Review en win: De koning & ik

* Dit bericht bevat een gekregen product, zie disclamer

Klik op foto voor vergroting
Klik op foto voor vergroting

Jaaaa, jeeej, *stuiter, stuiter* ik heb weer een leuk kinderboek mogen ontvangen. En nou geef ik eerlijk toe, als het om kinderboeken gaat ben ik vrij snel wel enthousiast te krijgen. Voor sommige wat enthousiaster dan anderen. Deze valt in de categorie HEEL enthousiast. Ik hou van kinderboeken. En al helemaal als er dan nog een leuk verhaal in staat en mooie tekeningen. Wij doen er hier in huis alles aan twee kleine boekenwurmen te kweken, tot nu toe lijkt dat de goede kant op te gaan. Kleine meid was dus ook net zo enthousiast als ik toen dit pakketje door de brievenbus viel, niet alleen omdat het zo prachtig was verpakt. Dus. Ik kan alleen maar zeggen… Jaaaaa, deze is leuk! Nee, echt, HEEL erg leuk!

De koning & ik:

Het nieuwe kinderboek van Ilse de Ruiter & Karen Wullings. Over de kleine Sara. Ze mag op bezoek bij koning Willen Alexander.  Ze wil graag zijn huis zien, de prinsessen jurken passen, thee drinken en met de hond spelen. Welk meisje wil dat nou niet? Een kijkje in het leven van een ECHTE koning? Geschreven in dichtvorm dus heel fijn om voor te lezen. Niet te lang, niet te kort. Gewoon goed! En voor de kleine smulpaapjes ook nog een recept om zelf te proberen (op to do lijst!). Een koninklijk recept. En daarna natuurlijk samen alle genoemde plekken bezoeken. Jep. Het stond toch al op ons lijstje, nu moeten we dat snel maar eens gaan doen.
de koning en ik
Het verhaal is ontstaan bij Sara, de dochter van de schrijfster die samen met een van de prinsessen op de peuterschool in Wassenaar zat. Sara vroeg zich geregeld af hoe het leven er bij de Koning thuis aan toe zou gaan.  In dit verhaal komt haar droom uit en beleeft zij met de Koning een dag rond Villa Eikenhorst.
de koning en ik
200 Jaar Koningsrijk en de eerste Koningsdag net achter de rug. Mooi excuus om het boekje per direct aan te schaffen. Maar… Ik mag naast mijn eigen kindjes nog één kindje blij maken. Eén kindje mag ik dit boekje cadeau doen. Hoe tof is dat?

Wat moet je daar voor doen?
* Hieronder een berichtje achterlaten en daarin vermelden voor wie het boekje is,
* Mij volgen via facebook of Bloglovin,
* Het verhoogt geen kansen maar ik zou het heel lief vinden als je dit bericht liked of deelt.

4 Mei, de laatste dag van de vakantie, zal ik de gelukkige mailen. Vul dus een werkend email adres in.

Als je daar niet op kan wachten? Het boekje is te koop op www.ogeltje.nl en in diverse winkels in Den haag. Meer informatie over het boekje is HIER te vinden.


Geplaatst

in

door

Reacties

38 reacties op “Review en win: De koning & ik”

 1. patty avatar
  patty

  Jaaaaa! Hier nog een enthousiaste boekenwurm met 2 kleine net zo enthousiaste boekenwurmen. Aangezien we nu weer net zoveel kans hebben als de vorige keer toch maar weer een gokje… Wat zou dat leuk zijn! Voor mij maar zeker voor mijn kleine meisjes

 2. Hanneke avatar
  Hanneke

  Jaaa! Eerst thuis voorlezen aan mijn eigen kanjers en natuurlijk het recept uitproberen. Daarna mee naar mijn kleuterklas om voor te lezen, taal- en rekenlessen uit te halen en afsluiten met het recept voor de hele klas! Heb er nu al zin in…

 3. Marrit avatar

  Oeh dit boekje klinkt echt heel leuk! Mijn kleine kerel is dol op boekjes en mooie plaatjes. Ook al is het meer een meisjesboek, dat zal de pret voor Jilles echt niet drukken.

