De kinderen Mama Maai

Over ochtend, middag en avond humeur

25 september 2013 25 september 20131Over een ochtend, middag en avond humeur. Het is genetisch denk ik. Ze hebben het hier allebei. En omdat ik hier altijd loop te stralen in huis moet het wel van papa zijn. Alles is altijd van papa. Ik geloof dat de kinderen van mijn zus er ook last van hebben.

Er moet hier eerst even rustig de tijd genomen worden om wakker te worden. Wilde ik vanochtend kleine meid uit haar nest komen plukken, deelde ze fijntjes even mee dat ze me nog niet had geroepen. Iets van opsodemieteren moest ze gedacht hebben. De kleine beentjes doen het tot ver na het ontbijt en ochtend ritueel nog niet, dus wordt er gedragen, er moet eerst brood met hageltjes en kip voor de tv in. Wee oh wee wie daarvoor wat van onze prinses durft te vragen.

Kleine man neemt er ook heus de tijd voor, maar begint dan wel al zo’n uurtje of 6.00 uur. Fijn voor mama die half slapend de klappen van rondslingerende armen en benen mag incasseren. Fijn ook voor papa die dan natuurlijk ook best nog even een uurtje wil slapen maar om erger bij zijn huisgenoten, lees vrouw, te voorkomen dan toch maar de eieren voor zijn geld kiest. Vrouw is überhaupt het eerste uur niet aanspreekbaar, perst er na kop koffie nog net een ‘ja dag’ en een soort van zoen uit voor hij naar zijn werk vertrekt.

Slaapt kleine meid met haar inmiddels drie jaren nog hele gaten in de dagen, wordt het amper gewaardeerd als ik haar ’s middags wederom haar bed uit pluk. Ja, ze was wakker. Als in, ja, ze had haar ogen open. Zit dat een beetje te saggerijnen tot ik er na zwoegen en zweten iets van suiker in heb weten te stoppen. Kleine man daarin tegen laat wel direct wat van zich horen. Luid en duidelijk zullen we maar zeggen. Is dit normaal krijg ik dan wel eens te horen. Ja, wees gerust, dit is normaal. Het moet allemaal even bijkomen van de zware arbeid.

Om ’s avonds tussen een uur of 16 en 17 uur, zo vlak voor het avond eten met z’n allen gewoon weer doodop en energieloos te zijn met bijpassend humeur. Snapt u dat nou? De rest van de dag zijn we gezellig. Best een lekker vrolijk stel hier. Echt!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Thea
  25 september, 2013 at 20:55

  🙂 humeurig gezinnetje dus! Fijn dat de verschillende humeurtjes elkaar wat afwisselen toch;)

  Ook fijn om weer eens wat van je te lezen (ik was even de weg naar je blog kwijt;)kuch kuch, soms heb je dat hè, nah ja ikke in ieder geval wel;))

  Groetjes en veel plezier met je mooie gezinnetje!
  Thea.

 • Reply
  Jess
  26 september, 2013 at 00:50

  Haha, die foto’s, heerlijk hoor 😉 Ik heb een gruwelijk ochtendhumeur en uberblije zoon ’s morgens. Poeh!

 • Reply
  Syl
  26 september, 2013 at 08:14

  Hahahahahaha! Tja humeurtjes hè 🙂
  Vanmorgen vroeg was het met mijn humeur ook gedaan. Bij het vullen van de schooltas van Christian kwam ik een rekenboek tegen. Ik vroeg wat hij daarmee moest. Hij verschoot van kleur, oeps ik moest iets afmaken voor vandaag. Tijdens het ontbijt hebben we dus een paar sommen gedaan, voor zover de tijd het toeliet. Echt goed voor je humeur kan ik je zeggen. Christian gaf het boek aan juf, zij snauwde, je hebt het niet af! Je hebt je niet aan de afspraak gehouden en dat is jouw verantwoordelijkheid. Mijn humeur daalde nog wat en op mijn opmerking dat het handig was geweest als ze het ook even met mij had besproken gaf ze me gelijk (wauw!) Maar intussen waren er hier wel 2 met een rothumeur. Ik ga maar even een flink end fietsen denk ik, zennnnnnn

 • Reply
  Inge
  26 september, 2013 at 14:08

  Hoezo de link naar ons?

  Onze meisjes moeten even wakker worden, maar ik heb geen last van een ochtendhumeur hoor!

 • Leave a Reply