Gelezen

Alles is uitvogelbaar!

Recensie alles is uitvogelbaar Marie Forleo

Afgelopen week las ik de laatste bladzijde van ‘Alles is uitvogelbaar’, van Marie Forleo en racete het boek binnen no time naar de top van mijn favorieten. Ik ben mega enthousiast en hard aan het geloven dat inderdaad echt alles uitvogelbaar is.

Marie Forleo is een Amerikaanse life coach, spreker, presentator van haar eigen youtube kanaal Marie tv en ze schreef dus een boek. Ze heeft zelf een bijzonder levensverhaal wat al heel inspirerend is, zo’n echt succes nummer. Dit boek is hartstikke Amerikaans maar het moet gezegd, Amerikanen houden van succes, succes delen en streven als geen ander alles is mogelijk mentaliteit na.

Alles is uitvogelbaar

Alles is uitvogelbaar? Maar Maai, we kunnen niet vliegen he. Nee klopt, dat je daar nu even over begint. We kunnen zoveel NOG niet. We kunnen niet vliegen, niet uit onszelf, nog niet althans, wie zegt dat het in de toekomst niet mogelijk is? Er is zo ontzettend veel mogelijk. We kunnen wel degelijk vliegen, ook al dachten we ooit serieus dat we niet konden vliegen. Er was ooit iemand met een idee, die ondanks alle weerstand dat het niet zou kunnen, toch hardnekkig bleef volhouden dat het wel kon. We dachten ook ooit dat de aarde plat was. Alle mooie dingen die we nu in handen hebben, was ooit het idee van een mafkees die we nu een held vinden.

Ik kan mezelf nogal verdrinken in succes verhalen, ik vind het heerlijk. Ik word er door opgezogen, ga er helemaal in mee, raak geïnspireerd en…. dan word ik weer wakker. Dat soort mooie verhalen lijken haast sprookjes. Ik weet dat ze bestaan en dat er mensen zijn die werkelijk alles aan hun levensmissie besteden. Die zich niet laten tegen houden door een kogel door hun hoofd, Malala, misschien één van de bekendste van vele voorbeelden in het boek. En dan is er weer mijn leven. Langzaam ebt het gevoel weg, op die paar boeken die echt wat voor mij veranderden na, belandt het boek in de kast, kijk ik er af en toe nog eens na, zucht ‘ohja,’ en ga weer verder waar ik was.

Wat wil ik echt, wat zijn mijn dromen?

Maar Alles is uitvogelbaar is anders dan dat, dat geloof ik echt. Sterker nog, ik merk dat er al een en ander verandert en dat ik stappen in de voor mij goede richting zet. Mede door de opdrachten die je met pen en papier uitvoert, meer inzicht helpen te krijgen na elk hoofdstuk. Je mag direct aan de slag. Wat van dit boek ook direct een boek maakt wat je niet in 2 avonden uitleest. Het is simpelweg niet mogelijk, en je gaat het ook niet willen.

Wat is het nou wat ik echt wil, wat zijn mijn dromen (hoeft helemaal niet groot te zijn, maar het mag wel), wat zijn mijn eigen beperkende gedachten, waar ben ik zonder deze beperkende gedachten. Dit boek helpt je bij het aanboren van je innerlijke kracht – aldus de achterflap.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben enorm onder de indruk van dit boek, Marie weet precies hoe ze je aanzet tot het zetten van de eerste stap en het aanpakken van angsten en beperkende gedachten.

Alles is uitvogelbaar

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply