knutselen met vliegerpapier

Sfeerhuisjes knutselen

knutselen met vliegerpapier

Wij gingen sfeerhuisjes knutselen. Hoe leuk is dat glas in lood effect wat knutselen met vliegerpapier geeft? En huisjes zijn tegenwoordig helemaal hip en staan gezellig. We zijn volop bezig met de feestdagen en in het bijzonder Sinterklaas dus proberen we thuis ook lekker in het Sinterklaas thema te blijven. Ze zijn ook gek op knutselen dus tel dat allemaal bij elkaar op. Een leuke manier om met deze sinterklaasknutsel de ramen in huis of op school of de BSO te versieren en winterproef te maken, net als deze suncatchers van vliegerpapier of glas in lood Sint en pieten . Helemaal thema winter. Gezellig, houden we van.

Knutselen met vliegerpapier

Vorig jaar sloeg ik op pinterest een hoop knutselwerkjes op met van dat leuke gekleurde papier op een pik zwarte achtergrond. Super leuk effect vind ik, lijkt op glas in lood, zo mooi. Ik gebruikte dat vroeger op school al, dat wilde ik ook met mijn kinderen doen. Maar, ik kon dat gekleurde papier nergens vinden. Vliegerpapier hoorde ik van de week van een juf op school, kijk, dat opent weer mogelijkheden, had ik dat eerder geweten. En ondanks mijn falende zoektocht bleef dat spul een plekje in mijn hoofd innemen. Yazzz, ze verkopen het tegenwoordig hier –> vliegerpapier <– en in een blok met verschillende kleurtjes in plaats van elk vel op een aparte rol.

sfeerhuisjes knutselen, winter knutselen, vliegerpapier

Ik moet toegeven dat het huis feestdagen proef maken nooit mijn ding was maar langzamerhand borrelt er toch een soort feestneus naar boven die het leuk vindt de boel een beetje aan te kleden nu de kinderen ouder worden, de dagen korter en donkerder en de feestdagen voor de deur staan. Alsof ik ineens inzie hoe belangrijk en fijn het is tradities te hebben met je gezinnetje.

Huisjes knutselen met de kinderen

Vorig jaar tekende ik huisjes op het keukenraam, die hebben er eindeloos lang op staan pronken. Nu wilde ik wat anders. Bovendien heeft dit jaar iedereen een raamtekening dus… Het zouden wel huisjes worden want huisjes hebben iets knussigs. Of ik ben stiekem gewoon heel trend gevoelig.

sfeerhuisjes knutselen, vliegerpapier, winterknutselen
sfeerhuisjes

En plop. Daar was het het idee om 1 en 2 te combineren. Huisjes van zwart karton met vliegerpapier. En ook nog kinderhandjes proef. Leuk leuk leuk.

Sfeerhuisjes knutselen

Ik besloot uiteindelijk het vliegerpapier tussen twee lagen zwart karton te plakken zodat het zowel binnen als buiten er leuk uit ziet. Fenne en Melle waren al trots met hun knutsel maar helemaal toen ze in het donker buiten konden kijken hoe ik ze tegen het raam hadden geplakt… Net of de huisjes bewoond waren met de lampjes aan. Ik vind het super gezellig staan. Het begin van een feestdagen, donkere dagen proef huis 🙂

Zwart karton was best lastig te vinden en vliegerpapier was een enorme speurtocht, ik werk helaas niet op een basisschool. Soms zou ik willen dat het zo was, echt. Maar ik vond het.

En dan natuurlijk, eindelijk eindelijk voor de mensen die er zo eindeloos lang op hebben moeten wachten, de patronen van de huisjes. Die kun je hieronder downloaden door op de blauwe knoppen te drukken. Onder elke knop zitten 2 verschillende huisjes. In totaal dus 6 verschillende bij elkaar, gezellig:)

NB. helaas doen de downloads het niet altijd. Voor je me mailt, ik kreeg een goede tip van een lezer. Probeer deze eerst even.

TIP: Als je met rechter muis knop klikt op het bestand en dan ‘openen in nieuw tabblad’, dan komt het bestand onderin je pagina om te openen/downloaden 

Ik heb ze de afgelopen jaren met veel liefde naar honderden moeders en juffen gestuurd. Dat kost me veel tijd. Ik wil ze natuurlijk ook naar jou sturen als je ze wil gebruiken om te knutselen. Laat me dat dan in iets meer dan “ik wil ze ook” weten ☺️.

