Uitjes

Nederlands openluchtmuseum Arnhem

het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Al jaar na jaar denken we na over het aanschaffen van Museumjaarkaarten maar steeds deden we het door omstandigheden niet. Allerlei excuses waaronder weinig tijd en nog net wat te jonge kinderen. Maar dit jaar hakten we eindelijk de knoop door en klikte ik vier exemplaren naar huis. Siem is nog 3 en mag de meeste musea nog gratis naar binnen en voor die enkeling waar dat niet zo is kopen we een los kaartje. Als eerste en keihard bovenaan stond het Nederlands openluchtmuseum te gaan bezoeken.

het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Nederlands openluchtmuseum, kindvriendelijk museum, museumjaarkaart, dagje uit, uitje Nederland,Sinds we die kaarten ook daadwerkelijk in huis hebben is er geen dag in het weekend geweest waarin we zo’n leuk uitje konden gaan plannen. Echt, je kon me zien balen, ik heb al tijden mijn top 5 klaar om dit jaar zeker wel naar toe te gaan. Maar dan moet onze sociale omgeving wel een beetje mee werken en ons de ruimte laten 😉

Van de week mocht ik met Fenne mee op schoolreisje naar Burgers zoo en reden we langs het openluchtmuseum. Voilà, het zat weer vooraan in mijn pan om er uit te komen wanneer er een gaatje zou zijn.

het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Nederlands openluchtmuseum, kindvriendelijk museum, museumjaarkaart, dagje uit, uitje Nederland,Wat hebben we dit weekend Maai? Ik geloof niks. We hebben gewoon helemaal niks op de agenda staan. En dus bedachten we zaterdagavond dat we zondagochtend vroeg naar Arnhem zouden gaan rijden. Ik moet altijd even slikken bij dit soort spontane acties. Maar uiteindelijk werkt het voor mij beter dan weken van te voren plannen want ik heb dan minder tijd om tegen dingen op te gaan zien. Gek hoofd dat van mij hoor.

En toen waren we daar.

Nederlands openluchtmuseum, kindvriendelijk museum, museumjaarkaart, dagje uit, uitje Nederland,het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Het openluchtmuseum in Arnhem, het eerste uitje op onze museumjaarkaarten en na gisteren zijn we zo onwijs enthousiast dat we de volgende al ergens in onze drukke agenda’s kwijt willen. Helaas voor ons gaat dat pas na de zomervakantie worden, ik vind dat serieus best erg. Alsof we worden geleefd door verjaardagen, feestjes en kinderfeestjes.

Voor wie nog nooit een bezoekje Openluchtmuseum heeft gedaan, dat wordt dan eens tijd. Wat een fantastisch prachtig park. Zo sfeervol. ‘Maai, valt het je op dat er hier eigenlijk helemaal geen schorriemorrie rond loopt?’

het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Een betere dag dan gisteren hadden we niet kunnen uitzoeken. Niet te warm, zeker niet koud, een zondag. Het was zo heerlijk rustig overal.

Terwijl we op de kaart stonden te kijken wat ons plan zou gaan worden werden we aangesproken. Mevrouw, daar moet u heen gaan, kom even langs in Staphorst bij de touwslagerij. Jongedame, hoe heet U? Fenne, kom even een touwtje bij mij maken.

Nederlands openluchtmuseum, kindvriendelijk museum, museumjaarkaart, dagje uit, uitje Nederland,het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Het is genieten daar. Het is zo mooi. De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt. Mochten alledrie een eigen stuk touw maken. Wilden eindeloos lang blijven kijken in de smederij. Moesten perse een rondje op een oude fiets. Siem had het liefste de hele dag in de kleine tram gezeten. Ze waren niet weg te slaan op het kinderplein. Verbaasden zich over hoe de mensen het toen moesten hebben gehad. Hoe werktuigen gemaakt werden, hoe molens er van binnen uit zagen, hoe kaas gemaakt wordt. Schapen te aaien.

het openluchtmuseum arnhem, museumjaarkaart, kindvriendelijk museum, dagje weg, uitje Nederland, leukste museum, geschiedenis van Nederland,Serieus mam, wonen deze mensen nou in de stal? Hoe enorm groot de boerderijen toen waren. Hoe enorm klein de huisjes waren. Hoe donker en hoe vies. Informatie geslurpt hebben ze. Gespeeld. Verwonderd. Vol gezogen. En eindigen in de Canon waar ze het verleden nog even digitaal mochten bekijken.

Zo’n kindvriendelijk museum. Echt echt een heel mooi onderhouden en net park. Mam, die kippen lopen los…

Wat een dag. We hebben zoveel nog niet gezien, alles zien en beleven is niet te doen op één dag. Mooie reden voor ons om als we ergens weer een gaatje vinden terug naar Arnhem te rijden. Maar eerst willen we heel erg graag naar het Muiderslot of het Archeon.

Ps. Dat de kinderen te jong waren om verschillende musea te gaan bezoeken, whahaha, echt niet hoor.

Andere leuke uitjes:

Nederlands openluchtmuseum, kindvriendelijk museum, museumjaarkaart, dagje uit, uitje Nederland,

Mijn hartjes

Volg je mij al via mijn Facebookpagina? Dat zou ik leuk vinden 🙂 Ik ben ook te vinden op Instagram.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sheila
  25 juni, 2018 at 18:23

  Jaaah… zoals je wellicht weet is dit één van mijn favoriete musea ter wereld. Ter wereld! En ik heb nogal wat musea gezien. Maar ik geniet hier altijd zo van. En ik woon in Arnhem. Ik maak er ook echt tijd voor om hier naar toe te gaan met onze museumkaarten. Al is het voor een wandeling van 2 uur. En straks als het winter is… schaatsen! Als je nog eens gaat, let me know!

  • Reply
   MamaMaai
   26 juni, 2018 at 07:14

   Ik kan het me echt voorstellen. Ik kan niet veel zeggen over musea over de wereld maar vind deze echt fantastisch. Wat een mazzel dat je er zo dichtbij woont. Dat moet gaan tegenvallen, al die andere dan als we deze als zo’n beetje de eerste kiezen… Volgende keer laat ik je weten als we gaan 🙂

  Leave a Reply