De kinderen

Paardenmeisje

Mijn zusje was een echt paarden meisje. Ik wilde bij vlagen graag een paarden meisje zijn. Ik heb het vroeger nog al eens oneerlijk gevonden dat mijn zusje wel op paardrijden mocht en ik niet maar ik durfde er niet om te zeuren. Ik was nogal bang om vervelend gevonden te worden. Wel mocht ik af en toe een les meerijden en gingen we samen op pony-kamp.  Heel erg leuk. Ik kan in ieder geval op de rug blijven zitten en heb wel eens over een hindernis gesprongen en zelfs ook nog wel met paarden gezwommen. Super tof. Maar achteraf hebben mijn ouders dat toch goed ingeschat. Mijn zusje is nog steeds een echt paardenmeisje, ik was het waarschijnlijk toch nooit echt geworden.

kleuter, paardrijden

In draf en galop gewoon direct al even 🙂

Mijn zusje kocht van haar eerste gespaarde geld een paard. Inmiddels heeft ze haar tweede trouwe viervoeter in bezit. Met Rajah heeft ze het zelf rijden vaarwel gezegd en een gouden maatje voor haar kindjes aangeschaft. Een paardje waar de kindjes nog heel lang plezier van gaan hebben. Een op en top kindermaatje. En mijn kindjes mogen daar met alle liefde van mee profiteren.

Paardrijles

Ze mocht al wel eens vaker mee en dan een rondje rijden en langzaam aan kwam het paard steeds hoger op haar lievelingsdieren lijstje. Pas geleden kreeg Fenne haar eerste paardrijles. En sindsdien is ze verkocht. Eigenlijk was dat precies wat ik niet wilde. Een paardenmeisje kweken. Ik kan niet eens goed uitleggen waarom niet. Maar nu ik zie hoeveel plezier ze heeft, en hoe graag mijn zusje mijn dochter les geeft en hoe ze elkaar en het paardje vertrouwen, wil, nee kan ik het haar niet ontzeggen.

Ik ben geen voorstander van clubjes op deze leeftijd. Eigenlijk vind ik dat kinderen daardoor veel te weinig tijd hebben om echt nog te spelen.

Ik ben geen voorstander van clubjes op deze leeftijd. Eigenlijk vind ik dat kinderen daardoor veel te weinig tijd hebben om echt nog te spelen. School alleen al is zo vermoeiend. En dat ze niet op zo’n jongen leeftijd al zo veel verplichtingen moeten hebben.  Maar een verplichting is het bij je tante natuurlijk nooit. We plannen het gewoon zelf. En hoe erg boffen is het dat je een tante met een eigen paard hebt? Geweldig toch. Die haar helen leven zoveel van paarden heeft geleerd dat ze het graag op jou wil overbrengen. Hoeveel meisjes zouden daar ontzettend jaloers op zijn?

Paardenmeisje

En mijn meisje heeft dat gewoon. Mijn dappere dodo die alles lijkt te durven. En haar gezichtje als ze rijdt is me alles waard. Dus gaat ze leren paardrijden. Kijk dan. Mijn dochter wordt een paardenmeisje. En ik vind het ineens nog leuk ook.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Syl
  23 augustus, 2015 at 06:59

  Aw, dat koppie, ja dit zit enorm te genieten !! Mijn zus(je) is ook een echt paardenmeisje. Ze heeft haar liefste vriendin 26 jaar gehad, 31 jaar is ze geworden, oersterk paard. Inmiddels heeft ze een nieuw jong paardje waar ze nog niet op kan rijden. Vroeger heb ik wel op paardrijden gezeten, best lang ook en ik kon het ook best goed. Maar een écht paardenmeisje… dat moet toch in je bloed zitten, ik vond andere dingen belangrijker.

 • Reply
  Saskia
  23 augustus, 2015 at 10:43

  In een woord GEWELDIG!

 • Reply
  Bee
  23 augustus, 2015 at 10:47

  Helemaal met je eens wat clubjes betreft! maar dit is wel ideale situatie!!! Wat een genietend kind!!! Mooi!!

 • Reply
  Channah
  23 augustus, 2015 at 15:13

  Wat super leuk! Paarden zijn geweldig, vroeger ging ik altijd op ponykamp en was er van overtuigd dat ik later mijn eigen paard zou hebben. Heel wat jaartjes later en geen paard, maar goed, ik vond het destijds heel leuk. 😉

 • Reply
  Kim
  23 augustus, 2015 at 19:29

  Alleen al door deze foto’s snap ik dat je geen nee kunt zeggen. Je ziet haar echt genieten.

 • Reply
  Puck
  23 augustus, 2015 at 19:58

  Ik herken je verhaal, behalve dat mijn zus nog steeds rijdt en een enorm groot paard heeft. Waarschijnlijk wordt 1 van mijn meisjes ook een paardenmeisje. En stiekem vind ik dat helemaal niet zo erg.

  • Reply
   MamaMaai
   25 augustus, 2015 at 12:27

   Toch wel leuk inderdaad 🙂

 • Reply
  kliefje
  24 augustus, 2015 at 18:14

  Wat een schattige foto’s 🙂
  Ik was en ben ook een paardenmeisje. Niet meer actief na een enorme valpartij, maar ik geniet mee met mijn dochter en haar verzorgpaard.

 • Reply
  Bianca
  25 augustus, 2015 at 06:55

  wat heerlijk! Ze vind het echt leuk, zo te zien. Ik ben zelf een paardenmeisje met een eigen paard. Mijn zoontje vind het wel interessant maar ik verwacht daar geen ruiter in wording van. Momenteel hoogzwanger van een meisje, stiekem hoop ik heel erg op een paardenmeisje.. Hihi

  • Reply
   MamaMaai
   25 augustus, 2015 at 12:26

   Gefeliciteerd, wat leuk, ik duim met je mee 🙂

  Leave a Reply