 1. Als je de huisjes hebt geprint, knip of snij je ze netjes uit over de zwarte lijnen. De zwarte vlakken mag je weghalen, daarachter komt straks het vliegerpapier.
 2. Trek ze over op zwart karton, ik deed dat 2x maar 1x kan ook. En knip wederom uit.
 3. Plak de gaten af met gekleurde velletjes vliegerpapier
 4. plak het zelfde patroon erop zodat het er aan twee kanten netjes uit ziet (deze kan je eventueel ook overslaan)
 5. Hang voor je raam en bewonder 🙂

Ben je nog niet klaar met knutselen? We hebben nog ideetjes zat. We maakten ook een toffe gekleurde pietjes hanger en sterren suncatschers waar het zonlicht zo mooi door naar binnen schijnt. Heb je inmiddels ook al de schoenzetkalender en het sinterklaaslijstje gedownload? En om helemaal in het sinterklaas thema te blijven, vind je hier ook nog een leuke sinterklaaskleurplaat.

Wil je Mamamaai blijven volgen, dat kan via mijn facebookpagina of op instagram. En ik ben ook actief op Pinterest. Leuk!

Deze post bevat affiliatielinks. Die helpen jou om makkelijker de producten te kunnen vinden. Koop je wat via die link dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor, daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s.


Geplaatst

in

door

Reacties

125 reacties op “Sfeerhuisjes knutselen”

 1. Vlijtig Liesje avatar

  Wat een mooi resultaat zeg! Ik vind de huisjes erg goed gelukt.

 2. Marsha avatar

  Wat ziet dat er leuk en gezellig uit zeg!

 3. Natas avatar
  Natas

  Hoi! Ziet er super uit! Zou ik ook patronen vd huisjes kunnen ontvangen?
  Bij voorbaat dank!

  1. MamaMaai avatar

   Hoi hoi, ja zeker, ik heb ze gemaakt inmiddels maar het lukt me nog niet ze online te zetten. Ga vandaag mijn best weer doen. Ik hoop het snel voorelkaar te hebben

 4. rudy avatar

  wat leuk ik ga het ook eens proberen

  1. Sarah avatar

   Goedemiddag,

   Met veel enthousiasme jouw pin gelezen. De huisjes wil ik graag downloaden voor mijn werk ( kinderopvang) , echter lukt het downloaden niet. Hoe kan ik deze leuke huisjes alsnog downloaden?

   Met vriendelijke groet,

   Sarah

   1. MamaMaai avatar

    Als het goed is zitten ze nu in je mail. Veel plezier ervan!

 5. Stephanie avatar
  Stephanie

  jammer, ik kan de documenten niet downloaden :s

  1. MamaMaai avatar

   Aaargh ik ga dit oplossen, dank je voor het doorgeven

 6. Vanessa avatar
  Vanessa

  Wat een gave huisjes! Het lukt mij ook niet om te downloaden maar zie dat je er mee bezig bent. We gaan ze zeker maken deze leuke huisjes!

  1. MamaMaai avatar

   Hmm het lukt dus nog niet? Dan doe ik iets verkeerd blijkbaar. Ik breng zo Elin naar bed, dan ga ik er mee aan de slag.

   1. MamaMaai avatar

    Kun je me laten weten wat voor melding je krijgt? Ik zie namelijk dat ze best vaak gedownload worden al. Staan ze niet toevallig toch tussen je pdf bestanden?

 7. Leonie avatar
  Leonie

  Super leuk!!! Hier zocht ik al zo lang naar! Het downloaden lukt alleen niet?

  1. MamaMaai avatar

   Oh echt niet? Ik ga zo nog even kijken, dacht dat ik het gisteren voor elkaar had. Ga er zo als Elin slaapt mee aan de slag

   1. MamaMaai avatar

    Hey Leonie, kun je me laten weten wat voor melding je krijgt? Ik zie namelijk dat het bij andere mensen wel lukt. Dus ben heel benieuwd. En zou je eens tussen je pdf bestanden kunnen kijken 😀

 8. Anoniem avatar
  Anoniem

  Hoi,
  Mij lukte het downloaden ook eerst niet. Ik drukte toen op de roze buttons met mijn linkermuisknop.
  Maar als je met je rechtermuisknop op de koppeling drukt, dan ‘link openen in nieuw tabblad’ klikt, doet hij het wel.

  Groetjes

 9. Esther avatar
  Esther

  Ziet er goed uit! Het downloaden lukt mij niet. Ik krijg niks als ik op sfeerhuisje 1 druk bijvoorbeeld. Kun je me ze toe mailen? Alvast bedankt! Groeten, Esther

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Esther, hieronder in de reacties staat hoe het anderen wel is gelukt, dat is voor nu de snelste manier, dan heb je ze meteen. Als het nog steeds niet lukt, laat even weten. Ik probeer dit probleem op te lossen. Heel vervelend, excuus daarvoor.

 10. Sarah Huett avatar

  Hallo
  Ik wou graag de sfeerhuisjes downloaden maar het lukt me niet. Ik heb ze vandaag nodig voor mijn opleiding. Zou u mij die via e-mail kunnen doorsturen? Dat zou super tof zijn.

  Mvg
  Sarah Huett

  1. MamaMaai avatar

   Hey sarah, ik zie dit helaas te laat, kun je ze nog gebruiken of heeft het geen zin meer?

   1. leire avatar
    leire

    Ik kan het helaas ook niet downloaden. Is dit op te lossen?

    Groetjes een hele enthousiaste juf van groep 4

    1. MamaMaai avatar

     Yes! Als het goed is heb je ze nu in je mail. liefs

 11. Jesse avatar
  Jesse

  Hoi!

  Ik wil ook graag de huisjes knutselen maar de download lukt niet. En ik zie hierboven dat u er al meerdere keren mee bezig bent geweest. Zou u mij de bestanden kunnen doorsturen?
  Groetjes Jesse

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Jesse, als het goed is heb je ze nu in je mail, veel plezier ermee!

 12. Kimberly avatar
  Kimberly

  Jammer genoeg krijg ik de sfeerhuisjes niet gedownload. Het ziet er wel heel leuk uit!

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Kimberly, ik ga naar een nieuwe oplossing zoeken. Wil je ze hebben?

 13. Romy avatar
  Romy

  Dag,

  Graag zou ik een patroon willen van de sfeerhuisjes als dit mogelijk is.
  Ik zou deze graag willen gebruiken voor bij ons op de peuteropvang.

  Groetjes,
  Romy

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel plezier ermee 🙂

 14. Nathalie avatar
  Nathalie

  Ook ik zou graag de huisjes willen knutselen, maar inderdaad het downloaden lukt niet. Er gebeurd niks. Zou u ze willen mailen? Alvast bedankt.

  1. MamaMaai avatar

   In je mail 🙂 veel knutsel plezier

 15. Selina avatar
  Selina

  Hallo,

  Ik zou de huisjes graag willen knutselen in de klas. Het downloaden van de huisjes lukt helaas niet. Zou u me die via de mail willen toesturen?

  Met vriendelijke groet,

  Selina

  1. MamaMaai avatar

   In je mail 🙂 Veel plezier ermee!

 16. heidi francken avatar

  beste het downloaden lukt niet, kan je die aub naar mijn mail zenden . Mvg Heidi

  1. MamaMaai avatar

   In je mail 🙂 veel knutsel plezier!

 17. Ilse avatar
  Ilse

  Hoi, Ik wil ze ook vraag ontvangen als dat kan voor in de klas?
  Super leuk!!
  Groetjes Ilse

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 18. ylva avatar
  ylva

  Hoi, ik kan ze niet downloaden. Kan je ze naar mij mailen?
  y.de.haas@askoscholen.nl

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 19. Charlotte avatar
  Charlotte

  Ik zou ze ook graag willen ontvangen, om ze te knutselen 🙂

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 20. Chantal avatar
  Chantal

  Hoi, ik zou de patronen ook graag ontvangen. Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 21. jessica avatar
  jessica

  Hoi Mamamaai,
  Kan ik ook de 3 sjablonen van de huisjes per mail krijgen?
  Alvast bedankt.
  Groetjes Jessica

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 22. Daisy avatar
  Daisy

  Hi! Ik wil ze ook graag ontvangen om met de klas te knutselen! 🙂

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutsel plezier!

 23. Laura avatar
  Laura

  Ik zou de huisjes graag willen ontvangen!

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 24. Daisy avatar
  Daisy

  Hi, het lukt me niet om ze te downloaden dus ik ontvang ze ook graag in m’n mailbox! Thanks!

 25. Laura avatar
  Laura

  Graag ontvang ik de sfeerhuisjes voor mijn klas.

 26. Mirjam Fransen avatar
  Mirjam Fransen

  Ik zou ze heel graag ontvangen, downloaden lukt niet!

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutsel plezier!

 27. Michelle avatar
  Michelle

  Goedemorgen Mamamaai!

  Wat een leuke site!! Helaas lukt het ook mij niet de huis te downloaden!

  Dank alvast!
  Groet Michelle

  1. MamaMaai avatar

   Dank je wel voor je compliment. De bestanden zitten in je mail. Veel knutsel plezier!

