Review Monkey mind kaartenset – aan de slag met de aapjes in het hoofd van je kind

Monkey mind kaartenset voor kinderen om stemmetjes in het hoofd van je kind te temmen

Kinderen opvoeden en groot brengen met veel zelfvertrouwen en een sterke mindset, dat is wel iets wat ik heel graag wil. Wat ik voor ze wens. Dat mijn kinderen lekker in hun vel zitten, niet bang zijn om zich zelf te zijn en hun dromen najagen. Maar, hoe doe je dat?

In de eerste plaats is voorleven heel belangrijk is. Het aller aller belangrijkste zelfs. Kinderen doen wat hun ouders doen. Maar wat nou als je daar zelf nog niet zo heel erg goed in bent? Dan is het natuurlijk zaak dat je daar als de bliksem wat aan gaat doen. Voor jezelf maar ook voor je kinderen.

Sterke mindset voor kinderen

Het is geen geheim dat ik dol ben op persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mezelf keer op keer uitdagen om te groeien. Om een nog leukere versie van mezelf te worden. En steeds vaker betrapte ik mezelf erop dat ik het ook mijn kinderen wilde leren. Ik wil heel graag de dingen die ik leer en die voor mij werken, doorgeven aan mijn kinderen. Ja ja, voorleven enzo. Maar ik wilde er ook met ze over kunnen praten. Dingen uitleggen. En daar werd het moeilijk

Want op de manier hoe ik het leer, dat is niet geschikt voor kinderen. Ik bleef steken in ingewikkeldheden. Dus begon ik met het aanschaffen van hulpbronnen voor onze kinderen. Die het naast voorleven makkelijker zouden maken dingen te kunnen verwoorden, en op een leuke manier ook bezig te zijn met het zelfvertrouwen en de sterke mindset basis van mijn kinderen.

Lees ook: Hooggevoelig kind met een sterke wil

Monkey mind kaartenset

We begonnen met een aantal heel fijne boeken. En nu ontving ik een toffe kaarten set om te reviewen. De Monkey mind kaarten set. Van dezelfde serie heb ik ook de yoga kaarten die een enorme aanrader zijn. In deze Monkey mind kaartenset zitten allemaal kleine oefeningetjes en opdrachten die te maken hebben met het rustig maken van de stemmetjes in je hoofd. Die stemmetjes hebben we allemaal, maar sommige van ons luisteren er beter naar dan anderen.

Ik heb me door die stemmetjes altijd flink laten tegen houden. En sommige eigenschappen van jezelf geef je door. Ik ben er zelf hard mee bezig mijn eigen monkeymind te temmen. Gedachtes te erkennen maar zelf in de hand te hebben of ik er naar luister of niet, en dat wil ik mijn kinderen ook leren.

Deze kaarten zijn zo ontzettend mooi. Alleen de plaatjes zijn al fijn om doorheen te bladeren en naar te kijken. In de set zit trouwens een boekje met uitleg over hoe je het zou kunnen toepassen.

Kleine fijne en speelse opdrachten

Mijn kinderen vinden het fijn om aan de hand van de plaatjes, geef ze eens ongelijk, een kaart te trekken. Maar op mijn beurt kies ik ook wel eens een kaart voor ze uit waarvan ik denk dat het en mooie is om mee aan de slag te gaan. De oefening uit te voeren. Soms er ook even over te babbelen en soms laten we het daarbij.

De opdrachten zijn enorm speels en echt fijn om samen met de kinderen te doen. De monkey mind kaartenset staat bij ons in het zicht in de huiskamer zodat het verleidelijk is om ze te pakken. Een dikke, dikke aanrader voor alle ouders die samen met hun kinderen bezig zijn met mindset en de aapjes in het hoofd van je kinderen te temmen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

4 reacties op “Review Monkey mind kaartenset – aan de slag met de aapjes in het hoofd van je kind”

 1. Christa de Vries avatar
  Christa de Vries

  Welke yoga kaarten bedoel je ? In de serie van de Monkey minds kaarten

  1. MamaMaai avatar

   Ja klopt, zo’n zelfde doosje. Little yoga heet het.

 2. Jeroen avatar

  Wat leuk! Ik heb de kaartjes besteld 🙂

  1. MamaMaai avatar

   Ahh top, heel fijn voor de meiden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *