taarten

Paardentaart voor Fenne, Hoera

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taart

Ik wist eigenlijk al heel snel ongeveer wat ik deze keer voor Fenne wilde maken voor taart. Ze wordt steeds meer een paardenmeisje en is tegenwoordig groot groot fan van de schleichpaardjes. Dus… een paardentaart, duh. Fenne is elk jaar weer jarig of op de laatste vakantie dag of net in het begin van het nieuwe schooljaar waardoor we toch weer besluiten het in het laatste vakantieweekend te vieren. Het is dat je het allemaal niet kan plannen he, wanneer je een kindje op de wereld zet en ik vind 2 september een hele mooie datum maar praktisch is het toch niet zo. Al kan ik me natuurlijk wel wat vervelendere combinaties bedenken hoor. Ik kan toch niet zeggen dat ik, we, elk jaar het nieuwe schooljaar lekker uitgerust beginnen.

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taartdiy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taart

Mooie maar simpele verjaardagstaart

Dusss… Deze keer was ik echt van plan een stapje terug te doen. Elk jaar en elke kinderverjaardag weer leg ik mezelf zo’n enorme druk met het gevoel steeds maar weer mooiere spectaculairdere taarten in elkaar te zetten op en daar wil ik mee stoppen. Maar de vraag is of ik dat kan 😉 Het is nog al een dingetje geworden die verjaardagstaarten hier in de familie.

Maar goed, simpeler en toch goed geslaagd moet toch kunnen. En geloof het of niet, deze voldoet helemaal aan die eis. Mocht je dat willen, hij is super easy na te maken.

Benodigdheden voor deze paardentaart

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taart

Deze roze verjaardagstaart namaken?

 1. Bak volgens de beschrijving op het pak biscuitmix een taart van 24 en een taart van 18 cm.
 2. Maak ondertussen botercreme, ik gebruikte 375 gram mix. Dit moet een uur opstijven in de koelkast voor je de boter er op kamertemperatuur door heen kan mixen.
 3. Als de taarten klaar zijn laat je ze even afkoelen en snij je ze beide in 3 lagen. Ik heb daarvoor een speciale kaartsnijder maar doe het net zo makkelijk met een goed scherp broodmes.
 4. Als je botercreme klaar is mix je er een paar druppels roze foodcolor door. Begin rustig met een paar druppels, het is sterk spul 😉
 5. Leg de onderste laag van de grootste cake op het taartkarton (of als je dat niet gebruikt een recht bord). Smeer deze in met een laag roze botercreme
 6. Plaats daar de middelste laag van de grootste taart op en herhaal tot je alle lagen gehad hebt. Ik zette de kleine taart tegen de rand van de grote taart zodat ik aan de voorkant wat ruimte had om nog een beestje (hondje) op kwijt te kunnen maar dat is net wat je zelf mooi vindt.
 7. Als alle lagen op elkaar geplakt zitten smeer je rondom de hele taart in met de botercreme.
 8. Meng een handje van verschillende kleuren parels door elkaar en strooi die rondom op je taart. Jep, dat kan rotzooi geven.
 9. Plaats hier en daar wat verschillende suikerbloemen bij elkaar.
 10. Plaats je paardjes en tadaa!!!!

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taartpaardentaart, roze verjaardagstaart meisje 8 jaar, birthday cake,

Leuk en lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn

Echt super blij met het resultaat want het koste me weinig energie en hij is toch wel heel tof geslaagd. De reacties van de familie waren in ieder geval weer heel positief. Blijkbaar hoeft het niet zo enorm ingewikkeld om leuk en vooral lekker te zijn. Hij viel weer in de smaak. Zeker bij Fenne die super blij was. Ze had de afgelopen weken al wat hints mijn kant opgegooid dat ik wel iets met schleichpaarden kon doen. Maar niet verwacht dat we een nieuwe set voor haar zouden kopen waarmee ze haar stal kon uitbreiden.

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taart

Pfiewww, het is weer gelukt!

Als je hem ook gaat maken vind ik het super leuk het resultaat te zien. Je mag me altijd een foto mailen of me raggen via mijn socialmediakanalen 🙂

* Deze post bevat affiliatielinkjes. Die verwijzen door naar een webshop. Als je daar iets besteld, krijg ik daar een kleine vergoeding voor en daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s 🙂

Gerelateerd:

Vind je het leuk Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de Facebookpagina of via instagram. En… ik ben ook actief op Pinterest waar ik veel ideeën en inspiratie deel. En een bord vul met taartinspiratie.

diy paardentaart, paardencake maken voor meisje , verjaardagstaart kinderverjaardag, makkelijke roze taart

Uitdaging om een makkelijke verjaardagstaart voor een meisje in elkaar te zetten en het werd deze roze paardentaart.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Saskia
  2 september, 2018 at 18:57

  Iedere keer klinkt er een OHHH! Weer een mooie, supermooie meisjes Fenne taart. Zo zonde om het mes erin te zetten.

 • Reply
  Dahlia
  3 oktober, 2019 at 07:54

  Dit ziet er echt spectaculair uit. Ik ga het dit weekend proberen. Ik heb weinig ervaring met bakken – maar door deze goede omschrijving zal dit mij hopelijk zelfs lukken. Mijn paardenmeisje zal dit geweldig vinden. Bedankt!! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   3 oktober, 2019 at 08:08

   Dank je wel! Gaat vast lukken, ben heel benieuwd als hij af is, stuur je foto? 🙂 Fijne dag alvast!

  Leave a Reply