DIY kinderen

Paard van Sinterklaas knutselen; zo maak je Ozosnel

Thema sinterklaas knutselen, creatief met kinderen, sinterklaasknuttel, paard van Sinterklaas knutselen, kleuters, middenbouw

Ik vind het zo heerlijk onze creatieve kinderen. Ze zijn er altijd wel voor in om iets leuks te knutselen. Nu Sinterklaas weer in het land is, is knutselen in thema Sinterklaas extra leuk. Siem wilde heel graag het paard van Sinterklaas knutselen. Tof idee, daar kunnen we zeker wat mee.

De spanning hier in huis loopt ook met de dag verder op, herkenbaar? De Sinterklaas periode is een periode die ik hartstikke leuk en gezellig vind en tegelijkertijd kijk ik al uit naar 2 December, als de rust weer terug keert in huize Maai. Knutselen is altijd wel een mooie rustgevende activiteit om weer een beetje te ontspannen.

Knutselen in thema Sinterklaas

Oke, het paard van Sinterklaas dus. Mijn kleuter heeft een behoorlijke fantasie en weet ook goed wat hij wil. Ozosnel moest in de stal. De staldeur moest er uit komen te zien als een echte stal deur en hij moet open kunnen. Ja natuurlijk. En in de stal staat dan Ozosnel, het paard van Sinterklaas. Nah ja, het paard van Sinterklaas voordat we erachter kwamen dat hij eigenlijk helemaal niet wit was. Tis wat zeg, kunnen we weer opnieuw beginnen met ons project. Gaan we doen hoor…

Lees ook: Sfeerhuisjes voor de feestdagen knutselen

Wij bedenken hier vooraf geen plan. We beginnen gewoon en zien wel wat de uitkomst is, en deze keer is het toch weer een leuk projectje geworden. Eentje die er misschien wat ingewikkelder uit ziet maar voor kleuters stap voor stap best goed te doen is. En blijkbaar vinden kinderen uit de middenbouw en bovenbouw dit ook nog leuk om te maken. Of laten we zeggen, de mijneden wel in ieder geval.

Fenne kwam thuis en zag Siem zijn knutselwerkje liggen en ging zelf ook meteen aan de slag. Als er een paard op staat is het goed voor haar.

Het paard van Sinterklaas knutselen

 • wit blaadje of welke kleur je het paard van Sinterklaas wil geven
 • gekleurde strookjes
 • 2 blaadjes gekleurd karton in gewenste kleur
 • schaar
 • lijm
 • potlood
Thema sinterklaas knutselen, paard van sinterklaas knutselen, creatief met kinderen, sinterklaasknuttel, paard van Sinterklaas, kleuters, middenbouw

Laten we gaan knutselen

Het paard van Sinterklaas knutselen is natuurlijk ook leuk zonder deur. En Ozosnel hoeft niet perse Ozosnel te zijn maar kan ook gewoon een ander willekeurig lieveling paard zijn natuurlijk.

 1. We begonnen met de stal. Pak een wat steviger gekleurd blaadje in de kleur naar wens voor de achtergrond, de stal. Met gekleurde strookjes plak je rondom de rand.
 2. Knip van je andere stevige gekleurde blad ongeveer 1 derde van de onderkant af. Dit kleinste stukje gaat je stal deur worden.
 3. Plak ook rondom deze stal deur gekleurde strookjes naar wens en eentje diagonaal zoals op een echte staldeur. (De deur nog niet opplakken, dat komt als laatste.)
 4. We gaan het paard van Sinterklaas maken. Pak een wit blaadje en trek je schoen uit.
 5. Zet je voetje op het witte blaadje en trek met een potlood er een lijntje omheen. Dit is het hoofd van het paard. Knip uit.
 6. Knip paardenoortjes uit. Wij deden dat door een blaadje dubbel te vouwen en er een boogje uit te knippen. Als je hem dan weer openvouwt, heb je leuke oortjes.
 7. Knip uit een wit blaadje nog een ruime halve cirkel voor het lijf van het paard. En plak deze alvast in de stal.
 8. Plak daarboven het hoofd en daar bovenop de oortjes.
 9. Teken oogjes en neusgaten.
 10. Als je het leuk vindt, doe je het paard een halster om door een strookje in gewenste kleur over zijn neus te plakken.
 11. We gaan de manen maken. Scheur kleine stukjes van de gekleurde strookjes. Plak er een paar op zijn voorhoofd naar beneden en een paar langs een zijkant van zijn hoofd.
 12. Nu nog de staldeur er op plakken. Vouw een richeltje en plak de deur als een deur vast.
 13. Maak van een strookje nog een naamkaartje en plak deze op de deur of boven de stal.
 14. Kijk hoe tof! Je paard van Sinterklaas in de stal is klaar 🙂

Heb je vragen, laat ze vooral achter hieronder in de reacties, dan zorg ik dat ik er antwoord op geef en kunnen anderen het ook terug vinden.

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

Thema sinterklaas, creatief met kinderen, sinterklaasknuttel, paard van Sinterklaasknutselen, ozosnel, kleuters, middenbouw

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply