Mama Maai

Nieuwe man

voor: man niet meer blij

voor: man niet meer blij

Man vond dat nu ik eigenhandig de kinderen knip (er heeft nog nooit een kapper aan de haren van mijn kinderen gezeten en als het aan mij ligt gaat dat voorlopig ook nog niet gebeuren) ik ook wel eens een poging kon doen om zijn weelderige kapsel in toom te houden. Kijk, ook al heb ik altijd wel wat op zijn kapsel aan te merken, man vindt dat nou eenmaal niet zo belangrijk allemaal, dat vond ik dan weer van een andere orde. Moet ik er even bij vermelden dat manlief docent is en de uiterlijke verzorging en kappers onder zijn hoedde heeft, was het niet iets waar ik zo een twee drie mijn vingers aan zou gaan branden. Ik ben nog al gevoelig voor het commentaar van de 15 en 16 jarige op mij of mijn skills, blijkt. Maar man wist niet van ophouden en dus kreeg hij van de kinderen (van mij dus) een mooi door schilderijen ingepakte tondeuse met vaderdag. Want zo simpel zou het zijn vond hij.

Nou staat dat ding dus hier al een weekje of twee op het aanrecht. Een heuse professionele zelfs. De diploma uitreiking kwam er aan, dus vele geniale fotomomenten met zijn geliefde pubers, het was voor mij niet het moment man er eens fatsoenlijk bij te laten lopen, man weigerde zelf ook naar de kapper te gaan, zijn zinnen waren op mij gezet. Jammer dan.

Maar goed, ik speurde toch eerst heel you tube af naar geniale skills die ik mij eigen kon maken maar te vergeefs. Van you tube moest ik het niet hebben en ik besloot maar gewoon wat te doen, man zou altijd morgen nog bij de kapper terecht komen. Mocht hij er nou anderhalve dag verknipt bijlopen, is hij ook direct genezen. Ik doe verder niet aan instructies lezen, ik overlegde wat halfbakken met man himself over welke kleur hulpstukken ik zou gebruiken en deed vervolgens maar net of ik wist waar ik aan begon.

Het werd een beetje korter dan ik had bedacht, ik word zelf niet enorm wild van militaire kapsels (zie mijn kleine hippies) maar hij zal het er even mee moeten doen. Ik moet zelf eerlijk toegeven dat ik het best geslaagd vind. Iets te kort, dat weten we dan weer voor de volgende keer, maar wel netjes. Man zelf is uiterst tevreden met zijn zomers kapseltje, lekker kort, lekker fris. Zoals ik al zei, het boeit man weinig hoe hij voor de dag komt, het gaat meer om hoe het voelt. Ach… mannen….

Maar hier is ie dan. Mijn nieuwe gekortwiekte man. Voila!

Na: mijn nieuwe man, direct een stuk jonger, veel beter!

Na: mijn nieuwe man, direct een stuk jonger, veel beter!

 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Marieke
  29 juni, 2014 at 13:51

  Ik vind het leuk! 🙂 Lekker fris!

 • Reply
  Jess
  29 juni, 2014 at 14:01

  Goed bezig hoor. Ik doe ook altijd het haar van Maarten. Maar goed, das standje 1 over zijn hoofd janken en klaar. Diepe buiging dus voor jouw skills 🙂

 • Reply
  merula
  29 juni, 2014 at 15:26

  goed zo! Is toch helemaal niet zo moeilijk he 😉

 • Reply
  Maris
  29 juni, 2014 at 17:41

  O ik vind zn militaire koppie erg leuk. Maakt hem wat jonger. Positief.

 • Reply
  Saskia
  29 juni, 2014 at 23:23

  In tegenstelling tot voorgaande berichtjes kan ik even van jouw knipkunsten niet warm lopen, maar je had vast niet anders verwacht. Geef mij maar een lekkere lange harenkop.
  Nu is het voor manlief niet meer vol te houden dat dochter niet korter geknipt mag worden 😉

 • Reply
  Marit
  30 juni, 2014 at 06:53

  Petje af, ik zou het niet durven? Staat ‘m goed dat korte!

 • Reply
  Eline
  30 juni, 2014 at 12:12

  ziet er goed uit!

 • Reply
  Nicole
  1 juli, 2014 at 07:50

  Vind het leuk!! Hou er juist wel van.. (zie mn kale man als bewijs hihi)

 • Reply
  Ilona Dekker
  2 juli, 2014 at 13:03

  Leuk toch! Ik knip manlief al jaren met de tondeuse; hij wil het in de zomer super kort dus dat is bijna iedere 3 weken. Spaart ook mooi uit want de kapper doet exact hetzelfde maar dan voor Euro 20,00 en dan zijn er ook kappers die nog wel duurder zijn. En…het groeit altijd weer aan. 🙂

 • Leave a Reply