Maya-wie?

Wie ben ik? Ondertussen vooral mama van vier in een druk groot huishouden en I love it. Een hele trotse. Mijn dagen zitten tjokvol Fenne (9), Melle (7), Siem(4) en baby Elin. Die mij het grootste gedeelte van de dag bezig houden, gewoon omdat ze er zijn, omdat er van alles voor ze geregeld moet worden, die met hun gekke fratsen een goede bron zijn om over te schrijven.

Zij zijn samen met hun papa een deel van mijn wereld en dus mijn grootste inspiratiebron. Ik zou boeken over ze kunnen schrijven en dat doe ik ook. Maar schrijven over mijn kids, dat doe ik tegenwoordig niet meer allemaal online. Mijn grote wens is ooit boek op mijn naam. Zo eentje van papier in de winkel, hoe gaaf is dat? Eerlijk is eerlijk, zover ben ik nog niet.

Maai, wat doe je dan wel?

 • Ik schrijf nog steeds met liefde, frustratie, wanhoop en passie over het moederschapsavontuur, deel mijn ervaringen, maar beperk me daarbij tot mij als mama.

Waar gaat mamamaai.nl over?

Over alles wat ik wil delen en wat me bezighoud. Als echte millenialmom schrijf ik over moederschap, antiverveelde kinderen ook al ben ik fervent voorstander van vervelen, Happy mom worden, duurzaam leven.

Ik ben mama met camera, mamarazie past bij mij, jawel, ik ben dertigplus, ik ben zwaartekrachtgevoelig en ik doe mijn best dat te accepteren. Ik draag en ik voed, ik ben taxi, ik ben politieagent (thuis), ik was kinderverpleegkundige, nu ben ik thuismama (nog), ik sport, ik schrijf, ik ben creatief, ik lees, ik knutsel, ik speel, ik snoep, ik maak me druk over het milieu en ik zit te veel online.

Ik wil graag inspireren, ik wil graag delen en vooral herkenning, ik ben graag eerlijk maar ik vind eerlijk zijn doodeng. Ik ben op zoek en ik denk na. Ik wil te veel en ik heb te weinig tijd.

Samenwerken?

En ik blog.

Ik maak op Mamamaai ruimte voor samenwerkingen en plaats affiliatie links (bol.nl en linkpizza) waarmee ik een extraatje verdien. Maar alleen als ik vind dat we een toffe match zijn. Producten waar ik zelf tevreden en enthousiast over ben.

Kan ik nog meer voor je betekenen? Ja zeker. Ik sta enorm open voor nieuwe uitdagingen, stap graag uit mijn comfortzone. Wil je een gastblog van mijn pen, roept u maar. Toffe andere ideeën, laten we contact maken.

Zit je met een prangende vraag, wil je nog meer van mij weten of wil je weten of ik wat voor je zou kunnen betekenen? You lucky human, ik ben overal te vinden. Je kunt mij contacten via mijn contactformulier, en we komen er samen vast en zeker uit.

Facebook, instagram, pinterest

Reacties

18 reacties op “Maya-wie?”

 1. Henny van den Heuvel avatar
  Henny van den Heuvel

  Ik heb het breien op de breiring ontdekt en vind het erg leuk om te doen. Ik heb een paar babymutsjes gemaakt. Waar kan ik ze naar toe sturen? Ik wil graag helpen.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Hoi Henny, als je op de afbeelding in het bericht over de mutsjes van Malawi drukt kun je het adres vinden van de persoon die de mutsjes zal overhandigen aan de dokters. Leuk dat je mee doet!

 2. Pauline avatar

  Hi MamaMaai! Wat een leuke namen heb je voor je kinderen! Mijn oudste heet ook Fenne en voor de tweede vond ik Melle ook leuk, maar de man was het daar niet mee eens want mijn vader heet Melle. Ik ben benieuwd naar de naam van je derde 🙂
  Fijne zwangerschap nog!

 3. Rob Alberts avatar

  Buikbaby 3, wat een prachtige omschrijving!

