DIY kinderen

Sterren suncatchers knutselen voor de wintermaanden

Knutselen met vliegerpapier is altijd zo onwijs leuk en geeft een gezellig effect, weet je de sfeerhuisjes nog? Het werd ook weer eens tijd iets leuks te knutselen met de kinderen. De gezellige maanden staan voor de deur en het hoort erbij he, het huis een beetje sfeervol maken. Het werd sterren suncatchers knutselen van karton met vliegerpapier, lekker toepasselijk vonden we. En ze zijn super tof gelukt. Echt heel mooi als de zon er doorheen schijnt.

Knutselen met de kinderen

Ik geef toe, er verschijnen hier nog veel te weinig leuke knutselwerkjes omdat ik er gewoon veel te weinig tijd voor neem. Fenne liep van de week al te klagen, ‘mam, vroeger als ik vroeg of je iets leuks in je hoofd had, zei je altijd ja.’ Dat klopt, mijn hoofd is gewoon te vol op moment. Maar als ik eerlijk ben, is knutselen met de kinderen de beste manier om de dag door te komen, want ze vinden het allemaal heel erg fijn, er is veel minder ruzie en ze kunnen er zo lekker in op gaan. De rotzooi, wat meestal de reden is dat ik er tegenop zie, is lekker zorg voor later. Maar bij deze sterren knutselen valt het enorm mee.

Twee jaar geleden alweer versierden we ons keukenraam voor de winterse maanden en de feestdagen met de sfeerhuisjes, die waren zo ontzettend leuk en hebben er stiekem tot ver in het voorjaar gehangen tot we ze echt moesten weggooien. Dat krijg je als je dingen in het keukenraam hangt, echt lekker fris en herbruikbaar blijft het niet, maar we maken graag wat nieuws. En ook werden ze vorig jaar massaal gedeeld op internet en kwam ik ze door heel Nederland tegen op klaslokalen, echt zo onwijs tof! Dat motiveert wel om wat nieuws te bedenken 😉

knutselactiviteit voor kleuters en de middenbouw,, knutsel een sterren subcatcher met vliegerpapier

Sterren suncatchers knutselen met vliegerpapier

Nu alle vier de kinderen thuis zijn door de landelijke staking in het onderwijs (waar ik helemaal achter sta dus mij hoor je ondanks de liters koffie niet klagen) was het een mooi moment. Het plan was lekker naar buiten gaan hoor maar werd verstoord door een nachtelijke spuger. Straks gaan we alsnog want het is prachtig weer en de spuger maakt het prima.

Het maken van deze sterren suncathcers is weer hartstikke simpel en duurt net lang genoeg om lekker bezig te zijn maar niet totaal hun interesse te verliezen. Je hebt er niet veel voor nodig. Karton, vliegerpapier en doorzichtig plakfolie. That’s it.

Ik had in huis nog ergens een houten sterren hanger hangen en trok die over op karton. Maar zelf een ster tekenen functioneert net zo goed. Vervolgens maakte ik net zo’n ster op ongeveer 1 cm vanaf de binnenkant. Deze twee knipten ze uit. Siem kwam met het idee om precies hetzelfde te doen met de sterren die uit de binnenkant kwamen, als je ze er netjes uit haalt, kan dat prima en je verspilt veel minder papier. Leuk idee Siem, verschillende formaten suncatchers.

Vervolgens scheurden ze verschillende kleuren vliegerpapier in kleine stukjes en mengde ze in een bakje. Plakten we de sterren op plasticfolie en liet ik ze de binnenkanten vullen met vliegerpapiersnippers. Kijk dan hoe leuk dat resultaat is als je ze in de zon op je raam plakt. Of hangt natuurlijk maar ik ben te lui om er een touwtje aan te maken.

Vliegerpapier is hier online op een blok verkrijgbaar, ik vond het helaas nog niet in stenen winkels, of alleen per kleur op een rol en dat is duur voor knutselen, vind ik. Doorzichtig plakfolie vind je onder het linkje 😉

Wil je Mamamaai blijven volgen? Facebook, instagram, pinterest

sterren suncatcher knutselen, diy, creatief met kinderen, knutselen met papier, vliegerpapier, sinterklaas knutselen

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply