Snel een colsjaal haken

DIY Colsjaal haken

Ineens is het echt winter. En koud, brrr. Maar toch wat beter dan alleen maar die saaie grijze natte dagen. Doe dan maar koud met zon en strak blauwe luchten. Tijd voor warme kleren en buiten een dikke jas, een muts en een warme sjaal. Voor de kinderen haakte ik een warme kinder colsjaal, lekker dik en geen blote nekjes meer.

Ik probeer me er toe meer en meer toe te zetten weer meer naar buiten te gaan. Wandelen met Melle en Siem. Het kost altijd wat energie om ze überhaupt kleren aan te krijgen, laat staan warm genoeg. Zij kijken naar buiten, constateren dat de zon schijnt en vinden alleen een onderbroek voldoende. Ik niet.

DIY kindersjaal voor een spierwit, kaal, bloot nekje

We hebben echt ons best gedaan een winterjas te vinden die aansluit bij al onze eisen maar voor Melle zijn we daar achteraf niet helemaal in geslaagd. Ik werd er zelf kil van als ik naar dat spierwitte kale blote schrielige nekje keek als ik uit mijn eigen kleren vroor.

DIY colsjaal haken, warme kinder sjaal, DIY

Ik besloot een colsjaal voor hem te haken. Zo’n ronde sjaal die lekker aansluit. Beter dan een gewone lange sjaal die ze omknopen en die ze ergens weer verliezen en nooit meer terug vinden omdat ze te druk zijn met spelen. Of mijn kinderen kennende… Ik zie het al voor me dat ze op het schoolplein er aan trekken of ergens achter blijven hangen. Zo’n sjaal blijft bij mijn kinderen nooit zitten waar hij moet zitten.

Warme sjaal haken, kindersjaal, DIY colsjaal haken

Melle wilde graag een regenboog colsjaal. Uit mijn restjes bak viste ik vier kleurtje zachte wol naar meneer zijn keuze. Ik besloot 2 draden tegelijk te haken zoals ik deed bij de hey muts, leuk resultaat en net wat dikker. Bovendien, veel sneller klaar. Een projectje voor in een vrij uurtje. Kun je meteen er achteraan zo’n heerlijk warme grove colsjaal voor jezelf maken 🙂 Verdien je!

Patroon colsjaal haken voor een kind

  1. Haak met 2 kleurtjes een slinger lossen in de hoogte die je voor de col wenst
  2. Elke volgende rij haak je halve stokjes.
  3. Na 4 rijen laat je 1 kleurtje vallen en pak je er een nieuwe kleur bij.
  4. Als de lap breed genoeg is om net rond het hoofd van je kind (of jezelf uiteraard) te kunnen, maak je de twee uiteinden met vaste aan elkaar

Done.

Toen zat hier natuurlijk een stront jaloers meisje thuis die ook graag een warme col in haar favoriete kleurtjes wilde hebben. Nu lopen hier twee blije kinderen de hele dag met col en muts in huis rond. Ik vind het best. ‘Is lekker mama.’ Ik snap het liefie.

DIY colsjaal haken, warme kindersjaal maken

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Snel een colsjaal haken”

  1. liselotte avatar

    Heerlijk zo’n col hè?! Jammer genoeg wil Roosje hem niet meer, maar ja volgend jaar misschien weer wel ?
    Goede tip trouwens om twee draden tegelijk te haken, wat je zegt: lekker snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *