. Maar als iemand me aanbied een stickerboek voor volwassenen op te sturen om te proberen zeg ik daar geen ‘nee’ tegen.

sticker jezelf kalm, sticker jezelf blij, rage, hype, creatief, calm down, take it easy, stikkeren voor volwassenen

Het boek wat ik mocht ontvangen was het boek ‘sticker jezelf kalm.’ Ik had verwacht bij een stickerboek voor volwassenen dat ik zeer ingewikkelde patronen en zeer priegelige stickertjes zou ontvangen waarmee ik met stickers plakken op nummer zeker wel heel wat uren zoet zou zijn. Maar niks is minder waar. De patronen zijn niet moeilijk om te maken, je zal geen uren over een plaat doen en de stickers zijn ook niet bijzonder klein. Het zijn eigenlijk meer sticker mozaïek boeken waarmee je mooie patronen maakt.

Sticker jezelf kalm of blij

In eerste instantie viel me dat een beetje tegen. Want ja, he, als ik een beetje mijn best zou doen, had ik al die stickers misschien binnen een uurtje wel op de goede plekjes geplakt. Maar, moest ik blijkbaar eerst ervaren… dat gaat het hele idee voorbij. Het is juist best wel fijn even een half uurtje rustig te gaan zitten en je gedachten uit te zetten. Zeker nu in het zonnetje.

sticker jezelf kalm, sticker jezelf blij, rage, hype, creatief, calm down, take it easy, stikkeren voor volwassenen

In het boek zitten 14 platen met 14 bijbehorende stickervellen. De vormen en kleuren en patronen van de stickers zijn helemaal hip in de vorm van een mandala of mozaïek en absoluut die ik zou kunnen kiezen voor mijn interieur of kinderkamer bijvoorbeeld. Op elke plaat staat aan de achterkant een opdracht. Tadaa, kijk nu wordt het interessant. Je kunt de patronen helemaal op nummer invullen zoals het boek aangeeft maar er zijn ook nog zat stikkers over om zelf een creatieve variant te maken.

Ontspannen bezig zijn

Die opdrachten kun je natuurlijk laten voor wat ze zijn maar het is net zo leuk om er even bij stil te staan. Zitten. Stil te zitten. En stickers te plakken. Het zijn opdrachten waar je over nadenkt, niet waarvoor je ineens heel actief gaat zijn.

sticker jezelf kalm, sticker jezelf blij, rage, hype, creatief, calm down, take it easy, stikkeren voor volwassenen

Inmiddels heb ik een groot deel van de platen af gemaakt. Op sommige zijn quotes gedrukt en zouden niet misstaan in een mooie lijst op een mooie plek of zonder mooie lijst, kan ook, ze zijn gedrukt op karton. Moet je wel netjes werken natuurlijk.

Het is net als kleuren lekker ontspannend om te doen en van mij mogen er best meer varianten komen met ook eventueel wat moeilijkere platen.

Hier kun je ze vinden: Sticker jezelf kalm  en sticker jezelf blij

Wil je MamaMaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

sticker jezelf kalm, sticker jezelf blij, rage, hype, creatief, calm down, take it easy, stikkeren voor volwassenen


You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  1 maart, 2019 at 13:42

  Ja, graag!

 • Reply
  Inge
  1 maart, 2019 at 13:45

  Haha dat klinkt als een leuke, ontspannen bezigheid.
  Past wel bij mij momenteel toch. Ontspannen, weg met alle stress…

  Dus bij deze, ik wil hem best ontvangen 🙂

 • Reply
  Naomi
  1 maart, 2019 at 15:54

  Wat geweldig! Ik doe heel graag mee. Ik ontdekte tijdens mijn depressie hoe ontspannend het is om te kleuren (op nummer) en in mijn journal te knutselen. Dit lijkt me iets in dezelfde categorie, dus zeker het proberen waard. Ik ga een weekje duimen.

  • Reply
   MamaMaai
   11 maart, 2019 at 09:12

   Naomi, gefeliciteerd. Jij gaat er eentje ontvangen. Wil je in een pb je adres gegevens aan mij doorsturen, dan kan ik die doorgeven aan de uitgever..

   • Reply
    Naomi
    11 maart, 2019 at 17:16

    Wat leuk, ik ga je een berichtje sturen!

    • Reply
     MamaMaai
     13 maart, 2019 at 09:19

     Hoi Naomi, ik heb je berichtje nog niet ontvangen, klopt dat? Wil je hem via mijn contact pagina of fb sturen? Liefs

     • Naomi
      13 maart, 2019 at 12:30

      Ha, dat is apart. Ik heb ‘m maandag gestuurd, via je contactformulier. Ik ga ’t nog een keer proberen.

     • Naomi
      13 maart, 2019 at 12:38

      En onder mijn niet-blognaam voor de zekerheid nog een berichtje gedaan via FB;)

     • MamaMaai
      14 maart, 2019 at 08:45

      Oh thanx, ik snapte hem al niet. Ik heb trouwens niks gehad via mijn contact formulier, goed dat je het zegt want die moet ik dus even controleren denk ik.

 • Reply
  Jikke
  1 maart, 2019 at 19:52

  Dat lijkt mij leuk! Ik doe graag mee.

 • Leave a Reply