Gemaakt door mij

Stempels; Snailmail

snailmail stempelsIk ben een keer heel erg verliefd geweest op de postbode. Ik vond het in die tijd altijd al grappig om op de envelop smile notes voor de postbode achter te laten maar uiteraard deed ik er toen wat meer mijn best op. Als ik toen had geweten hoe makkelijk je zo’n stempel maakt. Niet dus, ik vrees dat dat het moment was dat ik per direct mee ben opgehouden 😉 Angsthaas die ik was.

Langzame post

Maar goed, snail mail is helemaal in. Langzame post die gezellig wordt aangekleed. Ik snap het wel. Ik vind het nog altijd veel specialer om een tastbaar kaartje in mijn handen te hebben dan een vluggertje op Facebook. Dat je nog een beetje het gevoel hebt dat iemand zijn best heeft gedaan een kaartje voor je uit te zoeken, er zelf een tekst heeft opgeschreven en oh man, gewoon helemaal naar de postbus is gelopen.

snailmail stempels

Gezellige post door stempels

Het is echt een feestje als er een vrolijke envelop of gezellig pakketje door de bus komt. Tenminste, ik word er blij van. Dus maakte ik voor die paar keer dat ik zelf een paketje of envelopje verstuur wat stempeltjes. Maakt het direct vrolijk. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld ook op de enveloppen van de trouwkaart. Was direct duidelijk dat het een uitnodiging was, stond heel gezellig.

Inmiddels gebruiken Fenne en ik ook stempels in ons bulletjournal. Super tof toch als deze lekker origineel zijn. Nog even een jaartje wachten ouzo, dan kan Fenne ook leren hoe ze met echte mutsjes kan werken. Binnenkort eerst maar eens uitproberen met een aardappel 😉

Ik heb echt nog bergen ideetjes. Bijvoorbeeld voor op een geboortekaartje ofzo, of een klein babybroekje bestempelen. Wat is nog meer leuk?

Vind je het leuk om Mamamaai te blijven volgen? Dat kan op de facebookpagina of op instagram. Ik ben ook actief op pinterest, leuk!

stempels maken

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Birgit
  31 augustus, 2016 at 08:48

  De postbode hier is een dikke, onverzorgde kalende man. Niet het type waar ik verliefd op kan worden 😉 ik wil eigenlijk ook echte post versturen maar heel eerlijk gezegd vergeet ik het steeds….

  • Reply
   MamaMaai
   31 augustus, 2016 at 13:06

   Whahaha, nee, ik heb het eigenlijk over een jongen die een jaar hoger zat dan ik op school met bijbaan bij de post 🙂

 • Reply
  Daniëlle
  31 augustus, 2016 at 09:29

  Wat een leuke stempels zeg! Heb ik ook eens gemaakt, tijdens een workshop. Inderdaad, als je het onder de knie hebt, heel simpel om te maken. Ik ben dol op snailmail, verslaafd kan ik wel zeggen. Stempels mogen daarin zeker niet ontbreken. Ook leuke teksten zijn: ‘snailmail’, ‘echte post’, ‘speciaal voor jou’.

 • Reply
  Armande
  31 augustus, 2016 at 13:27

  Wat een ongelooflijk schetige stempeltjes! Zijn dat een soort linolium uitsnedes? Heel leuk effect en het verzwaart je brief niet. Ik heb nog maar 1 penpal, een prison penpal, en hij mag geen stickertjes hebben…

 • Reply
  Kleine Prinses
  3 september, 2016 at 10:10

  echt leuk gedaan! Ze zijn ook heel mooi!

 • Leave a Reply