 28. Laura Put avatar
  Laura Put

  Waaw wat een leuk idee!!
  Zou je mij de huisjes ook kunnen mailen?
  Ik krijg ze jammer genoeg niet gedownload!

  Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutselplezier!

 29. Sien avatar
  Sien

  Dag mamamaai!
  Heel leuk idee, mag ik ze ook ontvangen?
  Ik kan ze ook niet downloaden…
  Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutsel plezier!

 30. Lisa Baas avatar
  Lisa Baas

  Wat een leuk idee. Ik wil het graag met mijn klas doen. Zou ik ze misschien ook mogen ontvangen? Alvast heel erg bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 31. Selina avatar
  Selina

  Hallo,

  Heel erg leuk! zou ik de huisjes ook mogen ontvangen?

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier

 32. RRovi avatar
  RRovi

  Net zoals de vele anderen grote fan van dit! Heel mooi effect, brengt heel wat sfeer.
  De linkjes voor de downloads lijken inderdaad niet actief, is het mogelijk om deze via mail te bezorgen aub? Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 33. Jolien avatar
  Jolien

  Hallo
  Is het mogelijk de huisjes ook door te mailen aub? Het lijkt me super leuk om de kids hiermee even te plezieren tijdens onze quarantaine. Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes
  Jolien en Co

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier

 34. Nathalie avatar
  Nathalie

  Hoi,
  zou ik de huisjes mogen ontvangen in mijn mail?

  Alvast bedankt

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutsel plezier!

 35. Shannen avatar
  Shannen

  Hi,

  Ik zou ook heel graag deze huisjes ontvangen! Super leuk idee.
  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes,
  Shannen

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutselplezier!

 36. Nienke avatar
  Nienke

  Hi! Zou je ze ook naar mij willen mailen?

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 37. esther avatar

  Kun je ze mailen? het downloaden lukt niet

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutsel plezier!

 38. Denise avatar
  Denise

  is het mogelijk deze te krijgen ik kan ze niet openen in de linkjes

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 39. Alexandra avatar
  Alexandra

  Hoi! Zou je ze mij ook willen mailen?

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel knutselplezier!

 40. Monique Damen avatar
  Monique Damen

  Heel leuk om volgende week te maken, kun je de huisjes naar mij op de mail zetten? Bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutselplezier!

 41. Liesbeth avatar
  Liesbeth

  Hoi,
  Ik zou de huisjes heel graag willen maken voor in mijn klas. Wil je ze misschien naar mij mailen?
  Alvast dank je wel!

  1. MamaMaai avatar

   Als het goed is heb je ze nu in je mail, veel plezier ermee in je klas!

 42. Ilona avatar
  Ilona

  Hoi,

  Zou je de sfeerhuisjes naar mij kunnen sturen? Ik krijg ze niet gedownload.
  Alvast bedankt.

  Groetjes Ilona

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Ilona, ze zitten in je mail, veel knutselplezier ervan!

 43. Lotte avatar
  Lotte

  Hoi,

  Graag zou ik de huisjes ook willen gebruiken? Zou je ze mij willen mailen.

  1. MamaMaai avatar

   Hoi lotte, ze zitten in je mail, veel knutselplezier

   1. Sylvia avatar

    Zou je mij de huisjes kunnen mailen? Zien er echt leuk uit! Leuk voor morgenmiddag met mijn groep.

    1. MamaMaai avatar

     In je mail, veel knutselplezier ervan!

 44. natascha avatar

  goede middag ik zou heel graag de sfeerhuisjes willen in mijn mailbox
  ik krijg ze niet gedownload helaas
  groetjes natascha

  1. MamaMaai avatar

   In je mail, veel plezier ervan!

 45. karlijn avatar
  karlijn

  ook ik zou graag de patronen voor de raamhuisjes ontvangen

  1. MamaMaai avatar

   in je mail, veel knutselplezier ervan!

 46. Kaat Sauwens avatar
  Kaat Sauwens

  Beste,
  Als klasjuf zou ik ook heel graag deze knutsel maken met mijn leerlingen. Zou je mij de sjabloon ook kunnen doorsturen? Hartelijk bedankt!!

  1. MamaMaai avatar

   Yes, ik stuur ze naar je toe. Veel knutselplezier ervan!

 47. Jody avatar
  Jody

  Hoi,

  Wat een prachtige huisjes. Ik zou ze graag maken met mijn klas. Zou je ze mij ook willen mailen?

 48. Chantal avatar
  Chantal

  Goedemiddag,

  Graag zouden ook wij ze graag gaan knutselen in de klas! Ze zijn echt super leuk!

