Gemaakt door mij

Snel jurkje voor Fenne van een saai oud t shirt

recykleren, snel jurkje van oud t shirt maken voor mijn dochter, kinderjurkje naaienIk hoor mezelf zo vaak zeggen dat de kinderen nu echt wel genoeg kleren in hun kast hebben hangen maar als ik dan weer eens door de stapels ga en weg leg wat ze niet meer passen… Dan lijkt het soms wel of ze van pokonlucht groeien hier. Fenne mocht wel nog wat meer jurkjes in haar kast hebben dus daar gaan we binnenkort eens voor shoppen. Nog leuker is zelf maken, vind ik dan he, maar dan moet het er wel eens van komen. Ik houd wel van die hysterische stofjes. En grappig genoeg verkiest Fenne haar lievelingetjes altijd tussen mijn maaksels.Echt een dankbaar kind om dingen voor te maken. Ze heeft wat dat betreft echt helemaal dezelfde smaak als ik, het kan niet vrolijk, kleurijk en gek genoeg zijn. Herken je mij daar niet in? Niet? Ik ben daar te bescheiden voor en dat kind van mij trekt zich nog lekker niks aan van wat anderen van haar denken en trekt bij voorkeur leuk haar eigen plan. Ze kiest al sinds ze een hele kleine Fenne was haar eigen combinaties uit en jep, ik kreeg daar nog wel eens commentaar over.

Bij het sorteren van haar kast kwam ik van die saaie shirts tegen. Een oude roze die ik ooit ergens bij kreeg in een zak tweedehands kleding en een verwassen paarse, misschien wel uit diezelfde zak. Ze gebruikt ze voor de gym. Maar… ik dacht dat ik daar misschien wel wat mee kon. Kind blij maken.

Niet helemaal mijn dag vandaag. Zo’n dag na een leuke dag en dan ook nog eentje waarop het de hele dag met bakken uit de lucht blijft vallen en grijs. Ben daar heel gevoelig voor. Merijn nam de jongens even mee en ik besloot ineens dat ik tussen alle dingen die ik moet doen eerst even een jurkje in elkaar moest naaien.

Vet simpel. Nee echt, als je ooit eens wil proberen te werken met de naaimachine zou je hiermee kunnen beginnen.

diy, recykleren, snel jurkje van oud t shirt maken voor mijn dochter, kinderjurkje naaienHoe maak je snel een simpel, vrolijk jurkje van een oud shirt?

Ik naaide alles aan elkaar met tricotsteek en alle naden dubbel.

  1. Knip de onderkant van het shirt af. Ik deed dat ter hoogte waar het band dan netjes in haar middel zou komen te zitten, dat vond ze zelf het prettigst.
  2. Meet de breedte van het shirt. Doe dit x 2 en dan. Dat is de breedte van het stuk boordband dat je moet afknippen. Ik gebruikte een stuk van ongeveer 10 cm hoog omdat ik hem dubbel wilde hebben maar enkel kan ook prima.
  3. Naai de zijkanten boordband op elkaar op 1 cm van de kant.
  4. Vouw dubbel als je hem dubbel wilt hebben zoals hij moet komen (dus direct de goede kant gebruiken) en naai vast aan de onderkant van het shirt.
  5. Gebruik dezelfde uitkomst van de som voor de rok. Voor de lengte bepaal je wat je zelf leuk vindt staan.
  6. Naai de zijkanten van de rok aan elkaar op 1 cm van de kant.
  7. Naai de rok op de onderkant van het boordband.
  8. Leg er een zoom in.

Ik vind hem zelfs leuker dan ik van te voren dacht. Hebben jullie dat wel eens, dat je naar je kind kijkt en je ineens afvraagt of je wat gemist hebt? Ik heb dat gevoel de laatste tijd heel erg bij Fenne. Ze wordt ineens zo groot. Echt groot. Kijk haar nou.

Super leuk ook zo’n mini fotoshoot met haar. Stiekem zit ze tussendoor steeds in haar spiegel te gluren. Wat een lol, echt zo gezellig. Zit ie ook lekker? Niet te strak? Nee mam, ik vind hem juist leuk zo. Zucht… kleine meisjes…

Gerelateerd:

Volg je me al op mijn facebookpagina? Dat zou ik heel leuk vinden. Ik ben ook te vinden op Pinterest en instagram.DIY, recykleren, snel jurkje van oud t shirt maken voor mijn dochter, kinderjurkje naaien

 

recycleren, jurkje van oud shirt, creatief met stof, naaien voor kinderen

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply