DIY kinderen

Sfeerhuisjes knutselen

knutselen met vliegerpapier

Wij gingen sfeerhuisjes knutselen. Hoe leuk is dat glas in lood effect wat knutselen met vliegerpapier geeft? En huisjes zijn tegenwoordig helemaal hip en staan gezellig. We zijn volop bezig met de feestdagen en in het bijzonder Sinterklaas dus proberen we thuis ook lekker in het Sinterklaas thema te blijven. Ze zijn ook gek op knutselen dus tel dat allemaal bij elkaar op. Een leuke manier om met deze sinterklaasknutsel de ramen in huis of op school of de BSO te versieren en winterproef te maken, net als deze suncatchers van vliegerpapier. Helemaal thema winter. Gezellig, houden we van.

Knutselen met vliegerpapier

Vorig jaar sloeg ik op pinterest een hoop knutselwerkjes op met van dat leuke gekleurde papier op een pik zwarte achtergrond. Super leuk effect vind ik, lijkt op glas in lood, zo mooi. Ik gebruikte dat vroeger op school al, dat wilde ik ook met mijn kinderen doen. Maar, ik kon dat gekleurde papier nergens vinden. Vliegerpapier hoorde ik van de week van een juf op school, kijk, dat opent weer mogelijkheden, had ik dat eerder geweten. En ondanks mijn falende zoektocht bleef dat spul een plekje in mijn hoofd innemen. Yazzz, ze verkopen het tegenwoordig hier –> vliegerpapier <– en in een blok met verschillende kleurtjes in plaats van elk vel op een aparte rol.

sfeerhuisjes knutselen, winter knutselen, vliegerpapier

Ik moet toegeven dat het huis feestdagen proef maken nooit mijn ding was maar langzamerhand borrelt er toch een soort feestneus naar boven die het leuk vindt de boel een beetje aan te kleden nu de kinderen ouder worden, de dagen korter en donkerder en de feestdagen voor de deur staan. Alsof ik ineens inzie hoe belangrijk en fijn het is tradities te hebben met je gezinnetje.

Huisjes knutselen met de kinderen

Vorig jaar tekende ik huisjes op het keukenraam, die hebben er eindeloos lang op staan pronken. Nu wilde ik wat anders. Bovendien heeft dit jaar iedereen een raamtekening dus… Het zouden wel huisjes worden want huisjes hebben iets knussigs. Of ik ben stiekem gewoon heel trend gevoelig.

sfeerhuisjes knutselen, vliegerpapier, winterknutselen
sfeerhuisjes

En plop. Daar was het het idee om 1 en 2 te combineren. Huisjes van zwart karton met vliegerpapier. En ook nog kinderhandjes proef. Leuk leuk leuk.

Sfeerhuisjes knutselen

Ik besloot uiteindelijk het vliegerpapier tussen twee lagen zwart karton te plakken zodat het zowel binnen als buiten er leuk uit ziet. Fenne en Melle waren al trots met hun knutsel maar helemaal toen ze in het donker buiten konden kijken hoe ik ze tegen het raam hadden geplakt… Net of de huisjes bewoond waren met de lampjes aan. Ik vind het super gezellig staan. Het begin van een feestdagen, donkere dagen proef huis 🙂

Zwart karton was best lastig te vinden en vliegerpapier was een enorme speurtocht, ik werk helaas niet op een basisschool. Soms zou ik willen dat het zo was, echt. Maar ik vond het.

En dan natuurlijk, eindelijk eindelijk voor de mensen die er zo eindeloos lang op hebben moeten wachten, de patronen van de huisjes. Die kun je hieronder downloaden door op de blauwe knoppen te drukken. Onder elke knop zitten 2 verschillende huisjes. In totaal dus 6 verschillende bij elkaar, gezellig:)

Downloaden Downloaden Downloaden
 1. Als je de huisjes hebt geprint, knip of snij je ze netjes uit over de zwarte lijnen. De zwarte vlakken mag je weghalen, daarachter komt straks het vliegerpapier.
 2. Trek ze over op zwart karton, ik deed dat 2x maar 1x kan ook. En knip wederom uit.
 3. Plak de gaten af met gekleurde velletjes vliegerpapier
 4. plak het zelfde patroon erop zodat het er aan twee kanten netjes uit ziet (deze kan je eventueel ook overslaan)
 5. Hang voor je raam en bewonder 🙂

Ben je nog niet klaar met knutselen? We hebben nog ideetjes zat. We maakten ook een toffe gekleurde pietjes hanger en sterren suncatschers waar het zonlicht zo mooi door naar binnen schijnt. Heb je inmiddels ook al de schoenzetkalender en het sinterklaaslijstje gedownload? En om helemaal in het sinterklaas thema te blijven, vind je hier ook nog een leuke sinterklaaskleurplaat.

Wil je Mamamaai blijven volgen, dat kan via mijn facebookpagina of op instagram. En ik ben ook actief op Pinterest. Leuk!

Deze post bevat affiliatielinks. Die helpen jou om makkelijker de producten te kunnen vinden. Koop je wat via die link dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor, daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 november, 2016 at 11:18

  Wat een mooi resultaat zeg! Ik vind de huisjes erg goed gelukt.

 • Reply
  Marsha
  16 november, 2016 at 19:55

  Wat ziet dat er leuk en gezellig uit zeg!

 • Reply
  Natas
  18 november, 2018 at 19:07

  Hoi! Ziet er super uit! Zou ik ook patronen vd huisjes kunnen ontvangen?
  Bij voorbaat dank!

  • Reply
   MamaMaai
   19 november, 2018 at 08:07

   Hoi hoi, ja zeker, ik heb ze gemaakt inmiddels maar het lukt me nog niet ze online te zetten. Ga vandaag mijn best weer doen. Ik hoop het snel voorelkaar te hebben

 • Reply
  rudy
  3 januari, 2020 at 13:15

  wat leuk ik ga het ook eens proberen

 • Leave a Reply