Gemaakt door mij

Pompon poppetjes

pompon poppetjes, diy pompons, pompoms maken, gelukspoppetjes, diy, houten kralen,Weet je wat zo grappig is? Zo nu en dan worden uit niks de leukste ideetjes geboren. Ik was klaar met het haken van mijn omslagdoek maar had beneden nog de hele stapel felgekleurde wolletjes liggen die ik daarvoor (niet) had gebruikt en begon een beetje te prutsen. En daaruit ontstonden deze schattige pompon poppetjes.

pompon poppetjes, pompoms maken, gelukspoppetjes, diy, houten kralen,Pompoms draaien doet me zo aan vroeger denken. Ik zie me zelf nog zitten als kleutermeisje kuikentjes knutselen. Ik was helemaal niet van plan deze meisjes te maken, ik zat meer te denken aan een pompon slinger ofzo. Maar met bijknippen om ze een beetje fatsoenlijk rond te krijgen hield ik ze vast aan een touwtje en bedacht ik me nog van die leuke houten kralen te hebben liggen. Ze doen natuurlijk ook wel een beetje denken aan die andere gelukspoppetjes die ik maakte.

Ik ben nog altijd van plan er voorraadje van die leukerds aan te leggen omdat het zo’n leuk kleinigheidje bij een cadeautje is of als hart onder de riem voor iemand die wel wat liefs kan gebruiken. Maar, nu wordt het misschien een voorraadje met wat verschillende keuzes 🙂

En toen ik het kopje erop had gezet bleek ik er niet goed een knoopje in te kunnen leggen omdat het gat te groot of het touw te dun was. Dus daar ontstond het idee voor een knot. Net mijzelf 😉 ik draag ook altijd en overal een rommelknot. En nu vind ik ze ZO enorm schattig…

pomponpoppetjes, pompoms maken, gelukspoppetjes, diy, houten kralen,

Het is gewoon weer een hele simpele DIY, want dat is toch eigenlijk het allerleukste he. Zo’n projectje even tussendoor met vrolijk resultaat. Love it.

 • Voor de pompons gebruikte ik de pomponmakers van de HEMA * (de groene), en draaide met twee kleurtjes tegelijk. De touwtjes om af te knopen maakte ik wat langer zodat daar de kralen omheen kunnen.
 • De houten kralen die ik gebruikte zijn deze van 3 cm * en deze van 2 cm * die ik beschilderde met nagellak en met een fineliner tekende ik het gezichtje.
 • Met een grote naald haalde ik de touwtjes door de kralen en legde daarbovenop een knoop en nog wat verder in het touw nog een knoop zodat ik ze kan ophangen. Tadaa, appeltje eitje 😉

Mocht je ze ook maken dan zie ik daar heel graag het resultaat van 🙂 Volg je me al via mijn facebookpagina? Vind ik heel leuk. En ik ben ook te vinden op Pinterest en instagram.

Deze tekst bevat affiliatie links, aangegeven met een *. Wil je weten hoe ik hier over denk, bekijk mijn disclaimer.

pompon poppetjes, pompoms maken, gelukspoppetjes, diy, houten kralen,

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jeanine
  24 mei, 2018 at 20:41

  Ontzettend leuk zeg! Hoe lief is het om dit te krijgen. Het klinkt inderdaad niet al te moeilijk.

 • Reply
  Janneke N.
  27 juni, 2023 at 08:29

  Hoi… wat een ontzettend leuk idee om zo’n pompommetje er onder aan vast te maken!!
  Dank je wel voor het delen..

  Groetjes Janneke

 • Leave a Reply