regenboog M&m taart, clowntpjestaart, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaart

Een regenboog M&M taart voor onze driejarige Siem

regenboog M&m taart, clowntjestaart, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaartMaai, je weet toch dat het de 24ste is vandaag he, en je hebt echt nog helemaal geen idee wat je gaat maken? Nee. Ik kom er niet uit, maar weet je? Zo doe ik het eigenlijk altijd. Het komt goed. Siem werd drie en ik maakte weer een taart. Een regenboog M&M taart met clowntjes en zoals hij zelf graag wilde. En hij vond hem gelukkig fantastisch 🙂

regenboog M&m taart, clowntpjestaart, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaartDe afgelopen weken ging het alleen maar daarover. Als iemand tegen Siem zei dat hij bijna jarig was en wat hij dan wilde hebben, was zijn antwoord elke keer, een aardbeientaart met witte vlokken en m&m’s. Dat aardbeien stukje werd een beetje lastig te combineren en bovendien waren ze niet overal te krijgen. Het arme schaap moet het natuurlijk ook doen met de winter, gossie.

Twee dagen voor D-day, ik besloot dat het een soesjestaart met witte chocolade en m&m’s zou gaan worden en wist ik aardbeien te scoren dan was het vast mooi mee genomen. Maar bij proefdraaien bleek het een zeer tijdrovend klusje, bovendien was de helft van de door mij in elkaar geflanste soesjes niet vulbaar, groot risico, geen zin in. Ik draai nooit proef, het moest zo zijn. Soesjes bewaren we voor een andere keer. We hebben over niet al te lang weer een jarige.

regenboog M&m taart, clowntjestaart, ijshoorntjes, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaart regenboog M&m taart, clowntjestaart, ijshoorntjes, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaart

Een dag voor D-day. Ik besloot vast de cake te bakken. Welke kleur wil je moppie? Allemaal, oh geen probleem. We maken er weer een leuke regenboog van. Moet toegeven dat de stress een beetje opliep. Nog steeds geen idee wat ik nou wilde maken.

Ik moest misschien eens mezelf niet zo’n belachelijke druk opleggen. Het is tenslotte een kinderfeestje en voor mijn driejarige peuter is het uiteraard al snel goed. Elke keer een taart maken die nog beter is dan de vorige had ik stiekem al opgegeven want na de vorige drie exemplaren ben ik bang dat ik de top van mijn eigen taartenbakkunst wel heb bereikt. Maar de drang er het mooiste uit te halen zit er toch wel in want misschien verwachten ze dat wel van mij?

regenboog M&m taart, clowntpjestaart, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaartregenboog M&m taart, clowntpjestaart, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaart

Het gaat om een taart Maai, relax.

Uiteindelijk besloot Siem dat er clowntjes op moesten komen en tenslotte werd hij drie en dan kan je prima meehelpen met je eigen taart. Ik liet hem zelf de M&M’s op de onderklant plakken. Twee volle zakken zou uiteindelijk precies genoeg zijn maar er bleef precies een klein stukje taart onbedekt, ik wed het formaat van een peuterhandje vol gevuld met M&M’s. Rara waar die zouden zijn gebleven?

In ieder geval, toen ik had bedacht wat het moest gaan worden was hij snel in elkaar gezet. Uhm ja. Niet mijn allergrootste meesterwerk, of laat ik zeggen, op de in ieder geval twee vorige exemplaren (de regenboog eenhoorn taart voor Fenne en de legotaart voor Melle) ben ik een stukje trotser, maar wel heel kleurig en absoluut vrolijk en blij genoeg voor een driejarig ventje. Om het af te maken kocht ik een vuurwerk drietje, sterretjes in plaats van kaarsjes. Ohh die koppies, zo vol bewondering. Ik gok zomaar dat we vanaf nu sterretjes op elke taart gaan hebben.

Dus, tadaa!!! Dit was mijn regenboog M&M taart met clowntjes voor Siem en hij was dolgelukkig. Per slot van rekening is dat het allerbelangrijkste toch, en alles helemaal waard 🙂

Voor de cake gebruik ik het liefste de mixen van funmix, die zijn te krijgen bij deleukstetaartenshop. Überhaupt kun je daar alles voor taarten shoppen, van bakvorm tot versiering, kleurstof, fondant, marsepein  en bakvormen.

regenboog M&m taart, clowntjestaart, ijshoorntjes, verjaardagstaart kind, jongen, meisje, vrolijke verjaardagstaart


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Een regenboog M&M taart voor onze driejarige Siem”

 1. Bianca avatar

  Ahhh wat een super leuke, vrolijke taart!

 2. Fabienne den Ouden avatar
  Fabienne den Ouden

  Hartstikke leuk! En nog gefeliciteerd!

 3. Nienke avatar
  Nienke

  Hartstikke knap gemaakt! En gefeliciteerd!

 4. Judith avatar
  Judith

  Wat een mooie vrolijke taart, hier vorige week ook een jarige, maar hier is een verjaardag geen verjaardag zonder eigen gemaakte chocoladetaart. Altijd volgens hetzelfde recept, alleen de afwerking mag elke keer iets anders. Deze keer ook met M&M’s rondom en bovenop.

  1. MamaMaai avatar

   Oh heerlijk, volgende keer gaat het hier denk ik wat anders worden dan deze cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *