De kinderen

Shoplog #2: sale

Ik werd vanochtend het huis uit gegooid met de mededeling dat ik geld moest gaan uitgeven. Heel vervelend zo’n man. Nah ja, en dan doe je dat. Melle heeft dringend broeken nodig. Niet dat hij hier in zijn nakie moet rondlopen, maar als we ergens een beetje toonbaar moeten langskomen is dat lastig (eerste kerstdag op bezoek met een broek waarvan de knopen echt niet meer dicht konden, shame on us). Verder bezit de kleine man een paar jogging broeken en wat jumpsuits. Wel leuk om te spelen en voor de gewone dagelijkse dagen maar niet voor een charmant bezoekje.
30-12-13
1. shirt HEMA 6,95 euro, broek HEMA 9,95 euro. 2. vest 14,- euro, shirt Frendz 3,- euro, broek Frendz 7,- euro. 3. shirt Frends 5,- euro. 4. shirt HEMA 5,95 euro. (en dan nog wat korting met 15 en 20% stickertjes bij de HEMA tot 5 januari)

Even klagen hoor:
Ik vind het moeilijk dat shoppen voor jongetjes. Voor meisjes is er altijd zat te vinden. Voor jongens is altijd maar een klein stukje rek in de winkel ingericht. Bijna alleen maar vol met spijkerbroeken of shirts met de wildste, stoere nummers en teksten. Daar hou ik dus niet van. En nou is er niks mis met een spijkerbroek maar mijn kleine man legt nog altijd graag zijn benen in zijn nek of kauwt op zijn tenen. Heeft hij tot overmaat van ramp ook nog zo’n vervelende tussen maat. Namelijk 86. Officieel hoort dat nog bij de baby’s. In de sale gewoon nergens meer een leuke 86 te vinden.

De buit:
Oke, nou dit is dus mijn jongens buit. De teckel voor oma. Omdat die verslaafd is aan teckels. En omdat hij gewoon te grappig is. En dat tijgertje, aaaaahw, omdat die gewoon zo schattig is en de tekst zo ongelofelijk klopt. Ik ben blij!
30-12-131

Groeispurt:
En dan nog Fenne. Die heeft een kast vol vrolijkheid. Maar broeken kwam ze tekort. Blijkbaar is ze weer een centimeter of wat de lucht in geschoten. Gek genoeg passen shirts nog wel. Blijkbaar groeien haar benen sneller dan haar armen? Dat middeltje en kontje van haar passen ook nog in een babymaatje, rokjes en jurkjes dus nog in overvloed.30-12-132
1. trui Esprit 11,19 euro, shirt Mexx 7,95 euro , broek Mexx 8,95 euro. 2. jogging broek Esprit 13,- euro.

Model?
Mijn lange tinus. Ik heb de hele dag geprobeerd haar over te halen om voor model te spelen. De meest pedagogisch onverantwoorde methodes paste ik toe, als ruilhandel. Jij doet dit voor mij dan krijg jij dat van mij, maar nee. Ze wilde best poseren maar niet in haar nieuwe kleren. En ze hield voet bij stuk. Maar ook dit kind kan weer de winter in. Joepie!

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Anouk
  30 december, 2013 at 20:58

  Ik kan vaak goed slagen bij de vd voor de jongens en bij tom du maar dat is duurder. Doordat ik twee jongens heb en dus door kan schuiven is dat wel de moeite. Spread shirt op internet is ook echte kwaliteit. Veel plezier

 • Reply
  Judith
  30 december, 2013 at 21:18

  En ik heb nu juist het omgekeerde, maar mijn jongens zijn wat ouder, zij slagen altijd goed bij de We, mooie kleurrijke kleren hebben ze daar op het moment, ook broeken in allerlei vrolijke kleuren. Volgens mij is de collectie vanaf maat 92, nog even groeien dus. Voor de meiden vind ik het dit jaar juist wel lastig om leuke en betaalbare kleren te vinden. De kleertjes die je gekocht hebt vind ik overigens wel erg leuk.

 • Reply
  Doortje Dartel
  30 december, 2013 at 22:44

  Je bent goed geslaagd!
  Voor jongens blijft het moeilijk slagen voor leuke en betaalbare kleding met zo weing keus in de winkel. Ook bij de grote maten nog steeds :(.
  Van die soepele broekjes op deze leeftijd zitten zo lekker. Nu loopt er hier de kleine man rond in een bruin velors joggingbroekje en die wordt door de andere mannen al een leatherhouse genoemd haha.
  Je hebt in ieder geval een kiekje van je meid in haar leuke nieuwe kleren.

 • Reply
  Joyce
  31 december, 2013 at 09:20

  Goed-geslaagd, voor beide!!

  Ben afgelopen weekend ook de stad in geweest voor kleertjes, sinds kort zit de Zarakids in de buurt, erg leuk, betaalbaar,…overal SALE! Met 4 items de winkel uitgekomen. Merk wel dat ik vaker dizzy wordt met shoppen, dat ik vroeger misschien ‘te vaak’ in de stad kwam, en nu ‘te weinig’ !? ,…en als ik er ben,…wil ik alles snel doen,…snel nog even hier, snel nog even daar,…neem minder de tijd,…tis nu meer stressss-shoppen lijkt het,…en soms gooi ik er toch maar een online-bestelling tegenaan,…idd oa ook bij Esprit en Mexx
  Hier zijn de maatjes nu 86/92 en 68/74, herkenbaar ook die tussenmaat! Vind soms de kleertjes voor meisjes in maat 92 al zo ‘volwassen’ ,…maar wil ook weer niet te ‘baby’,…kleding van Benetton vind ik vaak een mooie tussenweg,…en blijft mooi.
  Ach ja,….Shoppen,…haha

 • Reply
  Maris
  31 december, 2013 at 17:20

  Ik vind jongenskleding ook altijd lastig. Vind de meeste jongetjes ook echt stom gekleed. Zie bij de hem wel eens wat leuks, maar het is echt minimaal. Ben zo blij dat ik meiden heb. Moet wel lachen om de combinatie. Dat rood met groen. Maar het staat haar prachtig. Past bij haar. En de modelfoto zo is toch prachtig?

 • Reply
  Maris
  31 december, 2013 at 17:20

  *hema

 • Leave a Reply