Geen categorie

Pompoen taartjes ala Maai

Ik heb me voorgenomen één keer per week een nieuw recept te proberen. Vegetarisch. Net zoals we ons voornamen (gezamenlijk, hoe is dat mogelijk?) wat minder vaak voor makkelijk, simpel en snel (lees: snackbar) te kiezen. Nee, heus, het was niet zooo erg maar wel erg. En we hebben hier opgroeiend grut rondwandelen dus het moet gezonder. Ik wil toch echt niet op mijn geweten hebben, en tja wie moet ik anders de schuld geven, dat mijn kinderen straks als ze groot zijn, bestaan uit de verkeerd en teveel opgebouwde vetcellen. Ach, het heeft soms ook wel z’n voordelen, dat paniekerige denken van mij. En dan delen (als het lekker is). Want als je ergens enthousiast over bent, mag de wereld dat weten nietwaar? Leuke dingen hou je niet voor jezelf.

Pompoen taartjes:
Ik ben dol op pompoen. Nee, ik hou van pompoen. Dat is het grootste plus punt van de herfst (en winter). Echt te lekker. Gelukkig niet ongezond. En nou kwam ik een lekker recept tegen voor pompoen taart. Maar wel een beetje saai. En met smerige kaas. Bestaat dat? JA! Dus paste ik het hier en daar wat aan mijn eigen wensen aan. Gevaarlijk want ik ben nog steeds geen top chef maar ik experimenteer graag. Jeej, koken wordt steeds leuker. Misschien word ik er ooit zelfs nog wel goed in.
foto (6)
Deze waren nog over toen ik me bedacht nog even snel een foto te maken. Het waren niet de mooiste. En ik beloof hierbij plechtig, dat ik wat zal veranderen aan mijn food-fotografie skills. Maar ze waren absoluut heerlijk. En dreumes en peuterproof. Ook niet onbelangrijk.

Benodigdheden:
♠ 500 gr (biologische) pompoen
♠ 4 grote eieren
♠ hartige taartdeeg
♠ pecannoten
♠ 100-150 gr jong belegen, geraspte kaas
♠ kruiden: peper/zout/kerrie/tijm/komijn
♠ cupcake blik

1. Deeg ontdooien. Aantal plakjes afhankelijk van hoeveel cupcakejes het worden. Ik gebruikte 8 plakjes in totaal. Cupcake blik invetten met wat boter of olie.

2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Tip: om de schil van de pompoen te verwijderen zonder ongelukken snij ik hem in 4 stukken. Een paar minuten in kokend water leggen. Niet te lang dan wordt de pompoen te zacht. Zo trek je de schil er heel gemakkelijk af. Pompoen in bak doen en kaas er doorheen roeren.

3. Eieren breken in aparte kom en klutsen. 1/2 tl kerrie, 1/2 tl komijn, 1 tl tijm, zout en peper toevoegen en goed roeren.

4. Blik bekleden met het deeg. Deeg iets laten uitsteken. Mengsel van pompoen/kaas erin scheppen. Eiermengsel erover verdelen en de taartjes afmaken door er wat pecannoten op te leggen. Vouw deeg wat naar binnen over de taartjes heen.

5. 30 minuten in de oven op 200 graden. Als ze echt kapot gaan als je ze uit het blik wil halen mogen ze nog wat langer. Smullen maar!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  MamaJo
  6 januari, 2014 at 16:40

  Eigenlijk heel simpel dus, ziet er heerlijk uit. Ik heb nog nooit een pompoen gekocht, wel vaak mee in mijn handen gestaan. Weet nooit hoe ik zo’n ding moet “slachten” ;). Ga het binnenkort (als ze tenminste nog te krijgen zijn) maar eens proberen…

  • Reply
   MamaMaai
   6 januari, 2014 at 20:34

   Nee, toen ik dat voor het eerst deed heb ik kei hard in mijn vingers gesneden en zwoor ik nooit meer pompoen klaar te maken tot ik de tip vond hem eerst een paar minuutjes te koken. Appeltje eitje. Een kind kan de was doen 😉

 • Reply
  Doortje Dartel
  6 januari, 2014 at 21:09

  Eerlijk gezegd nog nooit pompoen gegeten. Laatst hadden we het nog over hoe pompoensoep zal smaken, maar dit ziet er zeker lekker uit.
  Met die tip van jou om dat ding te slachte is het dus toch het proberen waard.
  Wij zijn hier wel in voor nieuwe recepten. Elke nieuwe allerhande wordt uitgeplozen naar nieuwe lekkker recepten en worden dan ook zeker uitgeprobeerd.

 • Reply
  Bouchra
  8 januari, 2014 at 09:18

  Ik heb pompoen nooit op deze manier gegeten. Ziet er wel heerlijk uit!

 • Reply
  Maartje
  13 januari, 2014 at 16:31

  Super leuk! Ik heb je idee overgenomen. Normaal niets voor mij, want ik lust niet veel en hou niet van nieuwe dingen proberen (qua eten dan). Maar ik dacht “wat maakt het uit” en tot zo ver bevalt het goed! En ik kan al 2 nieuwe dingen toevoegen aan de dingen die ik lust: olijven en verse spinazie. Door jou geïnspireerd!

  • Reply
   MamaMaai
   13 januari, 2014 at 16:44

   Jeeee, dat is leuk om te horen 🙂 Heb een nieuw boek dus er komt vast binnenkort weer een nieuw probeersel op 😉

  Leave a Reply