Maai eet

Oh zo fout; Pepernoten chocoladebrokken

pepernoten chocola, sinterklaas, snoeprecept, strooigoed pepernoten chocoladebrokken

Oh zo fout, wij maakten dit vanochtend. Strooigoed, pepernoten chocoladebrokken. Daar kan je toch niet anders dan heel heel veel trek van krijgen? Oké, spoiler. De kinderen konden dit heel erg waarderen. Want chocolaaaa. Het is echt mierzoet. Echt, heel erg mierzoet.

pepernoten chocola, sinterklaas, snoeprecept

Twee jaar geleden alweer maakte ik pepernoten cakejes met de kinderen. Om de restjes aan pepernoten weg te werken. Niet dat die zo niet op gaan hoor, maar het is gewoon leuk er eens wat anders dan anders mee te doen. Dit jaar werd het eens tijd om dit te proberen. Er was eens een tijd waarin ik dat hele Sinterklaas gebeuren eigenlijk helemaal niet zo leuk vond maar nu mijn eigen kindjes er zo helemaal in op gaan, vind ik het zelfs geweldig.

pepernoten chocoladebrokstukken, sinterklaas, snoeprecepten, sinterklaasavond, strooigoed

Sinterklaas

We pakken hier dus best wel aardig uit om de Sinterklaas bubbel lekker groot te maken. Het duurt allemaal maar zo kort en voor Fenne zal het waarschijnlijk het laatste jaar worden. Ze heeft inmiddels al heel wat vriendinnen rondlopen die op de hoogte zijn van het grote geheim en het heel moeilijk vinden om dit niet met haar te delen. Snap ik, dat is het ook gewoon. Tot nu toe geloofd ze nog helemaal niks van die onzin die haar vriendinnen haar wijs maken. Ik vraag me stiekem wel af wat er echt gebeurt in haar koppie. Kennen jullie trouwens de legende van Sinterklaas? De traditie verandert dan langzaamaan maar Sinterklaas is echt, echt wel al heel oud.

pepernoten chocola, sinterklaas, diy, snoepreceptpepernoten chocoladebrokken, strooigoed, sinterklaas, sinterklaasavond, snoeprecept

Pepernoten chocoladebrokken

Er werden alvast drie stoelen bij geschoven in de keuken. Tis ook echt een klusje van niks, niet moeilijk en peuter kleuter handjes kunnen heel goed assisteren.

Ik gebruikte hiervoor 2 chocolade letters, strooigoed, en een zakje met wat kokosschilfers en gedroogd fruit en noten. Maar je doet er natuurlijk gewoon in wat je zelf lekker vindt.

De kleinste handjes braken de chocoladeletters in stukken en verdelen de strooigoed in een ovenschaal. De brokstukken verwarm je au bain marie tot alle chocolade helemaal gesmolten is. De gesmolten chocolade giet je over de strooigoed. Goed verdelen. Vul eventueel nog wat extra bij met pepernoten. Laat een tijdje afkoelen in de koelkast en serveer in brokken 🙂

Ps. Ik raad je aan een stuk bakpapier in je overschaal te leggen. Wij weten nu uit ervaring dat je zelfs met het invetten van de schaal de chocolade er anders niet meer uit krijgt (doe je het per ongeluk toch zoals wij, verhit dan de ovenschaal aan de onderkant opnieuw boven een pan met kokend water 😉 en leg je brok nog even terug in de koelkast)

Gerelateerde berichten:

Ps. Volg je mij al op mijn facebookpagina? Dat vind ik heel leuk.

pepernoten chocola, sinterklaas, snoeprecept, diy

pepernotenchocoladebrokken, sinterklaas,

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply