Duurzaam

Plasticvrije badkamer met HappySoaps

Plastic vrije badkamer met shampoo bars van Happy soaps

Een plasticvrije badkamer, zoveel mogelijk zero waste, dat is mijn doel en we zijn al lekker op weg. Het afgelopen jaar hebben we veel plastic verzorgingsbenodigdheden weten te vervangen voor duurzame, groene producten. Met name de shampoo flessen vervangen voor shampoo bars maakt een enorm groot verschil. Hoog tijd dus om eens mijn ideeën en ervaring hierover te delen.

Plasticvrij je haren wassen

Ik ben inmiddels al ongeveer een jaar over van de plastic shampoo flessen naar shampoo bars en kan niet anders zeggen dan dat ik nooit nooit nooit meer plastic aan shampoo wil verspillen. Happy for us komt er steeds meer aanbod en is er voor iedereen en ieder haartype een geschikte bar te vinden.

Lees ook: Waar kun je kokosolie voor gebruiken bij kinderen?

Plastic vrij je haren wassen met shampoo bars

Wist je dat plastic afval meer dan 450 jaar nodig heeft om afgebroken te worden? En bedenk je dan eens hoeveel plastic je op een dag gebruikt. En waar blijft dat dan….

De shampoo bars van HappySoaps zijn 100% plasticvrij. Ze komen in een een makkelijk te recyclen papieren verpakking, niet onbelangrijk wat mij betreft. En jeeejjj, ze worden afgegeven per fietskoerier. Ik vind dat altijd een hele leuke verrassing. Ze zijn volledig vegan en vrij van palmolie. Het zijn kleine kunstwerkjes in je badkamer. Dus heerlijk milieubewust je haren wassen EN beter voor je portemonnee nog ook.

Plasticvrije cosmetica markt

Marcel en Marco, de oprichters van HappySoaps hebben grote ambities. Hun toffe missie is de gehele cosmetica markt plasticvrij maken en duurzame alternatieven aanbieden waardoor je je badkamer bijna helemaal plasticvrij kunt maken. Het blijft inmiddels niet alleen meer bij shampoo bars. Ook conditioner, douchegel en deodorant behoren al tot hun assortiment.

Zero waste je haren wassen met shampoo bars van happy soaps

Ik gebruik ook al ongeveer 4 maanden de deodorant van HappySoaps. Ook even wennen in gebruik maar super tevreden over. Ruikt heerlijk en doet wat het moet doen. Nu daar dus ineens een nieuw product verscheen in de vorm van een lipbalm, kon het niet uitblijven dat ik die zou gaan testen.

Lipbalm van HappySoaps

Ik geef toe dat de lippenbalsem die ik gebruikte niet thuis hoorde in het rijtje dier- en milieuvriendelijk. En ook dat ik een lippenbalsemverslaving heb, dus dat het toch wel tijd wordt te kijken naar betere opties. Heel nieuwsgierig dus naar deze sinaasappel lipbalm van HappySoaps.

Na twee weken gebruiken vind ik dat ik een prima oordeel kan geven over deze lippenbalsem. Deze sinaasappel lipbalm is heerlijk, ruikt niet echt heel sterk en de smaak (je moet toch ook proeven als je iets test toch) is neutraal. Maakt je lippen echt zacht en droogt niet uit, mijn ervaring is dat sommige lipbalms dat wel degelijk doen. Ook de lipbalm is helemaal natuurlijk, dier en milieuvriendelijk. Wat mij betreft een hele fijne vervanger voor wat ik tot nu toe gebruikte.

Lees ook: De groene mama, handboek voor groen ouderschap

Dus. Wil je je badkamer plasticvrij maken? Wil je meer duurzame, milieu- en diervriendelijke verzorgingsproducten toevoegen? Wat mij betreft is HappySoaps een heel fijn merk om te beginnen. De shampoo bars, de conditioner, de deodorant en de lipbalm zijn hier al onderdeel van onze dagelijkse verzorgingsroutine.

Zero waste cosmetica producten van happy soaps

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply