Papa blog

Papablog: Jasper

Papa’s aan het woord. Omdat er heel veel blogmama’s aan het woord zijn. En omdat papa’s net zo trots zijn. En omdat het leuk is om te lezen hoe een papa een moment met zijn kinderen ervaart. Een serie persoonlijke verhalen waarin elke keer een papa verteld over een bijzonder moment met zijn kind(eren). Deze week Jasper. Vader van twee dochters en een zoon, Hannah (4), Ruben (2) en Lotte (6 weken).

papablog Jasper, Waterpokken
“Wil je ook een papa blog schrijven”, was de vraag. Moet lukken. Bij kinderen weet je één ding zeker, elke dag brengt iets nieuws en als ouder is er toch niets leukers dan alles aan de hele wereld te vertellen.

Waterpokken

Wij hadden thuis de afgelopen weken drie arme schaapjes. En hoewel Lotte pas vier weken was, moest ze, als laatste in de rij, ook geloven aan de waterpokken. Waar je bij Hannah en Ruben nog grappen maakt als ‘welk kind moet er nog komen spelen’ of ‘wie wil er het hemd van Ruben nog even aan’, zijn die grapjes er bij Lotte niet meer bij. Alleen al omdat je helemaal niet zeker weet of het wel de laatste keer zal zijn geweest.

Lees ook: Waterpokken kunnen we afstrepen

Op internet kom je verschillende verhalen tegen. ‘Het valt wel mee, ze is nog deels beschermd’ en ‘de tweede keer is dan ook niet zo heftig’. Maar zo’n schaapje, waarvan je kan zien dat ze niet lekker in haar vel zit, dat ziet er dan extra sneu uit. Hoe erg het dan ook kan meevallen volgens het internet.

Natuurlijk, voor Hannah en Ruben is het niet minder erg en misschien zelfs wel erger want de jeuk houdt echt niet op als papa en mama roepen: ‘niet krabben’ en ‘afblijven’. Makkelijker gezegd dan gedaan. De enige troost die wij kunnen bieden is dat het voor hun maar bij één keer blijft. Al hebben een kleuter en een peuter daar natuurlijk ook niet veel aan want ook dan, de jeuk wordt er niet minder door.

Het wordt hier zelfs gebruikt om niet naar school te hoeven. Want hoewel Hannah pas vier is, het uiterlijk is toch al een beetje belangrijk. ‘Ze gaan me vast uitlachen op school’ en ‘anders gaan die pokken niet weg’, zijn de gehoorde excuses de eerste ochtend.

En toch, aan het einde van onze eerst pokke(n)periode, kunnen we terug kijken op een relatief makkelijke periode vergeleken met andere ouders die we online en offline hebben gesproken. ‘s Nachts deden alle kinderen het goed, voor zover een baby van vier weken de nachten goed doet. De kinderen lijken niks aan de waterpokkenpokken over te houden. Nu maar hopen dat internet de waarheid spreekt over ‘het valt wel mee, de tweede keer pokken te krijgen’.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Eline
  2 mei, 2014 at 09:43

  wat leuk zo een artikel!

 • Reply
  Inge
  2 mei, 2014 at 14:29

  Oei duimen maar!
  3 zieke kindjes tegelijk. Heftig hoor!

 • Reply
  Renate
  2 mei, 2014 at 15:30

  Leuke schrijver ben je Jasper! En ook nog een prachtige foto

 • Reply
  Nicole
  2 mei, 2014 at 20:34

  Ach germ…

 • Leave a Reply