Oranje gekte

Weer om 18.00 uur voetbal. Als ik eerlijk ben, ik heb er een hekel aan. Wat een rot tijd. De kinderen vinden het WK fantastisch. Alles er om heen met name. Hamsters sparen die ergens in een mand verdwijnen om alleen nog als vloerbedekking te voorschijn te komen, vlaggetjes die ik weiger op te hangen, patatjes eten als het even niet anders uitkomt omdat we weer eens in tijd nood zitten, juichen op het juiste (en verkeerde) moment en eindeloos voetballen op straat. Iedereen, inclusief mijn man en kids lijken wel bezeten. Kijken naar voetbal vinden ze niks aan. Dat betekend dat man met zijn kop in de tv hangt en ik de ongeduldige, vermoeide kinderen mag opknappen en troosten als er een doelpunt wordt gemaakt. Als papa hier volkomen de weg kwijt is en uit zijn dak gaat, staat de kleinste man hier te snikken van de schrik.

 (oranje gekte

Ik heb er weinig mee. Ik vind het best leuk om samen met man voor de tv te hangen en naar een stelletje oververhitte mannen (in veel te strakke shirtjes met veel te gepolijste haren, ik zet hier werkelijk mijn vraagtekens bij) te kijken die achter een bal aanrennen, maar eerlijk gezegd kan ik me ook vreselijk aan dat spelletje (stelletje)  ergeren. Voetbal lijkt wel één groot theater. Deze volwassen mannen zijn nog kleinzeriger dan mijn dochter van drie en mijn zoon van twee. Ze lijken over grassprietjes te struikelen. Als je het mij vraagt krijgen ze training in vallen, naar de enkels grijpen, een bek trekken en als er geen aandacht voor is gewoon weer op te staan en verder te rennen. Oh, er was toch niks. Of, om het even over het andere uiterste te hebben, schoppen ze elkaar de knieschijven, schenen en enkels kapot. En dacht ik dat ik met mijn twee jarige een bijtprobleem had, blijken er gewoon ook volwassen (ahum) kerels rond te lopen met het zelfde probleem.

oranje gekte

Het spelletje op zich vind ik best grappig. De poeha erom heen ronduit irritant. Man en ik belanden nog wel regelmatig in een felle discussie. Het hoort erbij volgens hem. Dat geduw en getrek is normaal. Ik vind het vooral heel erg sneu. Nu hoef ik het alleen nog tegen hem op te nemen, over een paar jaar vrees ik voor 3 tegen 1. Kleine man blijkt over aardig wat baltalenten te bezitten, ik zie hem (boehoe voor mama) over een paar jaar nog wel op het voetbalveld staan. Ook kleine meid is niet vies van een potje achter de bal aan rennen en stoeien, ook haar zie ik als meisje nog wel eens op het veld belanden. Ik heb nog een paar jaar ze warm te krijgen voor wat anders. Badminton ofzo.

oranje gekte

Maar, we zijn door. En zelfs ik vind dat leuk. Want soms is het best leuk om naar een stukje theater te kijken. Ze houden het in ieder geval nog spannend. En man en kinderen zijn blij.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Oranje gekte”

 1. Dinaz avatar
  Dinaz

  Jaaaahhh!!! Ik zie het!!! 🙂
  Helemaal leuk!!!

  Zaterdag liggen de kids als het goed is al plat…kun jij je ook als een malloot gaan gedragen 😉

  X Dinaz ♥

 2. Karin avatar
  Karin

  Haha, wat een leuke foto’s van je drie huisgenoten! Succes met de rest van het WK 🙂

 3. Eline avatar

  haha, leuke foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *