make over meidenkamer, tiener kamer, kinderkamerstyling, kinderkamer

Project meidenkamer voor Fenne

bed fenneIk denk dat we wel van eindelijk kunnen spreken want wat heeft ze onwijs lang moeten wachten. Er zijn nog maar een paar dingetjes die moeten gebeuren voor we kunnen zeggen dat de nieuwe echte grote meidenkamer van Fenne echt echt echt helemaal af is.Het duurde even, eerst moesten er een paar broertjes een plekje krijgen. Omdat een van de mannen de kamer deelde met zijn zus, moest hij eerst opgeschoven worden voor we überhaupt aan project meiden kamer konden beginnen. En een fatsoenlijke jongenskamer in elkaar knutselen had ook nog wat voeten in de aarde. Mama heeft nog al wat eisen en neemt geen genoegen met minder. Bovendien waren ze zo gewend aan samen slapen. Natuurlijk wilde ze een eigen plek, vooral als het aankwam op vriendjes en vriendinnen, met name die laatste, maar zonder elkaar was hartstikke eng en toch wel heel alleen.grote meiden kamer, make over kinderkamer, meubels pimpen, meubels opknappen, gekleurde kast, tiener kamer Bovendien moest er zelfs daarvoor nog ruimte gemaakt worden om de jongens te kunnen stallen want papa was nog lang niet overtuigt dat wij naar de zolder zouden verkassen. Wat inmiddels gewoon gebeurd is.

Anyway, toen had ieder eindelijk gewoon zijn eigen plekje. Hoe het kamertje er eerst uitzag zie je –> hier <– Altijd toch een beetje nare smaak. Want stiekem had den ze toch ook wel een heerlijk kamertje.

Ik moet toegeven, ik ben niet de makkelijkste als het op veranderen aan komt. Ik heb alles in mijn hoofd en uitleggen is niet mijn sterkste kant. De meneer moet vooral gewoon maar vertrouwen hebben dat het niet een gillende ellende wordt. Ja schatje, ik wil het wat rustiger boven, die donkere kleuren moeten eraf. Ik wil licht als ik de overloop in loop. Kijk, dat stelde hem gerust. Wit, dat moet een man toch bevallen he?

grote meidenkamer, make over kinderkamer, kinderkamerstyling, meubels opknappen, kast blauw vervengrote meiden kamer, kinderkamerstyling, tienerkamer, make over kinderkamer, kast blauw verven

De jongens kamer werd licht, dat zeker maar niet wit. Maar een kamer die van zwart zilver af komt, geeft nog al een ander zicht als je boven de trap op loopt. Kijk schat, ik wil deze. Je bedoelde die met hysterische kleuren? Ja die. Die is licht in de ondergrond. Het is een meisjes kamer he?

Ik kan me voorstellen dat het dus lastig is groen licht te geven op mijn plannen. Hij leerde mij kennen in een rood roze behang woonkamer, een geel appelgroene keuken, een paars blauwe slaapkamer. Need I say more?

Het eerste wat ik deed toen ik bij hem introk was de muren van bruin naar paars en turquoise verven. En dan hield ik me dus in. Nog altijd trouwens, ik doe keihard mijn best rekening te houden met de wensen van mijn vent.

grote meiden kamer, kinderkamerstyling, tienerkamer, make over kinderkamer, kast geel verven, meubels pimpen, gele kast

Voor Fenne werd het dus Pip studio behang. En ik liet de dochter zelf kiezen of ze metallic roze of metallic groen op haar muur wilde. Ik probeerde haar nog richting roze te sturen maar ze koos onverbiddelijk voor groen. Ik schilderde haar witte kas knal geel. Check, het begin van haar kamertje was gemaakt.

Van oma kreeg ze een nieuw bed (van de Ikea). Eentje waarin genoeg ruimte was om troepjes op te bergen, een meisje ten slotte en eentje vooral ook waar haar vriendinnen in kunnen blijven logeren. Samen met een bureau was dat haar enige eis.

pip behang, kekstudio muurstickers, meiden kamer, kinderkamer make over

Een bureau dus. Bij de bouwmarkt haalden we een mdf plaat die ik mint groen schilderde en boven op een ladekastje en een zwarte schaag van de Ikea legde. Het rek erboven komt ook uit de bouwmarkt, de tuinafdeling 😉 Nu de kast nog.

Maanden zeker wel speurde ik internet en alle kringlopen af om een geschikte kast te vinden en ik ben zo blij dat ik niet ondanks de frustratie genoegen nam met minder. Na de kerst liepen we tegen dit fantastische exemplaar aan, klaar om helemaal Fenne proef te pimpen. —> Check de make over van deze blauwe kast <—  Oh man, ik kon mijn lol op met pimpen van meubels. En die maakte haar plekje helemaal af.make over kinderkamer, grote meidenkamer, ikea bed, meiden kamer, kinderkamerstyling

Gisteren arriveerde de super leuke matjes op de vloer. Wat nu nog? De lamellen mogen vervangen worden naar een mooi verduisterend roze 😉  rolgordijn en we beloofde deze bijna tiener net als haar broers een rekstok in haar kamer. Dan mag haar bureaublad inmiddels weer een nieuw likje verf en mogelijk nog een laklaagje zodat we de creatieve kunsten van haar en haar broertjes er wat makkelijker af kunnen poetsen.

Gelukkig werd het wel een lichte maar nog redelijk vrolijk hysterische meidenkamer. Pfffiew. Precies zoals bij ons past.

Vind je het leuk Mamamaai te volgen? Dat kan via de facebookpagina of instagram en ik ben te vinden op Pinterest. Leuk!

 


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Project meidenkamer voor Fenne”

 1. Saskia avatar
  Saskia

  Wat een mooie verwenkamer is het geworden. De foto’s kunnen zo het ‘kinderen’ tijdschrift in. Super

  1. MamaMaai avatar

   Wat lief, dank je wel!

 2. Els avatar

  dit is echt wel een prachtige meisjeskamer, en eentje waar ze nog lang van zal kunnen genieten tenzij ze als puber natuurlijk plots alles zwart zou willen 😉

  1. MamaMaai avatar

   Ja, dat zal je net zien 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *