DIY kinderen

Siem wilde een regenboog knutselen voor zijn zus

regenboog knutselen, diy met papier, creatief met peuters en kleuters, leuke activiteit kleuters, groep 1, groep 2

Siem wilde graag een regenboog knutselen voor Fenne. Het werd een regenboog van een kartonnen bordje, super leuk knutselproject voor peuters of kleuters. Lekker creatief bezig met verf en niet heel moeilijk maar een tof resultaat.

Cadeautje knutselen met een kleuter

Het is zo’n bijzonder lief en attent ventje. Fenne haar verjaardag zat er aan te komen, is inmiddels ook al weer voorbij. Al weken voordat het zover was fluisterde Siem dagelijks in mijn oor dat hij zo graag een cadeautje voor haar wilde knutselen. Hij is vier he! Ik vind dat super lief.

Hij had het al helemaal uitgedacht. Het moest een paard worden met poesjes op zijn rug. Hoe hij dan toch bij dat idee kwam… Het is in ieder geval echt helemaal in de smaak van zijn oudere zus. Nu was een paard maken niet helemaal ons sterke punt ontdekte we zo gaande weg en hij besloot dat het een regenboog ging worden.

Ah regenboog knutselen, kijk daar kunnen we wat mee. Hoe gaan we dat doen dan? Met verf het liefst? Nog geen half jaar geleden wist hij echt niet wat hij met een potlood of kwast aan moest. Hij raakte er nog net niet van in paniek maar weigerde wel bij hoog en laag met de punt het papier te raken.

Ik hoor me nog tegen zijn juf zeggen dat het een totaal ander kind is dan de vorige. Wat ook echt zo is he. En dat het wat betreft creatief zijn bij hem niet in tekenen of knutselen zat. Succes ermee, ik ben benieuwd wat je er van gaat bakken het komend schooljaar.

Waar de anderen de eerste weken vooral elke keer met een nieuw overgetrokken vormpje thuis kwamen, zat Siem weken lang achter het telraam. Ieder zijn ding natuurlijk.

Maar ineens sloeg dat om. Weet niet wat de juf hem gegeven heeft, knutselen en zelfs tekenen en verven is nu zijn grote hobby. Mij hoor je niet klagen verder hoor. Hij zet zichzelf en de knutselkar ’s ochtends vast klaar en wacht tot we onze plannen ten uitvoer kunnen brengen waar de oudste twee niet kunnen wachten tot ze achter een scherm voor hun neus kunnen bivakkeren.

Inmiddels is het zelfs zover dat ik ernstig opkijk van hoe creatief hij bezig is. Op school hebben ze het poppetje van de maand en dat poppetje ging in een paar maanden van een paar krasjes naar eentje waar je ook echt een poppetje in herkent. Hij tekent echt verrassend goed (vind ik, over je eigen kind mag je opscheppen). Heerlijk zo’n kind wat zichzelf zo uren lang creatief kan ontspannen.

Regenboog knutselen, hoe doen we dat?

Ik had in de kast nog een lading kartonnen gebaksbordjes liggen. Gebruik die dingen nooit dus laten we ze dan nog nuttig gebruiken. Hij knipte ze doormidden en er vervolgens een halve cirkel uit in het midden. Daarna verfde hij de regenboog erop. Zie hoe precies hij dat voor elkaar kreeg…

Terwijl ze lagen te drogen, tekende ik wolkjes voor hem die hij uitknipte en volplakte met watten. Alles droog? Dan kunnen je ze erop plakken. En klaar was zijn regenboog knutsel.

Hij was zo enorm trots. Ik had verwacht dat hij ze eigenlijk stiekem niet meer wilde weggeven maar op haar verjaardag lagen ze netje ingepakt te wachten en inmiddels hangen ze te shinen boven Fenne haar bed.

Zo leuk hoe trots Siem op zijn kunstwerkjes is en Fenne weer op haar kleine broertje.

Nog meer zin in knutselen, klik –> knutselen <–

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply