Prei taart variatie van Moi!

Elke avond dat zelfde irritante riedeltje. De discussie wat we gaan eten. Ooit snapte ik werkelijk niet waar mijn ouders zich nou zo druk om maakte. In die periode dat wij elke avond als bijna volwassenen maar eigenlijk nog lang niet de vraag naar onze kop geworpen kregen. Ik wist wel wat lekker was, vroeger. Inmiddels dus niet meer. Ik weet niet waar die omslag ooit gekomen is, ik ben niet zo’n fan van warm eten. Of eigenlijk, ik houd van warm eten maar niet van wat wij hier regelmatig op tafel serveren. Das toch onze eigen schuld. Ja, juist. Eerlijk gezegd houd ik gewoon niet van standaard en ben ik gewoon te lui om elke avond een niet standaard maal in elkaar te brouwen. Als ik iets een stuk of drie keer heb gegeten (met uitzondering van echt lekkere dingen als soep enzo) heb ik het wel weer gezien. En das jammer, want vriendlief houdt juist weer wat minder van die variatie, voor hem is lekker gewoon lekker. Daar ligt het bij ons dus net wat anders.

Anyway, er moest toch wat op tafel komen en aangezien man geen zin had ingrediënten voor soep in huis te halen (en ik ook niet) wierp ik maar eens in blik in de koelkast. Struinde wat verwaarloosde ingrediënten bij elkaar en dacht dat ik daar wel wat van kon maken. Ik overschat me zelf nog wel eens maar deze keer was het heerlijk. Delen maar.

preitaart

Wat vond ik?

– 1 prei
– 1 bakje roomkaas knoflook
– champignons
– 6 eieren
– peper/zout
– bladerdeeg
– strooikaas
– kipfilet (voor op brood)
– walnoten

En hoe fabriceerde ik het uiteindelijk?

Super simpel. Bakblik invetten, ik gebruikte zo’n taart spring ding. 6 vellen bladerdeeg laten ontdooien. Prei en champies snijden en goed wassen. Vast bakken in wat olie. Bakblik bekleden met bladerdeeg en vast 10 minuutjes in de oven. Ondertussen eieren loskloppen, roomkaas erdoor en wat peper en zout. Helft preimengsel in bakblik, bekleden met laagjes kipfilet, rest preimengsel erover. Walnoten in kleine stukjes hakken en over taart verdelen. Eiermengsel eroverheen gieten en in de oven met die handel. 200 graden, 30 minuutjes.

En die kipfilet is misschien een beetje bijzonder, ik zei al dat ik gewoon keek wat ik in huis had. Volgende keer wil ik graag met gerookte kipfilet proberen, heb je dat eigenlijk biologisch? Anders vegetarische wokblokjes oid. Vast ook heerlijk.

buiten eten

En dat zelfgemaakte brouwsel van mama moet op zo’n dag natuurlijk buiten opgepeuzeld worden. Zie het zitten daar…. I love it!

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *