Maai eet

Rode Risotto: hartje hartje

Ik heb het al zo vaak voorbij horen komen dat mensen helemaal verslingerd zijn aan Risotto en ik begreep het nooit. Ik bedoel, kijk naar welk willekeurig plaatje van een bereide Risotto en…. dat eet je toch niet? Maar ergens kan je dit natuurlijk niet meer negeren en dus ging ook ik voor de bijl. En guess what? Risotto it isss! Maar serieus, het is echt lekker. Ik maakte het nu voor de tweede keer en paste het recept, wat ergens ooit van origine uit het boek ‘Veg’ kwam, nog wat verder aan zodat het er in niks meer op lijkt, en zodra kon het ook de goedkeuring van man weg dragen. Niet dat het originele recept niet te eten zou zijn, als ik eerlijk ben, dat weten we dus niet. Ik lees alleen kookboeken voor een soort van inspiratie en vervang alle ingrediënten naar die van mij zelf. Met buffel mozzarella moet ik bij man bijvoorbeeld echt niet aankomen. Ook al wil ik het best eens proberen, misschien volgende keer gewoon doen. Zonder naampje erbij.Risotto recept
Kleine man en ik hadden de eerste keer al besloten dat het goed te hachelen was maar deze keer was inderdaad beter. Veel beter en dus ga ik het recept met jullie delen. Ik heb echt mijn best gedaan er een smakelijk plaatje van te maken maar het blijft Risotto. Gewoon niet bij nadenken en doorlezen 🙂

Ingrediënten:

♣ 400 gr Risotto rijst
♣ 2 kleine uien (of 1 grote, ja duhh)
♣ 2 teentjes knoflook
♣ 250 gr champignons
♣ 100 gr jong belegen geraspte kaas
♣ 800 ml water met bouillon
♣ Scheut citroen sap (vers natuurlijk het lekkerste)
♣ 1 tl Tijm
♣ peper
♣ handje pijnboompitten (eventueel)
♣ Flinke scheut ketchup
♣ zak gemengde sla
♣ olijf olie

En hoe maak je het?

Snij alle groente voor. Breng bouillon aan de kook. Bak de knoflook en uien in de olie. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg tijm toe. Voeg dan de rijst toe en bak even mee tot deze glazig is. Voeg een soep lepel bouillon toe en wacht tot deze in zijn geheel door de rijst is opgenomen. Herhaal dit net zolang tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Bak ondertussen de pijnboompitten licht in een scheutje olie. Als alle bouillon is opgenomen voeg een scheut citroensap toe en peper naar smaak. Goed doorroeren. Voeg een flinke scheut ketchup toe. Goed doorroeren. Voeg de kaas toe en roer deze goed door. Even proeven? Misschien nog wat ketchup of is het goed zo? Pijnboompitten er door heen en opdienen met een handvol sla en eventueel een stukje geroosterd brood.

Mjum.

Ik ben echt heel benieuwd of jullie dit net zo lekker vinden als wij. Voorlopig gaat dit bij ons regelmatig op tafel staan en naar alle waarschijnlijkheid zal ik wel weer geen experimenteren met andere smaken. Ik ben over stag en er zijn zoveel lekkere vegetarische Risotto ideeën te vinden op het net. Heb je er eentje die ik echt moet proberen, laat het me vooral weten. Leuk. En mocht je deze proberen, vind ik het ook super leuk om te horen wat je er van vond.

Eet smakelijk!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Carlijn
  31 oktober, 2014 at 17:37

  Klinkt heel lekker, ga ik dit weekend een keer proberen. Ik ken risotto alleen van de Knorr pakketjes en die bevalt elke keer weer goed, maar zelf maken is altijd lekkerder

  • Reply
   MamaMaai
   31 oktober, 2014 at 19:40

   Oh die pakjes ken ik niet…

 • Reply
  MamaJo
  31 oktober, 2014 at 17:39

  Ik blijf risotto iets “lastigs” vinden, ik heb het pas voor het eerst gegeten omdat de stiefdochters er zo lyrisch over waren… Ik vond mijn risotto geen succes maar als jullie deze zo lekker vinden dan moet ik me er misschien nog maar eens aan wagen 🙂
  Trouwens, wist je dat er heel veel dierenleed zit achter buffelmozarella!? Google maar eens, brrrrrrrr. Ik at het al nooit maar ga er nu ook nooit aan beginnen ook. Gelukkig zijn er ook andere mozarella’s!

  • Reply
   MamaMaai
   31 oktober, 2014 at 19:40

   Ik wilde er eerst serieus nog achter zetten dat ik ergens had gelezen dat dat het geval was maar ik wist het niet zeker en was te lui en niet in de stemming om het op te zoeken, erg he. Maar dat gaan we dus ook niet doen dan. Thanx voor je aanvulling!

 • Reply
  Mama van Vesper
  1 november, 2014 at 18:01

  mmm lekker 😀

 • Leave a Reply