  Groetjes, Chantal

  1. MamaMaai avatar

   Ze zitten in je mail, veel plezier ervan!

 49. Daniëlle avatar
  Daniëlle

  Hoi,

  Ik wil de patronen ook heel graag op de mail ontvangen! 🙂
  Alvast bedankt.

 50. Jody avatar
  Jody

  Super leuk voor in mijn klas! zou je ze ook naar mij willen mailen?

  1. MamaMaai avatar

   Hoi, ze komen nu naar je toe. Veel plezier ervan met je klas!

 51. Danielle avatar
  Danielle

  Hoi,
  Ik weet niet of er iets verkeerd is gegaan maar gisteren had ik al een berichtje gestuurd. Deze zie ik er nu niet meer tussen staan.
  Ik zou ook graag de sjablonen in de mail willen ontvangen 😊

  1. MamaMaai avatar

   Hoi het is goed gegaan hoor, ik moet de reacties die binnenkomen goedkeuren, zo hou ik overzicht wie ik al gestuurd heb. Je hebt ze in je mail!

 52. Mirte avatar
  Mirte

  Hoi,

  ik zou dit graag met de peuters willen gaan doen. Zou je de patronen naar mij toe willen mailen?

  1. MamaMaai avatar

   Yes, als het goed is in je mail nu. Veel plezier ervan!

 53. Baukje avatar
  Baukje

  Hoi,

  Ik wil de patronen ook heel graag op de mail ontvangen! 🙂
  Alvast ontzettend bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Boukje, de huisjes zitten in je mail als het goed is. Veel plezier ervan!

  2. MamaMaai avatar

   Hoi Boukje, ik krijg jouw mail terug. Wil je mij nog een keer je email adres sturen of anders even een mailtje dan stuur ik de huisjes nog een keer naar je 😃

 54. Sarah avatar

  Goedemiddag,

  Wat een leuke sfeerhuisjes. Graag wil ik gebruik maken van de voorbeelden, echter kan ik ze niet downloaden. Kan ik ze alsnog ontvangen?

  Met vriendelijke groet,

  Sarah

  1. MamaMaai avatar

   Hoi Sarah, ze zitten als het goed in je mail. Veel plezier ervan!

 55. Wilma Noorland avatar
  Wilma Noorland

  Goedemorgen Mama Maay,

  Zou je mij de sjablonen van de sfeerhuisjes ook per mail willen sturen? Vind ze erg leuk!
  Alvast bedankt,
  Wilma

  1. MamaMaai avatar

   als het goed is zitten ze in je mail. Veel plezier ervan!

 56. Judith avatar
  Judith

  Hi!

  Zou je mij de sjablonen van de sfeerhuisjes kunnen mailen?
  Alvast bedankt!

 57. Jantine avatar
  Jantine

  Hoi, mij lukt het helaas ook niet om te downloaden maar lijkt me super leuk om te maken met de kids! Zou je mij het door willen sturen? Groetjes Jantine

  1. MamaMaai avatar

   Yes, ze zitten in je mail. Veel plezier ervan!

 58. Judith avatar
  Judith

  Hoi!

  Zou ik ook de sjablonen toe gemaild kunnen krijgen?
  Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   ze zitten in je mail, veel plezier ervan!

 59. Veriene avatar
  Veriene

  Hoi!
  Zou ik ook de huisjes gemaild kunnen krijgen?
  Super leuk!
  Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   Ze zitten als het goed is in je mail, veel plezier ervan!

 60. Naomi avatar
  Naomi

  Beste,

  Is het mogelijk om de sjablonen door te sturen?
  Alvast bedankt!

  1. MamaMaai avatar

   Als het goed is zitten ze in je mail, veel plezier ervan!

 61. Anne avatar
  Anne

  TIP: Als je met rechter muis knop klikt op het bestand en dan ‘openen in nieuw tabblad’, dan komt het bestand onderin je pagina om te openen/downloaden 🙂
  @ Mamamaai, misschien onder de bestanden zetten als tip, dat scheelt vast mailen 🙂

  1. MamaMaai avatar

   Oh wauw, dit wist ik zelf niet. Heel fijn dank je wel!!!

 62. Prascella avatar
  Prascella

  Super leuk! ik wil ze graag gebruiken voor kinderboeken week en meteen laten hangen voor sint/kerst.
  Zou ik ze ook mogen voor mijn groep 2?

  1. MamaMaai avatar

   Sorry voor de late reactie, ze zitten in je mail (misschien spam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *