Mama Maai

Pinterest fail; bruisballen maken

pinterest fail, bruisballen maken, diy bruisballen, Er moet weer een cadeau voor de juffen komen. We gingen bruisballen maken. Nee trouwens, niet moet, mag. Het is niet dat ik het niet eerder doorhad maar het is wel zo dat die laatste week tergend langzaam voorbij kropen en tegelijkertijd zijn omgevlogen. Ineens zijn die zeven weken twee dagen geworden. Fenne gaat volgend jaar over naar groep vijf alweer en Melle gaat de kleuters verlaten en het avontuur in de middenbouw aan. Super spannend allemaal. Gelukkig mogen we met z’n allen nog eerst zes weken gaan wennen aan dit idee tot het zover is. Anyway, volgens pinterest, een bruisbal maken, hoe moeilijk kan het zijn?

Bedankje voor de juffen – een bruisbal

Die juffen van mijn kinderen hebben weer fantastisch werk afgeleverd. Ik heb heel veel respect voor ze en wat ze doen. Ga er maar aan staan, 30 kinderen de hele dag, die fatsoenlijk het jaar door geloosd moeten worden en liefst ook weer een groep omhoog kunnen worden gebracht en nog gemiddeld 60 ouders die echt van alles willen en verwachten. Die moeten natuurlijk niet bedankt worden maar het mag zeer zeker wel.

En daar denk ik heus al wel een tijdje over na. Melle heeft dankzij zijn juf een heerlijke kleutertijd gehad, nee echt. Je hebt juffen die hun werk doen en je hebt juffen die hun werk doen. Begrijp je wat ik bedoel? Sommige juffen kunnen elke ouder het gevoel geven dat hun kind de speciaalste is en weten echt het allerbeste in jouw spruitje naar boven te halen.

pinterest fail, diy bruisballen maken,

Ingrediënten voor de bruisbal

Nah goed. Ik vind persoonlijk dat mijn kinderen hun handjes voor hun juf best flink uit de mouwen mogen steken. Het probleem van al een tijdje dezelfde juf hebben is dat er al aardig wat zelfgemaakte cadeautjes voorbijgekomen zijn en dat iets nieuws origineels verzinnen best een beetje lastig is. We speurden op Pinterest rond en besloten dat het bruisballen gingen worden.

Nee echt, dat bedachten we op tijd. Het probleem met die dingen is dat ik niet alle ingrediënten in mijn keukenkastjes heb staan dus er moest geshopt. En had ik dat allemaal in huis, had ik geen kleurstof meer. Maar…. wit is ook prachtig toch?

Pinterestfail

Precies twee dagen voordat de presentjes aan de juf gegeven gaan worden, begon ik eens met ze te kokkerellen. Te laat? Mwah, misschien wel…

Maar nee, ze werden echt prachtig en roken heerlijk en bovendien was het een leuk experiment maar super simpel en ik zag al voor me hoe we die leuk gingen inpakken, net echt.

Tot ik ’s avonds thuis kwam en al problemen begon te voorzien. Kak. De bruisballen hadden blijkbaar samen besloten al een poging bruisen te gaan doen en waren niet meer zo prachtig perfect rond. Oei, wat nu? ’s Nachts hebben ze hun voornemen voortgezet en ’s ochtends troffen we een uh…. zooitje aan.

In ieder geval ruikt ons huis echt heerlijk nu, weten we dat ze fantastsich bruisen (niet onbelangrijk) en is de wasbak weer even goed schoongebruist.

Het gaat een keer lukken dat bruisballen maken

Nog 1 dagje precies tot we onze juffen gaan bedanken…. Wordt vervolgd 😉 Ik ga dit absoluut en zeker nog eens maken want als er ergens staat dat het simpel is, dan gaat het mij ook een keertje lukken. Bovendien, het lijkt me nou echt een tof cadeautje om te geven. Een momentje relaxen cadeau zeg maar, dat is toch altijd welkom?

*geen stress geen stress geen stress geen stress geen stress geen stress geen stress geen stress*

Misschien wil je dit ook lezen:

Volg je mij al via mijn facebookpagina? Dat zou ik heel leuk vinden 🙂 Ik ben ook te vinden op instagram en pinterest

pinterest fail, diy bruisballen maken mislukt

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Kim
  18 juli, 2018 at 19:40

  Wel een leuk idee 😉 Succes! Zitten ze trouwens op een Montessorischool?

  • Reply
   MamaMaai
   19 juli, 2018 at 07:52

   Ja klopt, waarom denk je dat? We gaan het absoluut nog een keer proberen, eerst maar eens gewoon voor ons zelf 😉

 • Reply
  Sheila
  21 juli, 2018 at 17:33

  Hahaha. Pinterest kan wat dat betreft verraderlijk zijn. Wel leuk dat je iets hebt gemaakt voor de. Je kinderen hebben het getroffen als ik het zo lees. Maak me er soms best druk om, als ik lees dat de kwaliteit achteruit gaat. Ik hoop dat Oz het ook gaat treffen!

  • Reply
   MamaMaai
   22 juli, 2018 at 10:18

   tja maar nu ben ik wel vastbesloten het te laten slagen natuurlijk….

 • Reply
  Kim
  26 juli, 2018 at 20:55

  Leuk! Vanwege het middenbouw

 • Leave a Reply