Sinterklaas knutselen met kinderen

Sint en piet glas in lood knutselen met kinderen

Sint en piet glas in lood knutselen met kinderen

Glas in lood knutselen met de kinderen blijft een hit hier in huis. Leuk om samen te doen en het resultaat is zo snel zo gezellig. Deze keer werd het een Sint en piet glas in lood. Heel leuk om te doen rondom thema Sinterklaas in de klas als knutselactiviteit of gewoon lekker thuis.

Siem kreeg de keus, zoals wel vaker op woensdagochtend. Wat gaan we doen? Het werd een keer niet bakken maar knutselen. En toen ik vanochtend hoorde dat ze hier in de stad een sinterklaas tocht organiseren… je weet wel, zelfde idee als die leuke berentocht, was de keus om Sinterklaas te knutselen snel gemaakt.

Sowieso maakt het mijn kinderen niet uit of het December of hartje zomer is, Sinterklaas kan altijd. Dat het een klein beetje vroeg is, ach who cares? We beginnen vast met de sfeer erin brengen.

Gezellig Sinterklaas knutselen met de kinderen

We maakten al eens sfeerhuisjes om tijdens de donkere maanden op de ramen te hangen. Die waren echt een groot succes. Ze hebben hier echt veel te lang gehangen en verhuisden daarna naar een van de kinderkamers. Gewoon echt te leuk.

Het effect is zo sfeervol, het moest weer zoiets worden. Oh mensen, sinterklaas knutselen is zo leuk. Zo genieten. –> vliegerpapier <–

Sint en piet glas in lood maken

Ik tekende een Sinterklaas op een groot stevig vel, een piet en een staf. Ze zijn aardig groot, formaat A3. Samen met Siem knipten we delen uit en beplakten ze met verschillende kleuren vliegerpapier. Blijft leuk spul en super tof glas in lood effect.

Voor nu hangen Sint en Piet al op ons keukenraam te shinen en van buiten als het donker is ziet dat er echt super gezellig uit. Ik gok dat er binnenkort nog 1 of 2 gaan bijkomen. De anderen vonden Siem zijn Sinterklaasknutsel tof en willen ook, natuurlijk.

Voor jou: Gratis printable om te downloaden

Bij de glas in lood huisjes kreeg ik eindeloos vaak de vraag of ik er een printable van had. Die had ik destijds niet, die heb ik jaren later eens bijgevoegd. Ongelofelijk om te zien hoe vaak die al geprint is. Deze keer dus direct.

Zowel de Sint als de piet als de staf zijn getekend op A3 formaat. Daarvoor gebruik ik gewoon een teken of schetsblok. Echt stuk goedkoper dan losse A3 vellen aanschaffen. Deze heb ik doormidden geknipt zodat je ze kunt printen op A4. Dat betekent dat je voor elk, 2 printjes nodig hebt. Deel 1 en deel 2 vormen samen een geheel.

Zelf Sint en Piet maken met vliegerpapier

 1. Print deel 1 en deel 2 van de Sint, de piet en de staf. Of 1 van de drie maar zorg dat het compleet is.
 2. Plak hem op de juiste manier aan elkaar.
 3. Knip de aangegeven onderdelen uit.
 4. Ik raad je aan om ze op karton op A3 formaat over te trekken. Dat is net wat steviger.
 5. Knip de juiste onderdelen uit het karton.
 6. Beplak de grote vlakken naar wens met vliegerpapier. De kleine losse onderdelen (kruis, ogen, mond) plak je er later op.
 7. Kleur de oogjes en mond in naar wens.

Succes en heel veel sinterklaas knutselplezier.

Nog meer Sinterklaas?

Wil je Mamamaai blijven volgen? Facebook


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Sint en piet glas in lood knutselen met kinderen”

 1. Nikki // Splitlevelleven avatar

  Wat leuk! Ziet er ook heel gezellig uit. Mijn peuter is nog net te jong voor dit soort knutsels, dus ik hou het even bij kant-en-klare raamstickers. Ook leuk 🙂

  1. MamaMaai avatar

   Ahh ja dat snap ik, dat is ook echt gezellig. Dank je wel voor je lieve reactie!

 2. Jesse avatar
  Jesse

  Wat super leuk, is er een reden dat het niet lukt om de sjablonen te printen?

  Groetjes Jesse

  1. MamaMaai avatar

   Hey Jesse, het zou wel moeten lukken. Lukt het niet om ze te downloaden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *