Maya-wie?

Hoi, welkom om mijn blog. Wie ben ik? Ondertussen vooral mama van vier in een druk groot huishouden en I love it. Een hele trotse. Mijn dagen zitten tjokvol Fenne (9), Melle (7), Siem(4) en baby Elin. Die mij het grootste gedeelte van de dag bezig houden, gewoon omdat ze er zijn, omdat er van alles voor ze geregeld moet worden, die met hun gekke fratsen een goede bron zijn om over te schrijven.

Zij zijn samen met hun papa mijn wereld en dus mijn grootste inspiratiebron. Ik zou boeken over ze kunnen schrijven en dat doe ik ook. Net zoals de meeste bloggers, we schrijven tenslotte niet voor niks zo veel en graag, zou ik ooit een echt boek schrijven. Zo eentje van papier in de winkel, hoe gaaf is dat? Maar schrijven over mijn kids, dat doe ik tegenwoordig niet meer allemaal online.

Ik schrijf nog steeds met liefde, frustratie, wanhoop en passie over het moederschapsavontuur, deel mijn ervaringen, maar beperk me daarbij tot mij als mama. Mijn kindjes komen in beeld maar houd ik in tekst wat meer privé.

Waar gaat mamamaai.nl over? Over alles wat ik wil delen en wat me bezighoud. Ik ben mama met camera, mamarazie past bij mij, jawel, ik ben dertigplus, ik ben zwaartekrachtgevoelig en ik doe mijn best dat te accepteren. Ik draag en ik voed, ik ben taxi, ik ben politieagent (thuis), ik was kinderverpleegkundige, nu ben ik thuismama (nog), ik sport, ik schrijf, ik ben creatief, ik lees, ik knutsel, ik speel, ik snoep, ik maak me druk over het milieu en ik zit te veel online.

En verder? Ik wil graag inspireren, ik wil graag delen en vooral herkenning, ik ben graag eerlijk maar ik vind eerlijk zijn doodeng. Ik ben op zoek en ik denk na. Ik wil te veel en ik heb te weinig tijd.

En ik blog.

Wil je samenwerken? Wil je een gastblog van Mamamaai? Wil je wat vragen? Wil je mijn mediakit ontvangen? Klik hier

Zwaai, liefs Maya

Facebook, instagram, pinterest

12 Comments

 • Reply
  Henny van den Heuvel
  20 juli, 2014 at 22:13

  Ik heb het breien op de breiring ontdekt en vind het erg leuk om te doen. Ik heb een paar babymutsjes gemaakt. Waar kan ik ze naar toe sturen? Ik wil graag helpen.

  • Reply
   MamaMaai
   1 augustus, 2014 at 19:38

   Hoi Henny, als je op de afbeelding in het bericht over de mutsjes van Malawi drukt kun je het adres vinden van de persoon die de mutsjes zal overhandigen aan de dokters. Leuk dat je mee doet!

 • Reply
  Pauline
  3 september, 2014 at 19:42

  Hi MamaMaai! Wat een leuke namen heb je voor je kinderen! Mijn oudste heet ook Fenne en voor de tweede vond ik Melle ook leuk, maar de man was het daar niet mee eens want mijn vader heet Melle. Ik ben benieuwd naar de naam van je derde 🙂
  Fijne zwangerschap nog!

 • Reply
  Rob Alberts
  23 februari, 2015 at 08:57

  Buikbaby 3, wat een prachtige omschrijving!

  Vrolijke vakantiegroet,

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  27 januari, 2016 at 20:55

  Je hebt een superleuke allround blog om te volgen, ik word er vrolijk van én hij is ook heel mooi gestyled 🙂 Liefs X

  • Reply
   MamaMaai
   29 januari, 2016 at 10:20

   Ah wat super lief 🙂

 • Reply
  Sheila
  14 januari, 2018 at 20:59

  Ik dacht… ik ga hier eens kijken wat er staat. En jeeej…. badminton! Ik ben een Indo, dus je snapt dat dat voor mij een volkssport is 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   15 januari, 2018 at 08:58

   Jaaaa… Ik heb zelfs nu de oudste twee ook op badMINIton zitten, zo leuk!

 • Reply
  Marloes Put
  27 augustus, 2018 at 08:00

  Hoi, Vraagje over de berentaart. Kan ik die taart ook maken met een 24 cm doorsnede bakvorm? En kan ik die taart ook een dag van te voren maken? Groetjes Marloes

  • Reply
   MamaMaai
   27 augustus, 2018 at 09:41

   Hoi Marloes, Tuurlijk kan dat. Dan moet je of iets extra beslag maken of hij wordt iets platter. En ik maak de taarten inderdaad meestal de avond (dag) van te voren. Alleen met kitkat of andere chocola heb je wel dat het wit uitslaat in de koelkast. Maar dat zou je er eventueel op het laatste moment op kunnen maken. Succes

 • Reply
  Johan T.
  8 januari, 2020 at 21:02

  Hallo, ik zag het knutselwerkje ‘sfeerhuisjes’ op je website, maar kan ze niet downloaden 🙁 Hoe kan ik dit doen? Zou je het kunnen doormailen? Het is voor in mijn klasje.

 • Leave a Reply