De kinderen

Een op een tijd met de kinderen

uitje met papa, qualitytijd met de kinderen, een op een tijd kind,Ik kreeg eens de tip om als cadeautje van de Sint in de zak er een uitje bij te doen. Ze hebben al zo veel en kunnen zonder nieuwe gids echt zelf niet meer bedenken wat ze nou toch weer willen krijgen. Ik vond dat geniaal. Nog beter, iets in de trant van, willen papa en mama nou echt nooit met jullie naar dat pretpark, dan krijg je het van de Sint. Ik ben helemaal voor he, want herinneringen zijn nog altijd de dingen die ze gaan onthouden als ze straks bejaard zijn, en echt niet die knal roze hatchimal waar ze eindeloos om zeuren en nooit mee spelen. Of nou ja, ik zeg ook maar wat, de dochter heeft hier nog altijd zo’n ding niet in huis dus hoe weet ik ook waar ik het over heb dan.

De zak zat al vol destijds maar het idee van dingen doen met de kinderen bleef in mijn hoofd rondhangen. Nu ze zo groot worden ineens waren we het er wel over eens hoe fijn het zou zijn als we af en toe eens echte een op een tijd zouden hebben. Een groot gezin is natuurlijk heerlijk en ik zie vooral vele voordelen maar soms is het ook gewoon lekker om mama of papa eens voor je alleen te hebben. En nou is boodschappen doen met een van de kinderen in plaats van drie ook best wel lekker, of even samen knuffelen als een ander in het zwemwater ligt, maar valt wat mij betreft niet echt onder qualitytime en leuke dingen doen. Misschien moeten we daar wat mee.

En toen zat daar ineens het A zwemdiploma van de dochter aan te komen en waren we ietsje te laat met een kleinigheidje. Dat hoort er toch wel bij na zo’n prestatie natuurlijk. Hey Maai, is het wat om eens een dagje te gaan shoppen dan? Ga samen lekker lunchen, leef je uit. Alleen jij en zij. Ze kreeg dus een envelopje en echt, het kind was nog nooit zo blij met een simpel kaartje.

een op een tijd met kind, quality tijd kinderen, op stap met papaOok al kwam het die dag met bakken uit de hemel, we hadden dat niet direct heel goed gepland, we kwamen thuis met tassen vol, zoals dat hoort als je echt gaat shoppen en hadden een uitgebreide lunch achter onze kiesjes.

Met haar B diploma deden we precies dat, alleen dachten we dat het nu dan tijd was voor papa. Samen naar de bioscoop ging het worden. Dat uitje inde ze van de week. Zo zo zo hard stond ze te stuiteren in de kamer. Op naar Kapitein onderbroek. Die was zo zo, niet geniaal geloof ik, wel best grappig hoor maar we zagen wel eens beter. Maar het was fijn geweest.

En natuurlijk zijn de mannetjes ook eens aan de beurt. Ik ging van de week al poffertjes lunchen met de tweejarige, hoe fijn vond hij dat. Hij is vaker alleen met mama natuurlijk.

Weet je, we moeten dat er echt inhouden. Wat lijkt het me tof straks om en om met de kinderen echt iets speciaals te doen. Een hele dag weg, een nachtje desnoods erbij. Ik zie mezelf al op een citytripje met een van mijn kinderen. Van te voren samen precies uitzoeken wat we willen gaan doen. Zo één keertje per jaar ofzo?

Wie van jullie doet dat ook? Hartstikke benieuwd naar jullie ideeën. Drop ze in de comments 🙂 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  MultiVroon
  26 oktober, 2017 at 07:46

  Ja zeker leuk!

  Ik heb er maar een, maar ook dan zijn uitjes leuk. Hebben al eens de Efteling gedaan plus hotel in de buurt (met zwembadje) en een Sauna met een hotelovernachting.

  Omdat ik ziek ben is t voor mij zo ook te doen, niet nog terugrijden maar ip tijd naar bed 😉

 • Leave a Reply