De kinderen

Simpele kleuter-traktatie

traktatie school, traktatie kind, gezonde traktatieTijd voor weer een nieuwe traktatie. Echt he, sinds ik schoolgaande kinderen heb, blijft het vieren van de verjaardag niet bij één feestje, nee tegenwoordig lijkt het wel alsof ze een hele week jarig zijn, als het je tenminste lukt al die verplichte festiviteiten in een week gepropt te krijgen. Zo was de zoon gewoon 3 weken jarig. Echt jarig op een doordeweekse dag maar ja, papa had geen vrij. Bij mijn kinderen kan je niet aankomen met, joh, weetje, zullen we je cadeau anders nog een paar dagen verstoppen?

Simpele traktatie graag

Jarig dus. Jarig voor je familie, jarig voor je vriendjes en dan ook nog eens jarig op school. Tis wat mensen.

Er moest een traktatie komen. Hartstikke leuk. Maar na al dat feestgedruis, het uitdenken van DE lego taart en het voorbereiden van een geschikt kinderfeestje voor een stapel vijfjarige jongetjes, was de verjaardagslol voor mama er wel een beetje af. Kanonnen, wat een gedoe allemaal.

traktatie school, traktatie kind, gezonde traktatie

Nou heb ik een ‘hou mij een beetje buiten de picture ventje’ van wie het allemaal niet helemaal over de top hoeft en bovendien was ik bij de dochter twee verjaardagen eerder al eens op mijn snuit gevallen door een fantastische leuke pinterest traktatie te serveren. Waarvan ik me 1. de avond ervoor in het zweet heb staan werken, 2. me voordat ik mijn bed in stapte ineens afvroeg of de kindjes wel hielden van een uitgedroogd stuk eierkoek met chocola en 3. de helft van de klas mijn kunstwerk niet te vreten vond. Het is toch ook onmogelijk aan de eisen van een 30 stel kleuters te voldoen?

Makkelijk, snel, vrolijk en gezond

Blijkbaar niet. Ik stelde deze keer wat eisen. Ik ga er niet mijn hele avond aan staan besteden, het moet vrolijk en soort van gezond. Meneer begreep de boodschap maar had zijn plan al klaar. Gewoon poffertjes met aardbeien aan een stokje mama.

Ah ja, das uiteindelijk nog een klus maar het is lang niet ingewikkeld. Meest ingewikkeld was prikkers vinden die er en een beetje fatsoenlijk uitzagen en waar meer dan een poffertje aan kon. Ik dacht nog dat die dingen overal te krijgen zouden zijn maar geen fatsoenlijke winkel in Almere heeft feestelijke exemplaren. * Gelukkig vond ik ze online.

Niet zo ingewikkeld doen

Het resultaat is er naar en stuk voor stuk aten alle 31 kleutertjes hun traktatie op en kwamen uiteindelijk zeuren om de resterende stokjes. Men moet dus niet zo ingewikkeld doen.

Voor de juffen maakte ik wat bakjes fruitsalade in een folie met een strikje erom heen en ik had een blije vijfjarige!

Nog meer traktatie ideetjes:

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of op intsagram. Alle leuke ideetjes en inspiratie sla ik op op Pinterest. Leuk!

traktatie kind, traktatie school, gezonde traktatie

* Deze pagina bevat een affiliatie link. Bestel je wat via deze link ontvang ik hiervoor een kleine support. Hoe ik denk over affiliatie? Zie disclaimer
simpele traktatie, trakteren kleuters, gezond, poffertjes met aardbeien
school, kleuters, simpele traktatie, gezond, trakteren, aardbeien en poffertjes,

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Saskia
  18 mei, 2017 at 14:51

  Dat ziet er gezellig uit. Heel wat anders dan wat ik vroeger tracteerde. Dat was een schaal met, spekjes, lollies, zwart-wit wat favoriet was, schuimbeesten en meer van ‘die zoete troep’. Gelukkig is dat niet meer in.

 • Reply
  Sanderijn
  18 mei, 2017 at 16:25

  Echt heel leuk! De kleurige variant van de giraffenhoofden met appel en poffertjes. Inderdaad wel wat werk maar niet van het mislukkende soort. Ik houd wel van dit soort redelijk gezond en toch echt lekker traktaties. En met die papegaaien ook nog heel mooi! En ja, het bedelen om de restjes is het echte compliment hè!

 • Reply
  Roelina
  18 september, 2017 at 11:06

  Super dit ook! Ga ik zeker onthouden.

 • Reply
  Yolanda
  20 september, 2017 at 08:46

  Wat een leuke en vrolijke traktatie !

 • Leave a Reply