  Vrolijke vakantiegroet,

 4. Lori (Mama's Jungle) avatar

  Je hebt een superleuke allround blog om te volgen, ik word er vrolijk van én hij is ook heel mooi gestyled 🙂 Liefs X

  1. MamaMaai avatar

   Ah wat super lief 🙂

 5. Sheila avatar

  Ik dacht… ik ga hier eens kijken wat er staat. En jeeej…. badminton! Ik ben een Indo, dus je snapt dat dat voor mij een volkssport is 🙂

  1. MamaMaai avatar

   Jaaaa… Ik heb zelfs nu de oudste twee ook op badMINIton zitten, zo leuk!

 6. Marloes Put avatar
  Marloes Put

  Hoi, Vraagje over de berentaart. Kan ik die taart ook maken met een 24 cm doorsnede bakvorm? En kan ik die taart ook een dag van te voren maken? Groetjes Marloes

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Marloes, Tuurlijk kan dat. Dan moet je of iets extra beslag maken of hij wordt iets platter. En ik maak de taarten inderdaad meestal de avond (dag) van te voren. Alleen met kitkat of andere chocola heb je wel dat het wit uitslaat in de koelkast. Maar dat zou je er eventueel op het laatste moment op kunnen maken. Succes

 7. Johan T. avatar
  Johan T.

  Hallo, ik zag het knutselwerkje ‘sfeerhuisjes’ op je website, maar kan ze niet downloaden 🙁 Hoe kan ik dit doen? Zou je het kunnen doormailen? Het is voor in mijn klasje.

 8. Cécile avatar
  Cécile

  Hoi Maya, ik wil je graag op Instagram volgen (want oa jouw vakantiebujo is erg inspirerend!) Maar wanneer ik op t icoontje van Instagram klik, krijg ik een heel ander profiel te zien (iets arabisch (?) Met allemaal autofoto’s) dan wat jouw profiel denk ik is 🤔😅?

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Cecile, je bent de tweede die dat zegt. Ik ga proberen die linkjes aan te passen want vind dit wel heel vervelend. Punt is dat het een stuk of 800 berichten zijn, oeps. Ik heb een budo kanaal https://www.instagram.com/echt_maya_maakt/ maar daar ben ik op moment niet heel actief. Mijn budo gaat op en neer, dan ben ik weer enorm actief en dan versloft het weer even. Maar zo gaat dat en ik vind dat oke. Dus je vindt me daar 🙂 of op https://www.instagram.com/project_leuker_leven/ Super bedankt voor je lieve woorden. Liefs!!!

 9. Marie Jorissen avatar
  Marie Jorissen

  Dag mama Maai,

  Ik zie jouw ballerina gelukspoppetjes en ben er verliefd op geworden. Ik had deze graag als gelukspoppetje aan de doopsuiker van mijn dochtertje gehangen maar ik kan niet knutselen. Kan jij me raad geven?

  1. MamaMaai avatar

   Hey Marie,

   Wat leuk om te horen. Bedoel je de gelukspoppetjes met 2 houten kralen? (er staan er meer op mijn site 😉 ) Ik heb daarvoor kralen van 3 cm doorsnee gebruikt. Als je ze zelf niet wil of kan maken, dan zou ik eens rond kijken op Etsy. Daar zijn verschillende heel erg leuke te vinden 🙂 Hoop dat je hier wat aan hebt. Liefs Maya

 10. Flavia avatar
  Flavia

  Hallo
  Ik kwam toevallig op uw leuke blog terecht en zag dat je in Namibië bent geweest. Wij zouden dit ook doen volgend jaar. Is het te doen met een baby van 1,5 jaar, dat s middags nog een dutje doet? Leent het land er zich toe om bvb in de voormiddag iets te doen en vervolgens een volgende activiteit of doorreis in de namiddag? Of ligt alles echt veel te ver verspreid? Hou oud was de jongste toen je de reis deed?

  Groetjes
  Flavia
  F

  1. MamaMaai avatar

   Hey, oh Namibie is prachtig. Wij zijn er geweest met een groepsreis in 2008 maar er doorheen gereisd dus we legden grote afstanden af, we hadden toen zelf nog geen kinderen. Ik heb wel gezinnen gezien op reis maar kan helaas geen antwoord geven op je vraag. Succes met zoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *