Papa blog

Papablog: Jeroen

Papa’s aan het woord. Omdat er heel veel blogmama’s aan het woord zijn. En omdat papa’s net zo trots zijn. En omdat het leuk is om te lezen hoe een papa een moment met zijn kinderen ervaart. Een serie persoonlijke verhalen waarin elke keer een papa verteld over een bijzonder moment met zijn kind(eren). Deze vierde week Jeroen. Vader van drie dochters, Renske (7), Lotte (5) en Lidewij (3).

Mietjes maken grietjes:

Mietjes maken grietjes was het eerste wat mijn vrienden zeiden bij mijn eerste dochter, nu bijna 8 jaar later ben ik een hele trotse vader van 3 gezonde dochters. Mijn naam is Jeroen van Boxsem, en dit is mijn verhaal.
papabloeg jeroen

Grietje:

Grietje, ook wel meid, mokkel, meisje en een term voor een soort zeil op een zeilboot. Als je nog even doorzoekt op Google vindt je nog wel meer, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Wie precies deze uitdrukking ‘mietjes maken grietjes’ heeft bedacht weet ik niet, maar het zegt iets over mijn mannelijkheid of over het verlies van mannelijkheid in huis denk ik. Nu weten jullie net als ik dat meisjes niet onder doen voor jongentjes. Ook met meisjes heb je speelgoed auto’s, hele vieze kleren en bezoekjes aan de huisartsenpost. Echter wat maakt het meisje nu echt een meisje, de attitude waarmee zij de zaken voor papa wel even regelen.

Ondanks dat ik een mietje ben, kijk ik net als 90% van mannelijk Nederland nog steeds elke zondag voetbal, en als het even kan pak ik een (live) wedstrijd op zondagmiddag mee. Het perfecte moment voor een biertje, chippie en bitterbal.

De curryfles:

Renske was 2 jaar oud en zou mama wel even helpen met de bitterballen, want ze was al 2 en kon dat best. Dus alle sausjes worden keurig op tafel gezet, zo ook de net te grote curryfles. Dit is de aanleiding voor mijn broertje om Renske te vragen om de curry even om te draaien…. Zo stoer en dapper als Renske is loopt ze terug naar de tafel en draait de fles 180 graden, nu met het etiket naar hem toe. Verbijsterd stamelt hij nog net dankjewel. Renske huppelt weer zelfvoldaan naar mama, mijn vrienden en ik liggen al krom op de bank en zien niet dat er gescoord wordt.

Als mietjes grietjes maken, maar die mietjes vervolgens met tranen over de wangen aan het lachen maken is dit mietje voor altijd verliefd op het grietje dat Renske heet.

Renske is nu bijna 8 en zucht diep als ze mama nog moet helpen met de sauzen op tafel zetten, ik denk dan altijd aan die ene curryfles en heb dan stiekem mijn eigen geluksmomentje.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Gwen
  1 april, 2014 at 07:21

  Hahah! Mijn man denkt dat ie alleen mr meisjes kan maken en we hebben er nu eentje, dus we’ll see! Lijkt me heerlijk, drie meiden! En Maai, je site! Vet! Blogje van zondag las ik gisterochtend nog in het paars geloof ik. Of ik was moe en halfblind haha.

  • Reply
   MamaMaai
   1 april, 2014 at 07:31

   Jaaaa klopt. Ik ben er ook zo blij mee. Nog niet helemaal alles zoals ik het wil maar al een stuk beter dan het was. Thanx

 • Reply
  MamaMaai
  1 april, 2014 at 07:32

  Jeroen, heel herkenbaar, leuk stukje. Ik heb heel hard moeten lachen om die fles. Dat zie ik ze hier ook doen, zo grappig. Ze doen precies wat je zegt 😉

 • Reply
  Jess
  1 april, 2014 at 08:52

  Leuk stukje. Niet herkenbaar want hier (nog) geen dochter. Maar echt, ik vind papa’s met meiden altijd vertederend. Vooral als ze haartjes doen enzo <3

 • Reply
  Nicky
  1 april, 2014 at 10:09

  Leuke stukje! Heeft een glimlach op mijn gezicht getoverd 🙂

 • Leave a Reply