De kinderen DIY kinderen

Slijm maken; Echt een enorm succes

slijm maken, DIY slijm, slijm met lijm en boraxEr kwam een meisjes droom uit. Al weken, wel maanden misschien al zeurt de dochter dat ze slijm wil maken. S.L.I.J.M mama? Mam, weet je al wanneer? En toen werd het vakantie en streek ik over mijn moederhart. Vooruit, we gaan slijm maken. Als iedereen dat kan, waarom wij dan niet he? Zo moeilijk moet het niet zijn. Dus, spuit elf, spuit twaalf en dertien gaan ook een slijm maken. Echt, een enorm succes, NOT!

Ondertussen deden we al aardig wat pogingen al de ingrediënten bij elkaar te shoppen en zo verstreken de eerste dagen. En daarna was er iets met oren die het niet deden en werd het slijm maken wederom op de wat langere baan geschoven. Het is hard werken als zeven jarige om te krijgen wat je wil he.

slijm maken, DIY slijm, slijm met lijm en boraxMaar uiteindelijk kwam het er van. De juf melde zich een dagje ziek, de dochter was thuis en liep te zeuren dat ze wilde knutselen. Nee, niet alleen, ik wil met jou want jij verzint altijd van die leuke dingen en nah ja, zoveel geslijm en charmerende woorden naar het hoofd van je moeder slingeren doet wat Dat kleine ventje is nog te handelen, laten we eerst eens zien of het werkt. Wij en slijm. Nou vooruit. Yup, we gaan het doen.

Lijm, scheerschuim en borax (lenzenvloeistof) Nee echt, dat is alles wat je nodig hebt las ik. Lijm en scheerschuim goed mengen. Drupjes borax erbij tot het mooi gaat binden. Eigenlijk dus gewoon een beetje aanrommelen en toe blijven voegen tot het werkt. Serieus? Dat is het?

slijm maken, DIY slijm, slijm met lijm en boraxOh mam, dit is zo heerlijk. Ik blijf hier de hele dag zitten kneden. Ja, maar gebeurd er ook wat. Krijg je al een klont of iets? Ja kijk mam, een klein klontje hier. En de rest is snot. Heul erg smerig en het stinkt. Kanonnen wat meurt dat. Goed schat, zullen we toegeven dat de eerste poging is mislukt? Wacht, misschien als ik wat baking soda bij gooi….

Het klontje werd uiteindelijk best een klont en de rest bleef snot. De klont werd uiteindelijk een niet redelijk kneedbare klont. Te veel scheerschuim mam. Te veel lijm schat. Oké, nieuwe poging. Wij gaan niet toegeven dat wij dit niet kunnen he.

slijm maken, DIY slijm, slijm met lijm en boraxEn jawel mensen, er kwam een soort van slijm uit. Lekker te kneden, zeker wel. Alleen…. ik goot er misschien wat teveel foodcolor bij. Dit zeer super makkelijke iedereen kan het slijmproject koste ons de lievelingsjurk. En een paar hersencellen. Ik weet zeker dat het hersencellen kost. En hele groene vieze handen.

WIJ DOEN DIT NOOIT MEER riep ik heel hard. Wel precies drie dagen lag het slijm in een bakje op het aanrecht te shinen zonder dat de kinderen er met hun vingers naar mochten wijzen. NIET aankomen schatje. Vies, bah!

Maar de zoon kwam natuurlijk heel verdrietig thuis. En heel misschien beloofde ik hem ook een klontje. En heel heel misschien ziet deze mama zo regelmatig wel gelukte slijmprojecten voorbij komen dat het, nah, ik snap het ook niet, toch weer begint te kriebelen. We gebruikte uiteindelijk twee keer dezelfde ingrediënten. Wat deden we anders dan? De eerste keer was de dochter aan het mengen. Dat ging wat voorzichtig en euforisch. Ze bleef vooral kneden met haar klontje. De tweede keer roerde mama.

Nou goed, ik kreeg al weer de vraag wat ik had gebruikt. En ik schreeuwde direct heel hard, NEE, bah smerig, niet aan beginnen maar werd uitgelachen. Dus. Doorzichtige kinderknutsel lijm van de hema, Scheerschuim, gewoon de goedkoopste die ik kon vinden, lenzenvloeistof met borax en foodcolor. Als ik jou was zou ik daar niet mee schenken. Druppeltje eerst anders 😉 En uiteindelijk omdat het teveel plakte wat baking soda. Scheutje Dreft kan ook las ik.

Succes 🙂

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

slijm maken, DIY slijm, slijm met lijm en borax

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Judith Dijkstra
  12 maart, 2018 at 21:32

  Haha, ziet er leuk uit, deze mama is nog niet overstag gegaan, het lijkt me zo vies. Misschien een keer met mooi weer buiten, heel misschien.

  • Reply
   MamaMaai
   13 maart, 2018 at 08:49

   hahaha, nou dat was het dus ook ook al hoor ik van sommige dat het best mee valt. Ik vond het smerig, echt 😉 Maar Fenne had de hele dag wel met haar handen in die rotzooi willen zitten, zij vond het heerlijk…

 • Reply
  Sheila
  20 april, 2018 at 07:15

  Ok, hier ga ik dus niet aan beginnen. Ik vind het altijd geweldig als ik ergens ben, waar wel dit soort spul beschikbaar is. En mijn zoontje helemaal los kan gaan bij iemand anders :). En dat ik hem daarna mee naar huis kan nemen. Dan mag hij er wel onder zitten, maar dan zit mijn huis er tenminste niet onder 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   21 april, 2018 at 10:35

   hahaha, nou dat dus, ze mogen er van mij mee spelen hoor maar niet meer hier thuis. Ben er helemaal van genezen, vieze troep… Maar eerlijk? Ze hebben het er daarna ook nooit meer over gehad.

 • Reply
  berbar
  6 november, 2021 at 16:07

  slijm maken is heerlijk. wij maken het regelmatig met kinderen en het lukt gewoon prima. het allerleukste vind ik: zodra je de borax/lenzenvloeistof erbij doet komt er een super chemische reactie: het wordt een klont. goed roeren en vooral naar die kindergezichten kijken. Geweldig.

  • Reply
   MamaMaai
   6 november, 2021 at 16:56

   Jaa, inmiddels hebben ze het hier ook verschillende keren gemaakt en zijn ze er elke keer ook echt gelukkig mee 🙂

  Leave a Reply