 4. mamoesjka avatar

  Je maakt mij hellemaal enthousiast door je manier van schrijven! Leuk.. 🙂
  Wij kopen normaal bijna geen kinderboeken, lenen ze het liefst in de bibliotheek maar, hé als jij een boek mag weggeven dan maak ik heel graag kans!! Zoonlief leest het liefst boekjes op de speelzaal dus wellicht schenk ik het boekje aan zijn klasje die niet gesubsidieerd word dus alles moet zelf worden aangekocht! ( is dat geen goede/winnende reden?)…. haha!

 5. Bee avatar

  Als trouwe fan (!!) kom ik graag in aanmerking. Ik ben een prentenboekverzamelaar, en ook mijn meiden zijn er nog dol op, en daarna…voor m’n klas!!! Jarenlang plezier van dus!!!

 6. Daphne Zimmerman avatar
  Daphne Zimmerman

  Ja! Leuk voor Nathan! Hij begint het eindelijk leuk te vinden om voorgelezen te worden! En voor Jonah natuurlijk, kan hij zelf oefenen met leren lezen.

 7. Nynke B avatar
  Nynke B

  Wat leuk zeg. Dit boekje lijkt me heel erg leuk voor mijn nichtjes. Mag ik ze vast voorlezen als ik blijf logeren. Ik volg je op bloglovin en FB en heb het bericht op bloglovin geliked.

 8. Maris avatar

  Ik doe wel mee, leuk! Ik volg je overal al 😉 En natuurlijk wil ik hem winnen voor mijn meiden!

 9. Eline avatar

  lijkt me een gaaf boek! Ik zou graag willen meedoen en het boekje zou dan voor onze dochter zijn 🙂

 10. Nicoline avatar

  Hi Maya! Super gaaf dit boek en vooral je reactie! Ik volg je blogs en zijn super leuk en dit boek is natuurlijk wel een super leuk presentje! Ik kreeg ook al een melding van Ogeltje over dit gave boek dus we hopen dit boek te kunnen delen met mijn koninginnetjes.
  X Niek (sammetje)

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Hey Nicoline wat leuk, ik volg jou stiekem ook hoor, je werk bedoel ik dan he

 11. Nicole avatar

  Aaaah ik hou ook zo van kinderboekjes en ondanks dat mn kleine meid zo klein is lees ik wel al voor.. hihi. Dit boekje zou dus voor mijn Fay zijn!

 12. Anna avatar
  Anna

  Leuk voor mijn kinderen,ik lees er graag uit voor

 13. melissa avatar
  melissa

  Ik doe graag mee. Ik doe mee voor mijn dochter Elise van 3 die zaterdag al de gehele dag riep: JEUJ het is Koningsdag. Maar savonds vroeg wie de koning dan wel niet is 🙂 Ik volgde je overigens al via FB en Bloglovin.

 14. patricia avatar
  patricia

  Ik en mijn kleine Sara(h) doen zeker mee!!! Klinkt als een fantastisch boek!!! En wat zou t gaaf zijn om even op bezoek te gaan bij de koning :-).

 15. tamara heuts avatar
  tamara heuts

  Ik gun de peuterspeelzaal waar mijn dochter Daphne eind mei afscheid gaat nemen omdat ze 1 juni 4 wordt dit geweldig leuke boek. Ik heb even op de site van ogeltje.nl gekeken en wat staan daar een leuke dingen op. Bedankt voor de top tip!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja Ogeltje is ook super leuk! Geboorte kaartje van onze kleine man kwam daar vandaan. Nog steeds een van de leukste kaartjes die we hebben gezien. Heel blij mee!

 16. Joyce Blok avatar
  Joyce Blok

  Oeiii hier ook een fan van Karen Wullings!
  Het boekje van Ogeltje is hier al present en ook een geboorte kaartje van haar prijkt hier trots in huis,…
  En dit boekje,…een mooie aanvulling!! 🙂 Ik WIL-LEM ik WIL-LEM!!

  Joyce

 17. marlies avatar
  marlies

  voor kleindochter lise, ons kleine prinsesje

 18. Nina avatar
  Nina

  Voor alle kleine prinsjes en prinsesjes in mijn kleuterklas. Leuk voor de reken-taal les en natuurlijk leuk voor de restauranthoek zodat wij de lekkere recepten kunnen uitprobroberen.

 19. Keuning avatar
  Keuning

  Hallo! Nou, ik ben de enige man hier! En de enige die recht heeft op het winnen van het boekje voor onze Koning,…. oh neee….. wacht…: Keuning! Want dat is zijn achternaam. Dat zou toch leuk zijn hè dames? “De Keuning wint de Koning”

  Op de vrijmarkt Fred.H.laan gespot, gekocht voor een ander maar nu mist onze Keuning de Koning… ‘Lang leve de Konihihihihinnnnnggg!’

  Dahag.

  Vader Keuning

 20. Anneliese de Waal avatar
  Anneliese de Waal

  Voor mijn dochtertje, een erg mooi boekje voor haar, ik doe graag voor haar mee 🙂

 21. Roos avatar

  Oeh! Dit boek schreeuwt mijn naam! En die van mijn dochter natuurlijk 🙂 Ik ben een Oranje-fan in hart en nieren dus het verhaal spreekt mij enorm aan. En de platen zijn prachtig, dus ik doe mee!

 22. anja avatar
  anja

  leuk een boek voor de kinderen. ze houden erg van lezen

 23. Nina avatar
  Nina

  Ik doe heel graag mee! Leuk voor mijn oppaskindje!

 24. egni avatar
  egni

  Ik win graag dit boek voor Madelène, mijn kleine prinses.
  Met dit boeiende verhaal blijft zij zeker bij de les!

 25. Marian avatar

  Ik probeer onze kroost ook aan het lezen te krijgen, en met leuke boekjes zoals deze lukt dat vast. Bovendien kan ik het boek vast ook gebruiken in mijn klas. Dan kan ik er een heleboel kindjes blij mee maken!

 26. willemien avatar
  willemien

  Wat een fantastisch boekje lijkt mij dat voor mijn kleine prinses!
  Een prinsessenboekje voor een klein prinsesje is het ultieme geluk voor een klein lief en bijzonder meisje!
  Heel veel dank…

 27. Aniek avatar
  Aniek

  Leuke actie. Ik doe mee.

 28. Annelaure avatar
  Annelaure

  Met zo’n recensie kan het alleen maar een superleuk boekje zijn! Mijn dochter is ook nog eens een echt “prinsessenkind”. We zouden graag winnen! 🙂

 29. Lies avatar
  Lies

  Wat een mooie illustraties zeg, echt heel bijzonder en inspirerend!

 30. Anita te Gussinklo avatar
  Anita te Gussinklo

  Dat lijkt me een leuk boek.
  Ik zou het graag willen voorlezen aan mijn zoon Tim.
  Ik volg je op facebook en ik heb daar ook de actie gedeeld en geliked.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Dank je wel, lief!

 31. SophiaG avatar
  SophiaG

  Voor mijn dochtertje Isa. Leuk om aan haar voor te lezen.

 32. inge avatar
  inge

  Wow leuk!
  Dat zouden onze meisjes erg leuk vinden!
  Je nichtjes willen dit leuk klinkende boek wel in de boekenkast en vooral op schoot krijgen!;)

  Dikke kus!

 33. Flevonurse avatar
  Flevonurse

  Yes ik doe natuurlijk weer mee voor mijn kleine oogappeltjes 😉 Spannend *ikwilwelwinnen*. Tot snel (nu even nachtdienst, app je voor een meeting) x

 34. Hannanjah avatar
  Hannanjah

  Ja! Superleuk! Die zou ik natuurlijk heel graag voorlezen aan mijn kleine prinsesje:)!!
  Kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *