Duurzaam Gemaakt door mij Speelgoed

Regenboogpoppetjes maken

regenboogvriendjes maken, pegdolls verven, die houten poppetjes, houten speelgoed, waldorff, duurzaam speelgoed

Voor bij de houten regenboog en de houten dieren stonden de regenboogvriendjes al heel lang op mijn lijstje (en nog steeds). Ik klikte ze al vaak in mijn mandje en nog vaker sloot ik de shop weer af. Een paar jaar geleden bestelde ik al houten pegdolls met het idee zelf houten regenboogpoppetjes te maken maar het kwam er nooit van. Nu de kinderen steeds enthousiaster worden van ons houten speelgoed moest het er toch eens van komen. Inmiddels zijn ze klaar, de houten regenboogpoppetjes en staan ze al tussen de herfstdiertjes.

Houten speelgoed

Langzaam groeit onze houten speelgoed stash en steeds meer plastic speelgoed gaat de deur uit. Toen we net de houten regenboog in huis haalden moest ik met man en macht Merijn overtuigen dat het echt heel tof speelgoed is. Wat moet je dan met een paar van die houten bogen? En hij dreigde nog bijna gelijk te krijgen ook want de eerste jaren speelden ze er amper mee. Gelukkig is dat heel anders nu.

Lees ook: heel veel spelideeën met de houten regenboog en het leukste speelgoed van onze peuter

De regenboog staat gewoon regelmatig fases te shinen op onze vensterbank. In een of ander tafereeltje wat of ik of de kinderen hebben gemaakt en dat mag ook blijven staan. Het is speelgoed waar ik zelf veel liever naar kijk dan zo’n plastic auto garage en bovendien berg ik speelgoed wat een hysterische herrie maakt graag heel heel ver in een donker hoekje weg. Mijn kinderen maken van zich zelf zal genoeg geluid.

Regenboogvriendjes maken van blanke pegdolls

Die blanke poppetjes lagen eerst heel sneu al een paar jaar te verstoffen in een bakje op mijn hobbykamer met als doel ze ooit van een laagje verf te voorzien.

>>> Dit is bijvoorbeeld een leuke set met pegdolls van ons 9 cm wat echt een fijne maat is voor peuter handjes. En deze man vrouw kind pegdolls zijn iets kleiner maar qua maat vergelijkbaar met de originele poppetjes. Je wil ze niet te kleine hebben voor jonge kinderen. En te verkrijgen ook in verschillende aantallen poppetjes.

Pas geleden haalde ik ze maar eens naar beneden, dan maar vast spelen met ongekleurd hout. Net zo leuk eigenlijk.

In eerste instantie ging ik op zoek naar kindvriendelijke verf. De originele regenboogvriendjes worden wel gemaakt met gifvrije kindvriendelijke verf. Kleine kinderen kunnen die dus met een gerust hart in hun mond stoppen. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik sowieso niet graag zie dat ze de poppetjes die ik in huis heb in hun mond stoppen. Ze zijn een stukje kleiner dan de originele regenboogvriendjes (misschien moet ik toch…..????) en ik zie ze toch niet graag achter in een keeltje verdwijnen. Elin gaan we voorlopig nog even uit de buurt houden dus.

Zelf regenboogvriendjes maken

Ik tekende eerst met potlood de lijnen zodat het inkleuren met verf makkelijker zou gaan. Voor deze poppetjes heb ik acrylverf gebruikt. Sommige poppetjes dekken heel goed en de andere kleuren, geel bijvoorbeeld, wat minder maar ik vind het persoonlijk juist mooi dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Ik gebruikte dus maar 1 dun laagje.

Daarna gaf ik ze allemaal 2 oogjes. Verder geen gezichtje zodat de gezichtsuitdrukking en gemoedstoestand door de kinderen zelf bepaald kan worden. Dat kun je natuurlijk invullen zoals je zelf graag wil.

Op de kaboutertjes tekende ik nog kleine symbooltjes. Ik maakte een zonnetje, maantje, sterretje, regenboog, bloemetje en een paddenstoel. Het eerste wat nu bij de herfst in mij op kwam. Wie weet komen er in de toekomst nog vriendjes bij. Ik maakte het met zwarte lijnen. Daarvoor gebruikte ik mijn micron pen 0,5mm die ik voor mijn bulletjournal gebruik. Of dat goed houdt, moeten we nog ervaren.

De originele poppetjes hebben geen zwarte lijnen, maar in dit geval vond ik het toch mooier.

Ik hoor je denken, wat moet je er dan toch mee? Het leuke is dat na een klein beetje hulp onze kinderen zo veel fantasie gebruiken tijdens het spelen met hout speelgoed. Deze poppetjes waren al heel snel onderdeel van een gekleurde mandala die Fenne maakte. Ze zijn natuurlijk ook goed te gebruiken voor het spel met de dieren. Ze zijn ook super leuk om te gebruiken bij kleuren sorteerspelletjes, of in het regenboog poppenhuis 🙂

Wil je Mamamaai volgen? Facebook

diy regenboogvriendjes, houten regenboog Grimm's, pegdolls verven, houten speelgoed zelf maken

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply