De kinderen

Mini oreotaartjes traktatie

Ken je dat, denk je vrijdagavond dat je met je beentjes omhoog kunt, word je ineens overvallen door een lichte paniekaanval. Amegad, Fenne gaat maandag trakteren en we hebben er nog niet eens over nagedacht. Bovendien zou ik de hele zaterdag weg zijn en tijd om iets te bestellen was er ook niet meer. Maar het is gelukt.

Jeej voor pinterest, zoveel inspiratie dan moet je wel met een leuk idee kunnen komen toch? Na de eerste schoolweek stond ik al op het punt de school te mailen. Siem, onze vierjarige kwam al twee keer thuis met en grote zak chips of popcorn, en speelgoed meestal meer dan 1 wat nog diezelfde dag stuk bij het vuilnis beland en snoep en een pakje drinken. Ben ik de enige die dat echt volkomen doorgeslagen vind?

Ook al zou ik direct mee gaan als de school eens zou besluiten dat het gewoon allemaal gezond moet zijn. Het zijn verjaardagen dus daar mag wat mij betreft best wat lekkers bij. Maar waarom moet het dan meteen zo overdreven veel. Voor alsnog mochten ze hier kiezen tussen popcorn of prikkers met poffertjes en fruit en ze waren eigenlijk altijd enthousiast en duidelijk in hun voorkeur. Maar nu hoopte ik toch iets te vinden wat niet zo veel rotzooi en afval had. Dus geen plastic zakjes of papieren bekertjes als dat niet zou hoeven.

Anyway, tijdgebrek en paniek leidde ons naar de supermarkt waar we zes pakken oreo’s en een pot chocopasta insloegen. Val dan wel een beetje van mijn geloof he? Maar he, tis in ieder geval een kleinigheidje. Thuis zette ik Fenne zelf aan het freubelen. Als je alweer negen wordt, knijp me even, mag je zelf ook wel wat voor je traktatie over hebben nietwaar?

Ik had nog wat strooisel liggen van alle taarten die ik maakte, mengde dat door elkaar zodat zij dit op de bovenkantjes kon strooien voor het feestelijk effect. We maakten er 3 extra zodat ze gisterenavond al even gekeurd konden worden en ze zijn geslaagd. Vrolijk servetje eronder… Het kind liep apetrots naar de klas vanochtend. En het viel zeer goed in de smaak. Klein maar fijn zullen we maar zeggen 😉

Weer eens wat anders dan poffertjes of popcorn.

Wil je mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

oreo taartjes trakteren, makkelijke traktatie maken

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply