De kinderen

Nummer twee wordt twee, ojee

Moeilijk, moeilijk, moeilijk. De kleine man wordt bijna twee. Hoeraaa!!!! Hartstikke leuk natuurlijk. Oke, hij had van mij best nog mijn aller, allerliefste schattige snoezige kleine mannetjes baby mogen blijven maar dat hij groot wordt is minstens net zo leuk. Ik hou van mijn kleine grote mannetje wat zo lekker weg babbelt. Wat zo vreselijk ondeugend de wereld in stapt. Net wat gereserveerder dan zijn zus maar hij leert snel. Hij kijkt af en doet na. Bij zus in haar kielzog gaat hij de sociale uitdagingen aan. Maar ik mis ook stiekem mijn baby. Het eindeloze knuffelen. Het nog zo afhankelijk zijn van papa en mama. Hij wil nu alleen nog maar alles zelf. Echt ALLES. De tijd vliegt.

bijna twee
Nog twee weken. Dan is mijn baby die al lang geen baby meer was een heuse peuter. Wat in sterren naam (ik las ergens dat dat de nieuwe in G.. naam en in hemels naam is en ik vind het wel wat, klinkt netter) geef je zo’n kind dan voor zijn verjaardag. We komen er niet uit. Hij is de nummer twee, zijn zus gaat hem in alles voor. Das makkelijk en leuk voor haar. Beetje zielig voor de kleine man. Nah ja, zielig? Hij profiteert natuurlijk overal gewoon aan mee. Samen spelen, samen delen you know, dat wordt hier te pas en te onpas geroepen. Meestal in het voordeel van die gene die het niet te willen delen speelgoed in bezit heeft of in bezit wil hebben.

Zij werd één en kreeg een driewieler. Zij werd twee en kreeg een keukentje. Bij drie een heuse grote meiden fiets en van oma een indianen tent. Alles unisex want meisje jongen, we blijven niet alles nieuw kopen, we hebben hier nog altijd geen geld boom in de tuin. Tot die tijd schuiven we alles door. Het groeit hier ook als onkruid allemaal dus kan prima. Kleine man kreeg een echte stoere politie loop wagen voor zijn eerste partijtje. Allemaal stuk voor stuk goed doordachte en gouden aankopen. Mocht u in het bezit zijn van alleen nog nummer één, doe je voordeel met dit lijstje. Er wordt hier nog altijd dagelijks mee gespeeld. Maar wat nu?

Kijk, tussendoor hadden we ook nog al een aantal keer Sinterklaas. Die gaf ons de laatste keer de Duplo trein. Voor de kindjes samen, ja hallow… Sint heeft ook niet zo’n boom al denkt papa huize Maai daar anders over. Die hebben we dus ook al, mocht u met dat soort leuke ideeën komen.

Pfff het is moeilijk, moeilijk, moeilijk. Nou zitten we er aan te denken…. Waarom moeten die kinderen elk jaar zo’n enorm cadeau? Wie weet doen we het dit jaar anders. Cadeautjes krijgen ze toch wel. Ik bedoel, we hebben ook nog familie en later weer die Sint. Misschien doen we dit jaar alleen iets kleins. En plannen met z’n allen een uitstapje. Want uiteindelijk zijn dat toch de dingen die de meeste indruk maken denk ik. Die ook direct de mooiste herinneringen opleveren en waar we met z’n allen groot plezier aan beleven. Het is ook niet zo dat ze hier de hele dag geen idee hebben wat ze moeten doen, dat las je hierboven al. We komen om in het speelgoed hier in huis. Nah ja, we zullen het uiteindelijk als het puntje bij het paaltje komt wel niet kunnen laten. Of overmand worden door emoties als het is ook allemaal zo oneerlijk verdeeld hier in huis (en in de rest van de wereld).

Dus als iemand nog een geniaal idee heeft voor een cadeautje voor een heel zielig tweede jongens exemplaar wat binnenkort zijn tweede verjaardag gaat vieren….. Spam hieronder in de reacties.

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  judith notebomer
  14 april, 2014 at 14:53

  Hihi! Lastig hé? Wij (ook eerst een meisje, toen een jongen) hebben volgens mij een trekker gegeven. Zo eentje waar ze zelf op kunnen met een karretje. Niet een hele dure hoor. Van de B S. Tussen de 25 en 35 euro. Het zijn kleine modellen, dat wel… Maar het blijft lastig! Succes! En alvast een fijne verjaardag!

  • Reply
   MamaMaai
   14 april, 2014 at 19:54

   Trekker is ook leuk inderdaad, we hebben alleen al zo’n enorm wagenpark in de tuin….

 • Reply
  Roos
  14 april, 2014 at 14:55

  Iets voor in de tuin (schommel/klimrek/glijbaan/tuinhuisje), nieuwe ‘peuterkamer’ (als hij die nog niet heeft), met nieuw dekbed, nieuwe lamp en ander kleurtje muur?

  • Reply
   MamaMaai
   14 april, 2014 at 15:07

   Ja ze hebben een zandbak en in de ‘voortuin’ lees veldje voor de deur schommel en hoop klimtoestellen. Een nieuwe kamer is nog niet echt nog en ook beetje buiten budget. Nog even rustig nadenken…

 • Reply
  Doortje Dartel
  14 april, 2014 at 14:55

  Met 2 jaar maken ze nog echt niet druk om cadeaus. Ik gaf mijn mannnetje een bilibo. Je moet er maar ff op googlen. Leuk speelgoed voor jongens en meiden en zonder echte gebruiksaanwijzing. Maar een uitje naar de dierentuin is ook heel tof.

  • Reply
   MamaMaai
   14 april, 2014 at 15:10

   Serieus nog nooit van gehoord maar net even opgezocht en lijkt me wel tof! Kunnen ze in ieder geval weer een hoop fantasie in kwijt…. Maar ik heb dezelfde mening hoor, dat cadeaus nog niet perse heel erg nodig zijn.

 • Reply
  HappyLioness
  14 april, 2014 at 15:15

  Poeh lastig. Een loopfiets? Was hier een enorme hit en fietsen zonder zijwieltjes was hier zo geleerd.

 • Reply
  Simone
  14 april, 2014 at 15:21

  Wij hebben Lars voor zn 2de een 2dehands loopfiets gegeven. Een leuke bal misschien, Lars is nog heel blij met een paar gave sokken, een auto’tje, een gaaf tshirt etc. Vaak gaat het toch om het papiertje

 • Reply
  Maris
  14 april, 2014 at 15:23

  jaaa zo snel gegaan he meid? Zat me laatst ook te bedenken dat die Mila van ons alweer bijna 2 wordt. Bizar! Wij geven Mila dit jaar een zandbak. Als we dan al verhuisd zijn dan. Anders moet het maar even wachten. Maar die hebben jullie al…

 • Reply
  Maris
  14 april, 2014 at 15:25

  O ik zag trouwens een super leuke watertafel. Een piratenboot. Van little tikes. Best duur nieuw, maar misschien kan die die op MP scoren. Dat is volgens mij echt een gaaf cadeau!

 • Reply
  Nicole
  14 april, 2014 at 15:37

  Ooooh dat lijkt me ook moeilijk!
  Vind het al moeilijk voor nummer 1 denk ik straks. Ze wordt al zo verwend en dat is helemaal niet nodig maar ja opa’s en oma’s he.. Oh en ook nog ooms en tantes..
  Succes ermee!

 • Reply
  mamoesjka
  14 april, 2014 at 16:25

  Hier is mijn mannetje een groot fan van alle dieren van Ostheimer…. hij speelt er hele verhalen mee! Die watertafel ( tip Maris) hebben wij ook en ziet er leuker uit dan het is. Onze kinderen gebruiken het enkel om hun handen in te wassen maar verder doen ze er niets mee. Wat dan wel? loopfietsje, bobbycar, boek… of wat dacht je van een dagje Efteling? ( aiii wel duur!)

 • Reply
  Simone
  14 april, 2014 at 18:03

  Als je naar de efteling gaat, ik heb nog kortingskaarten van de AH. Volgens mij kun je deze nog verzilveren. Kids t/m 3 jaar zijn gratis. Je kunt ook kaarten op airmiles kopen. Simone

 • Reply
  MultiVroon
  14 april, 2014 at 21:02

  Wij hebben ook wel eens zelf min of meer overgeslagen, ze kreeg al zoveel van de rest… Een leuk uitje lijkt me super!

 • Reply
  Nienke
  15 april, 2014 at 09:01

  De BIG Waterplay is misschien wel een tip. Dat zorgt hier al een paar jaar voor een hoop speelplezier in de zomer. Wij hebben de Niagara uitvoering, die is nu toevallig weer in de aanbieding, kijk maar eens op waterplay.nl
  Succes!

 • Reply
  Mariska
  15 april, 2014 at 09:38

  Een leuk voorleesboek? Of zo’n automat? Met van die straten en stoplichten enzo? En daar dan een auto bij geven?

 • Reply
  Syl
  15 april, 2014 at 10:41

  Ooit kocht ik voor mijn mannetje een speelmat bij de Ikea (hierboven ook al genoemd), kost bijna niets, auto’s erbij. En…. mijn kleine… inmiddels als bijna 11-jarige vent speelt er nog steeds mee. Het hoeft dus niet duur te zijn. Ik geef mijn kids trouwens nooit echt dure cadeau’s, kopen om maar iets te kopen vind ik nogal onzinnig. Of wat we ook wel eens doen (met Sint dan), 1 wat groter cadeau namens de familie (maar die van mij geloven natuurlijk niet meer). Dagje uit en afsluiten met pannenkoeken eten ofzo is ook tof.

 • Reply
  Tuttebollekakkie
  15 april, 2014 at 11:10

  De grote regenboog van Grimm’s houten speelgoed.
  Al jaren op nr 1 bij onze kids!!
  Greets Inge

  • Reply
   MamaMaai
   15 april, 2014 at 11:27

   Jaaaa, die hebben ze van de Sint gehad afgelopen keer. En dat was zo,n geweldig speelgoed. Helaas heeft de kleine man hem in z’n geheel op de grond laten vallen en kwam hij zeer ongelukkig terecht waardoor de twee grootste bogen kapot gevallen zijn. Kan dat? Nou ja dus. Tot groot groot groot verdriet van mama……

 • Reply
  Inge
  16 april, 2014 at 12:36

  Dagje Efteling is gaaf!
  Dat hebben we met Nina (1jr voor de onbekende) d’r verjaardag gedaan. Zij snapt de sprookjes ed nog niet, maar de attracties vond ze geweldig.

  Lana heeft met d’r 2e verjaardag een loopfiets gehad. Dan kan hij samen op pad met Fenne:)

  Ik denk dat het speelkleed ook erg leuk is met autootjes.

  Dagje Dolfinarium?
  Kabouterbos?
  Zwembad?

 • Reply
  Inge
  16 april, 2014 at 12:37

  Ik vind het ook lastig iets te vinden voor ons neefje..
  Wij zitten ook nog eens niet zo in de jongens natuurlijk;)

 • Leave a Reply