DIY kinderen

Regenboog pietenhanger maken van vilt

pietenhanger, sinterklaas, knutselen met kinderen, sinterklaas knutsel, regenboogpieten, vilt

Jaaa Sinterklaas is weer in het land. Dus weer tijd om lekker met de kinderen te knutselen in thema Sinterklaas. We gaan er helemaal voor dit jaar. Gisteren zaten we er al helemaal in, die knutselmodus en maakten we nadat alle lijstjes en kalenders soort van schoenklaar waren, een regenboog pietenhanger van vilt. Die hangt nu vrolijk te shinen aan de tussendeur. Iedereen die binnen komt mag eerst de pietenslinger bewonderen.

Knutselen in het thema Sinterklaas

Laatst kwam ik vellen gekleurd vilt tegen bij de HEMA, direct mee nemen. Super leuk om mee te knutselen. Het vrolijke stevige papier wat ik gebruikte komt ook bij de HEMA vandaan. Verder heb je een drinkbeker nodig of iets ander met een ronde vorm wat je kunt omtrekken, lijm, een schaar en een stuk wol, touw of lint.

sinterklaas, pietenslinger, regenboogpietjes knutselen, pietenhanger, vilt, knutselen met kinderen
pieten hanger, pieten slinger, knutselen met vilt, regenboog pietjes maken, sinterklaas knutselen, diy, vilt

Knutselen met de kinderen

Drie kindjes op rij hier die ongeduldig op hun beurt aan het wachten waren. Voor elk van hen trok ik de beker om op een door hen zelf uitgekozen favo kleurtje. Ik daag jullie uit in de reacties te raden welk regenboogpietje van wie is 😉

Op een ander uitgekozen kleurtje tekende ik mutsen, een veer, oogjes en een mondje. Toen bleek dat vilt knippen voor kinderhandjes best lastig is en mochten ze allemaal nog ongeduldiger zitten wachten.

pieten slinger maken, pietjes hanger, regenboogpietjes knutselen, diy, knutselen met vilt, sinterklaas

Pietenhanger maken

Lijmen kunnen ze uiteraard wel heel erg goed *kuch* en zelf plakten ze de boel aan en op elkaar (en aan de tafel en hun kleding) tot een regenboogpietje. Oogjes, mondje erop en je vilten regenboogpietjes zijn klaar. En als je geen vilt hebt, dan lekker met gekleurd papier, net zo leuk en misschien wel net wat meer kinderhandjesproof.

Oke, niet heel erg stevig nog. We bedachten ze aan elkaar te maken met stevig gekleurd papier en een stuk wol. Ik trok nogmaals de beker over, op het papier en Fenne knipte netjes alles uit. Stuk touw met een lus, flink wat lijm (vinden ze fantastisch) op de papieren cirkel en ook weer er naast natuurlijk, touw er tussen leggen, pietje erop en herhaal 😉

Tadaa, een regenboogpietenslinger. Ze zijn hartstikke trots en terecht want hij is echt wel leuk en vrolijk geworden toch?

Wij kozen ervoor om hem naar beneden te laten hangen. Maar, we zijn in de mood en hebben nog het plan een pakjes slinger te knutselen en die gaan we horizontaal maken waarschijnlijk zodat we hem aan de plank kunnen hangen. Niet meer te stoppen hier… 

Dus wil je ze ook maken, ik gebruik dit vilt en dit gekleurde knutselkarton

Nog meer knutselen in thema Sinterklaas? Maak je huis nog meer Sinterklaas en winterproof met deze sfeerhuisjes. Of deze sterren sucatchers. En heb je de sinterklaaskleurplaat al gedownload? 

Op mijn Facebookpagina plaats ik regelmatig creatieve projectjes (en schattige foto’s van mijn kinderen), als je me daar wilt volgen, vind ik heel leuk 🙂 Ook ben ik te vinden op instagram en pinterest

pieten slinger, regenboogpieten hanger, diy, knutselen met vilt, sinterklaas knutselen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nathalie
    24 november, 2017 at 10:15

    Wat leuk is dit!!

  • Leave a Reply